Israël veroorzaakte ‘etnische zuivering’ van ‘inheems Palestina’? Lees wat geschiedenis, Rep. Tliab

Op 20 mei 2020 berichtte Arutz 7:

Congreslid Rashida Tlaib kwam woensdag onder vuur te liggen voor haar beweringen dat het Israëlische establishment een daad van ‘etnische zuivering’ van ‘inheems Palestina ‘vormde’. Afgelopen vrijdag tweette de Michigan Democraat een speciale ‘Nakba-dag’ bericht op de dag na de 72e verjaardag van de oprichting van Israël, wat de ‘etnische zuivering van inheems Palestina’ markeert.

In een interview in The Times of Israel (TOI) zei de inheemse activist Ryan Bellerose uit Alberta:

“Ik voel me gedwongen het idee te bestrijden dat Israël een kolonialistische staat is, dat de joden kolonisten zijn uit Europa en het hele ongeldige en valse Arabische verhaal dat sinds de jaren zestig is verspreid. Deze belachelijke omkering van de geschiedenis is geaccepteerd omdat niemand echt opstaat en ertegen vecht. En ik geloof dat ik, afkomstig van een Indiaan uit Canada, die de werkelijke apartheid heeft meegemaakt (twee wetten, één staat voor twee volkeren), een uniek perspectief heb. Ik heb de kolonisatie meegemaakt, en Israël is niet eens in de verte kolonialistisch.

[..]

Ik hou ook niet van mensen die leugens vertellen aan indianen of die onze naïviteit en onwetendheid van de wereld gebruiken om ons te bewapenen. Jullie zijn Joden uit Judea. Je hele geschiedenis zit in de aarde waarop je loopt. Sommigen van u waren ontheemd en u hebt 2000 jaar lang gevochten om terug te keren naar het land van uw voorvaders. Je hoeft je niet te verontschuldigen voor iets dat het doel is van elke inheemse bevolking. Je moet feestelijk zijn. Je moet trots zijn … ‘Israël moet assertiever zijn over zijn voorouderlijke landen, dat het niet dubbelzinnig kan zijn en dat zowel de mensen als de regering moeten begrijpen dat het niet om je’ religie of spiritualiteit ‘gaat. Het gaat om je eigen identiteit.

[..]

Je verbinding met je voorouderlijke landen is niet alleen spiritueel maar ook fysiek. Israël zelf moet een grotere rol spelen bij het stoppen van leugens en valse beweringen omdat ze echt problemen veroorzaken. Ik geloof dat je beter moet worden in het vertellen van jouw verhaal, wat echt een geweldig verhaal is. Ik denk dat zodra Joodse mensen zichzelf beginnen te zien door een Joodse en niet-Europese lens, als ze zichzelf als inheemse mensen begrijpen, ze sterker zullen zijn in hun identiteit en zullen worden waar ze voor bedoeld zijn Zij, dat is een licht voor de natiën.

[..]

U bent een groot voorbeeld voor mijn volk en voor alle inheemse volkeren van wat inheemse volkeren in staat zijn. Je was een beschadigd gebroken volk dat de hele wereld tegen je had, maar je herwon niet alleen je voorouderlijke landen, je herbouwde ze en je bouwde een bloeiende machtige natie zonder het contact met je voorouderlijke wortels te verliezen. Vertel me dat dit geen krachtig verhaal en voorbeeld is.”

Tot 1948 waren de Joden de meerderheid van de bevolking in Jeruzalem. Op 11 december 2017 schreef Amb. Dore Gold in het Jerusalem Center of Public Affairs:

Tegen het midden van de 19e eeuw, heeft het Britse consulaat in Jeruzalem de volgende beslissing genomen, volgens dit rapport, dat ik in de openbare dienst in Kew vond, staat dat de joden in Jeruzalem een ​​meerderheid waren, wanneer? Al in 1863 – dat is lang voordat Theodor Herzl, voordat de Britt arriveerde, of Lord Balfour.

Zie de man aan de rechterkant, William Seward, hij was staatssecretaris van de Verenigde Staten tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-65), onder president Abraham Lincoln. Toen Seward’s termijn eindigde, bezocht hij het heilige land, bezocht hij Jeruzalem. En hij schreef een memoires. En in zijn memoires staat geschreven: Er is een Joodse meerderheid in Jeruzalem.

De Jewish Virtual Library meldt:

Voordat de Verenigde Naties op 29 november 1947 voor het Patitieplan stemden, viel het Arabische Legioen van Jordanië Jeruzalem aan. Hun soldaten blokkeerden de wegen van Jeruzalem en sneden de toegang van de stad tot water af. Na bittere gevechten viel de Joodse wijk van de oude stad van Jeruzalem onder de enorm superieure wapens en aantallen van het Arabische legioen. De overlevende Joodse inwoners, van zuigelingen tot ouderen, vluchtten naar de Nieuwe Stad, de viervijfde van de hoofdstad die Israël met succes bezat. De oude stad, inclusief de Joodse wijk, viel officieel op 27 mei 1948 in Jordanië.

[..]

