Palestijnen willen ‘oorlogsmisdadiger’ David Friedman voor het Strafhof in Den Haag brengen

Plaatje hierboven: De Amerikaanse ambassadeur aan Israël, David M. Friedman, slaat met een zware voorhamer een flink gat in de muur van het Palestijnse rejectionisme, aka de systematische boycot van de Palestijnse leiders van het vredesproces met Israël [beeldbron: Israel Hayom]

Volgens Bassem Barhoum, een vaste columnist voor de officiële krant van de Palestijnse Autoriteit, gaan de Palestijnen zich inzetten om de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David M. Friedman, voor het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag te brengen.

Hij noemde ambassadeur Friedman een ‘oorlogsmisdadiger’, ‘onbeschaamd’ en de afstammeling van ‘racistisch fascisme’ en zei verder dat het eerste dat de Palestijnen moeten doen, is hem berechten. In de officiële krant van de Palestijnse Autoriteit Al-Hayat Al-Jadida schreef Bassem Barhoum op 7 mei 2020:

Het Palestijnse volk heeft een lange lijst van extremistische, racistische en met haat vervulde zionisten, joden en niet-joden meegemaakt, omdat het zionistische project een project van mondiaal kolonialisme is. Maar ambassadeur David Friedman is de meest brutale, meest extreme en meest racistische. Hij is een oorlogsmisdadiger en we zullen proberen hem voor het Internationaal Strafhof (ICC) te brengen … Hij is de afstammeling van racistisch fascisme en haat van de ergste soort. Daarom is de eerste stap om deze fascist voor het ICC te brengen als oorlogsmisdadiger.

Barhoum eindigde met de toevoeging dat “Palestina loopt van de [Jordaan] -rivier tot aan de [Middellandse] Zee. Het is het historische thuisland van het Palestijnse volk en de status van Acre (d.w.z. een Israëlische stad) is de status van Nablus en de status van Jaffa (d.w.z. een Israëlische stad) en is de status van Hebron.

Barhoums tirade kwam in reactie op verklaringen van ambassadeur Friedman in een interview met de Israëlische krant Israel Hayom, waarin hij zei dat de VS bereid is de Israëlische soevereiniteit over de Jordaanvallei en de Israëlische steden op de Westelijke Jordaanoever te erkennen als Israël daar zijn soevereiniteit verklaart.

Friedman besprak het historische belang van plaatsen als Beit El en Hebron op de Westelijke Jordaanoever: “De regering weet dat, net zoals Amerikanen het gebied waarop het Vrijheidsbeeld staat nooit zou opgeven, ook al is het een heel klein gebied, Israël zal er nooit mee instemmen deze plaatsen op te geven.

Fatah Revolutionary Council-lid en Fatah Movement-woordvoerder Osama Al-Qawasmi reageerden op een vergelijkbare manier op de verklaring van ambassadeur Friedman en zei op 6 mei 2020 volgens Donia Al-Watan, een onafhankelijk Palestijns persbureau:

De uitspraken van Friedman zijn racistisch en weerzinwekkend, en ze drukken een met haat vervulde zionistische methode en systeem uit.

Hoewel de oproep om te trachten ambassadeur Friedman voor het ICC te brengen geen feitelijke of juridische basis heeft en duidelijk schandalig is, hoeft dit voor Gambiaanse Fatou Bensouda, de huidige aanklager van het ICC, niet noodzakelijk een obstakel te zijn,

Zoals PMW heeft onthuld, lijkt Bensouda actief samen te werken met zowel de Palestijnse Autoriteit als andere Palestijnse terroristische groeperingen, heeft zij de niet-bestaande ‘Staat Palestina’ uitgevonden en heeft zelfs een schijnverzoek ingediend bij de ICC’s Pre-Trial Chamber, uitsluitend om ‘het imago van het ICC te beschermen’, om een ​​onderzoek tegen Israël op te starten.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Maurice Hirsch “PA daily: US Ambassador to Israel is a war criminal who the Palestinians will bring before the ICC” van 18 mei 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “Palestijnen willen ‘oorlogsmisdadiger’ David Friedman voor het Strafhof in Den Haag brengen

  1. Iedere organisatie die “de palestijnen” als lid hebben geaccepteerd is daarna totaal naar de vaantjes gegaan.

    Ze hebben allemaal het ‘palestijnse vluchtelingen probleem & de bezette gebieden’ ‘ als meest urgente programma punt op hun agenda’s geplaatst, zodat er daarna geen tijd & plaats meer is voor de échte problemen.

    Na, Ashton die vooral bekend werd door zich te laten inpakken door de Iraniers, Mogherini die haar goede vrienden Abbas/Hamas altijd te hulp kwam is er nu Borrell die de laatste knock out aan de EU gaat geven.

    Like

Reacties zijn gesloten.