België: Defensie bestelde 15 miljoen mondmaskers bij Jordaanse financier van Palestijnse terreur

Het Luxemburgse bedrijf Avrox dat wordt geleid door Jordaanse zakenmensen Hamza en Yasin Talhouni, werd door de Belgische minister van Defensie Philippe Goffin (een boegbeeld van de franstalige liberale partij MR) uitgekozen om alle Belgen van stoffen mondmaskers te voorzien.

Het gaat om 15 miljoen mondmaskers voor een waarde van ca. 40 miljoen euro. De volledige deal bedraagt 100 miljoen euro en loopt via de Jordaanse bank Cairo Amman Bank die in Israël op een zwarte lijst staat voor het financieren van de terreur [tegen Israël] en waar de Talhouni’s belangrijke aandeelhouders zijn.

Volgens minister van Defensie Philippe Goffin werd het eerste miljoen mondsmaskers die door het ministerie van Defensie zijn besteld,  afgelopen vrijdag geleverd op de militaire basis Peutie in Vilvoorde.

Goffin werd door veel parlementsleden ondervraagd en verdedigde de keuze van de twee bedrijven die uiteindelijk door de verdediging waren geselecteerd, waaronder het omstreden bedrijf Avrox in Luxemburg; van die de minister de geloofwaardigheid en competentie verzekerde.

De Cairo Amman Bank is zeer recent in Israël in opspraak gekomen. Hamza Talhouni, de belangrijkste vennoot in Avrox is daar samen met zijn broer Yasin een grote aandeelhouder en bezitten samen één tiende van de bank en Yasin Talhouni zetelt sinds 1998 in de raad van bestuur, berichtte Het Laatste Nieuws.

Echter, niet alleen in Israël schijnen er problemen te zijn, tientallen Joodse families dienden in 2019 al in de Verenigde Staten een strafklacht in tegen de bank omdat ze ervan overtuigd zijn dat die eind jaren 90 en begin 21ste eeuw miljoenen dollars van terreurbeweging Hamas heeft versluisd. De families willen dat de Cairo Amman Bank veroordeeld wordt voor financiering van terrorisme.

Dezelfde Defensieminister Philippe Goffin wil per 1 september ook de extra-bewaking afschaffen met soldaten van synagogen, Joodse scholen en instellingen om te besparen als gevolg van het COVID-19 coronavirus om… er mondmaskers van te kopen voor de Belgen.

Kortom: Binnenkort loopt elke Belg rond met een mondmasker waar bloed aankleeft van Joden die vermoord werden door Hamas ….


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jeroen Bossaert “Man die ons maskers moet leveren, in opspraak: Israël zet bank van Jordaanse ondernemer op zwarte lijst” van 23 mei 20 op de site van Het Laatste Nieuws (HLN)

♦ naar een artikelJordaanse contactpersoon van Goffin staat in Israël op zwarte lijst” van 23 mei 2020 op de site van P News

♦ naar een artikelBelgium expects first million ordered masks on Friday” van 13 mei 2020 op de site van Brussels Times

♦ naar een artikelCoronavirus | Belgique: le Jordanien derrière une commande de millions de masques lié à une banque «terroriste»” van 23 mei 2020 op de site van L’ Avenir.net

3 gedachtes over “België: Defensie bestelde 15 miljoen mondmaskers bij Jordaanse financier van Palestijnse terreur

 1. Belgie is de laatste tijd opvallend veel in het nieuws…….en nooit positief.

  Van regerings chaos tot Corona oversterfte.
  Van foute gezichtsmaskers tot foute vrienden.
  Van politieke bias tot zakelijke miskleunen.

  Maar ja, als ‘de palestijnen’ maar gesteund worden en ‘het klimaatprobleem’ opgelost word……en daar gaat Belgie voor zorgen.

  Het word hoog tijd voor onze vier regeringen om orde op zaken te stellen en vrienden & zakenpartners beter te selecteren.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.