Bijna twintig jaar later, tijdens de Zesdaagse Oorlog van 1967, bevrijdde het Israëlische leger de Oude Stad van Jeruzalem, waarbij het gebied volledig verwaarloosd en vrijwel verwoest werd. Op één na werden alle vijfendertig synagogen in de oude stad vernietigd; de niet volledig verwoeste waren gebruikt als kippenhokken en stallen gevuld met mesthopen, afval en karkassen. De onteerde Joodse begraafplaats op de Olijfberg was volledig door elkaar gegooid met tienduizenden grafstenen die in stukken zijn gebroken om te worden gebruikt als bouwmateriaal en grote delen van de begraafplaats zijn geëgaliseerd om een ​​kortere weg te bieden naar een nieuw hotel. Honderden Thora-rollen en duizenden heilige boeken waren geplunderd en tot as verbrand.

Volgens de Palestijnse Arabieren zelf zijn de meeste ‘Palestijnen’ migranten uit andere Arabische landen. Op 23 maart 2012 meldde MEMRI

Hamas Minister van Binnenlandse Zaken en Van de nationale veiligheid Fathi Hammad slaat Egypte in brand vanwege een tekort aan brandstof in de Gazastrook en zegt: ‘De helft van de Palestijnen zijn Egyptenaren en de andere helft zijn Saoedi’s.

De Egyptische historicus Bat Ye’or schrijft in haar boek The Dhimmi …:

Eind 1800 / begin 1900 waren er vijf miljoen moslims ontheemd als gevolg van de Oostenrijks-Hongaarse bezetting van Bosnië-Herzegovina, de Krimoorlog, de Balkanoorlogen, de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog en Wereldoorlog 1. Het Ottomaanse Rijk gaf veel van deze vluchtelingen een stimulans om zich in het Joodse thuisland te vestigen en onder Ottomaanse heerschappij … ” … De moslimheersers hielden niet alleen het aantal joden laag door Discriminerende belastingen, ze verhoogden ook de moslimbevolking door het stimuleren van moslimkolonisten om zich in het gebied te vestigen. Stimulansen omvatten gratis land, 12 jaar belastingvrijstelling en vrijstelling van militaire dienst.

Bat Ye’or vervolgt:

Tegen het begin van de 19e eeuw was de Arabische bevolking in Palestina erg klein … het was eind 1800 en begin 1900 dat de meeste moslimkolonisten zich in Palestina vestigden vanwege stimulansen van de Ottomaanse regering om ontheemde moslimbevolkingen te hervestigen als gevolg van gebeurtenissen zoals de Oostenrijks-Hongaarse bezetting van Bosnië-Herzegovina, de Krimoorlog en de Eerste Wereldoorlog 1. Die gebeurtenissen veroorzaakten een grote hoeveelheid moslimvluchtelingen die elders in het Ottomaanse rijk werden hervestigd … In 1878 verleende een Ottomaanse wet land in Palestina aan moslimkolonisten Moslimkolonisten uit de Krim en de Balkan vestigden zich in Anatolië, Armenië, Libanon, Syrië en Palestina.

Justin McCarthy, hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Louisville, schrijft in zijn geannoteerde kaart ‘Forced Migration and Mortality in the Ottoman Empire’ ook dat er ongeveer vijf miljoen moslims zijn ontheemd als gevolg van de Oostenrijks-Hongaarse bezetting van Bosnië- Herzegovina, de Krimoorlog, Balkanoorlogen, de Turkse onafhankelijkheidsoorlog en de Eerste Wereldoorlog.

Demograaf Sergio DellaPergola, van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, in zijn paper ‘Demography in Israel / Palestine: Trends, Prospects and Policy Implications’, geeft schattingen van de bevolking van Palestina in verschillende periodes. Zoals de demografische gegevens hieronder laten zien, woonden de meeste moslims die in 1948 in Palestina woonden toen de staat Israël werd opgericht, daar minder dan 60 jaar:

♦ 1890: Arabische bevolking 432.000

♦ 1947: Arabische bevolking 1.181.000

♦ Groei in Arabische bevolking van 1890 tot 1947: 800.000 …

Moslims vestigden niet alleen het Joodse thuisland tijdens de Ottomaanse tijd, tijdens het Britse mandaat Palestina waren er ook golven van moslimimmigranten. Daniel Pipes legt in zijn boekrecensie, hieronder uitgebreid geciteerd, van Joan PetersFrom Time Immemorial‘ uit dat “Joan Peters kwam een ​​’schijnbaar nonchalante’ discrepantie tegen tussen de standaarddefinitie van een vluchteling en de definitie die wordt gebruikt voor de Palestijnse Arabieren.

In andere gevallen is een vluchteling iemand die gedwongen wordt een permanent of gewoon huis te verlaten. In dit geval is het echter iemand die slechts twee jaar in het Britse Mandaat Palestina heeft gewoond voordat de vlucht begon in 1948. Mevrouw Peters kwam een ​​verklaring van Winston Churchill tegen die volgens haar haar ogen opende voor de situatie in Palestina. In 1939 daagde Churchill het algemene idee uit dat de Joodse immigratie in Palestina haar Arabische inwoners had ontworteld. Integendeel, volgens hem: ‘In plaats van vervolgd te worden, hebben de Arabieren het land verdrongen en zich vermenigvuldigd totdat hun bevolking meer is toegenomen dan zelfs het hele wereldjodendom de joodse bevolking zou kunnen verheffen.

