De miraculeuze terugkeer van de Joden in Judea & Samaria was geen mirakel

De wonderbaarlijke terugkeer van Joden in Judea en Samaria was geen wonder zegt Avi Abelow. Het was een strijd die jaren duurde.

De strijd ging tussen Joden die de bevrijding van Jeruzalem, Judea en Samaria in 1967 als een wonder zagen, en een kans om ons voorouderlijk thuisland en de regering van Israël die hen probeerden te stoppen, te hervestigen, omdat ze er de voorkeur aan gaven de moslim-Arabische wereld te sussen.

Deze filmtrailer gaat over het Joodse volk dat, tegen alle verwachtingen in, de speerpunt was van de terugkeer en hervestiging van ons thuisland. De film ‘The Driving Spirit’ werd geregisseerd door Menorah Hazani, wiens ouders twee van die mensen waren.

Klik hier om de volledige film The Driving Spirit van Menorah Hazani te bekijken. De film is voor een beperkte tijd online beschikbaar voor verhuur of aankoop. Filmfondsen in Israël weigerden deze film te steunen. Door ernaar te kijken, moedig je meer zionistische producties aan!

In de woorden van de directeur Menorah Hazani:

Na de oorlog, onder internationale druk, weigerde de staat Israël de joden toe te staan ​​zich in Judea en Samaria te vestigen. Een kleine groep jonge helden besloot uit liefde voor deze aarde dat het anders zou zijn. Tegen alle verwachtingen in slaagden ze erin de loop van de geschiedenis te veranderen. Dankzij hun geloof en daden volgden een half miljoen Joodse mensen hen en bevolken tegenwoordig gemeenschappen in heel Judea en Samaria. ‘The Driving Spirit’ vertelt hun ontroerende verhaal.

Dit is een perfecte film om op Yom Yeroushalayim (Jeruzalem Dag, 22 mei 2020) te bekijken. Deel deze speciale film met iedereen. Klik hier om de film te bekijken. Happy Yom Yerushalayim vanwege de maker, Menora Hazani.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Avi Abelow “The Miraculous Return of Jews in Judea & Samaria was no Miracle” van 19 mei 2020 op de site van Israel Unwired