Egypte: 21 terroristen die ISIS-bloedbaden planden, geëlimineerd in de Noord-Sinaï aan Israël’s grens

De Egyptische veiligheidssoldaten hebben 21 terroristen geëlimineerd die van plan waren mensen te vermoorden tijdens het Suikerfeest (Eid al-Fitr) dat vandaag het einde van de vastenmaand Ramadan markeert.

Na een tip vielen Egyptische veiligheidstroepen twee terroristische schuilplaatsen binnen. Een van de schuilplaatsen was een boerderij waar ISIS-terroristen aan het trainen waren, en de andere was een huis in Bir al-Abd, waar ze zich voorbereidden op het uitvoeren van terreuraanslagen in Eid al-Fitr, dat plaatsvindt op 24 en 26 mei.

De politie viel beide schuilplaatsen tegelijk aan en elimineerde 14 moslimterroristen op de boerderij en 7 jihadisten in het huis. Maar liefst 17 machinegeweren, vijf explosieven, twee zelfmoordgordels en draadloze apparaten werden in hun bezit gevonden. Vier politieagenten raakten ook zelf gewond.

Honderden moslimterroristen zijn geëlimineerd door het Egyptische leger, gesteund door de politie en andere veiligheidssoldaten sinds het in februari 2018 een grootschalige operatie op touw zette om terroristen uit te roeien, voornamelijk leden van ISIS of met ISIS verbonden terroristische groeperingen op het Sinaï-schiereiland. De operatie loopt nog.

Wilayat Sinai (ISIS)
De Egyptische ent van Islamitische Staat (ISIS/Daesh) in de Sinaï provincie heeft zijn trouw toegezegd aan de nieuwe terreurleider die wordt genoemd door de terreurgroep na de eliminatie van Abu Bakr al-Baghdadi.

Aan ISIS gelieerde terreurgroep Provincie Sinaï plaatste foto’s van ongeveer twee dozijn moslimterroristen die tussen bomen stonden, met een onderschrift dat ze trouw aan Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi beloofden.

De terreurgroep Wilayat Sinai, de zogenaamde ‘Provincie in de Sinai van Islamitische Staat‘ (ISIL-SP), voorheen bekend als Ansar Bayt al-Maqdis, zwoor in november 2014 trouw aan ISIS leider Abu Bakr al-Baghdadi.

Sinds augustus 2016 wordt de Sinaigroep van ISIS geleid door de 44-jarige Egyptenaar Muhammad al-Isawi, beter bekend onder zijn nom de guerre Abu Osama al-Masri. In een video met de titel ‘The Path of Rationality From Darkness to Light‘ wordt beweerd dat hij in juni 2018 sneuvelde tijdens een luchtaanval maar dat werd nergens bevestigd.

Wilayat Sinai in de noordelijke Sinai aan de grens met Israël


Bronnen:

♦ naar een artikelEgypt: 21 Muslim terrorists planning ISIS massacres eliminated in North Sinai” van 23 mei 2020 op de site van Behind The News (BTN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.