Arabieren verdrongen zich in Palestina?
Terwijl mevrouw Peters deze invalshoek nastreefde, vond ze een schat aan duistere informatie die Churchills opmerking bevestigde. Aan de hand van censusstatistieken en een groot aantal hedendaagse verslagen heeft ze de dimensies van de Arabische immigratie naar Palestina vóór 1948 samengevoegd …

Miss Peters concludeert dat’ de Arabische bevolking lijkt te zijn toegenomen in directe verhouding tot de Joodse aanwezigheid … Hoewel de Joden alleen om ideologische redenen naar Palestina zijn verhuisd, waren zij niet de enige die daar emigreerden. Arabieren voegden zich in groten getale bij hen … ” … Niet-Joodse immigranten kwamen uit alle delen van het Midden-Oosten, inclusief Turkije, Syrië, Irak, Libanon, Transjordanië (zoals Jordanië ooit heette), Saoedi-Arabië, de Jemens , Egypte, Soedan en Libië. ” Dankzij Britse onbezorgdheid werden Arabische immigranten over het algemeen met rust gelaten en mochten ze zich vestigen in het verplichte Palestina. Er kwamen zoveel Arabieren, schat mevrouw Peters, dat’ als al die Joden en al die Arabieren die Arriveerde in … Palestina tussen 1893 en 1948 was gebleven, en als ze nu moesten vertrekken, zou er naar alle waarschijnlijkheid een dubbele uittocht van ten minste gelijke proporties plaatsvinden. Palestina zou opnieuw ontvolkt worden.

Wat bracht honderdduizenden Arabieren naar Palestina?
Economische kansen. De zionisten brachten de vaardigheden en middelen van Europa. Net als andere Europeanen die de afgelopen tijd dunbevolkte gebieden vestigden – in Australië, Zuid-Afrika of het Amerikaanse Westen – begonnen de joden in Palestina economische activiteiten die banen en welvaart creëerden op een Niveau ver boven dat van de inheemse volkeren.

Als reactie daarop trokken grote aantallen Arabieren naar de kolonisten om werk te zoeken. Volgens het conventionele beeld kochten Joodse immigranten Arabische eigendommen op, waardoor de voormalige eigenaren werkloos werden. Juffrouw Peters betoogt juist het tegendeel, dat de joden nieuwe kansen creëerden, die emigranten uit verre oorden aantrokken.

Voor zover er onder de Arabieren werkloosheid was, behoorde het vooral tot de recente aankomsten. Deze omkering van de gebruikelijke interpretatie impliceert een geheel andere manier om de Arabische positie in het verplichte Palestina te zien … Zoals C.S. Jarvis, gouverneur van de Sinaï in 1923-36, opmerkte:

Het is erg moeilijk om op te komen voor de ellende van de Arabieren, maar tegelijkertijd is het tijd dat hun landgenoten uit aangrenzende staten niet konden worden tegengehouden om die ellende te delen. De door Joan Peters opgedolven gegevens geven aan dat Arabieren economisch zoveel baat hadden bij de aanwezigheid van joodse kolonisten uit Europa dat ze honderden kilometers hebben afgelegd om dichter bij hen te komen. Dit verklaart op zijn beurt waarom de definitie van een vluchteling uit Palestina in 1948 een persoon is die daar slechts twee jaar heeft gewoond: omdat veel Arabische inwoners in 1948 daar amper waren aangekomen. De gebruikelijke definitie zou een substantieel deel van de Personen die later beweerden vluchtelingen uit Palestina te zijn.

Feiten zijn feiten…
… en ongegronde antisemitische beschuldigingen zijn precies dat, mevrouw Tliab. Daniel Pipes eindigt zijn recensie met een duidelijke samenvatting van de situatie:

Het ‘Palestijnse probleem’ heeft geen stevige basis. Veel van degenen die zichzelf nu Palestijnse vluchtelingen noemen, waren ofwel immigranten zelf vóór 1948 of de kinderen van immigranten. Dit historische feit vermindert hun claim. Naar het land Israël, het versterkt ook het punt dat het echte probleem in het Midden-Oosten weinig te maken heeft met de Palestijns-Arabische rechten.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ezequiel Doiny “Israel caused ‘ethnic cleansing’ of ‘indigenous Palestine’? Read some history, Rep. Tliab” van 20 mei 2020 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Israël veroorzaakte ‘etnische zuivering’ van ‘inheems Palestina’? Lees wat geschiedenis, Rep. Tliab

  1. Rahida Tlaib, de Palestijnse afgevaardigde in het US Congress.

    Iets anders is van haar dan ook niet te verwacchten…..haat, haat, haat is haar boodschap omdat ze met de waarheid niets te melden heeft.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.