‘Al Aqsa terreur: van laster en leugens tot bloedvergieten’ onthult de Palestijnse mythes

Nadav Shragai, een onderzoeker bij het Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA) en een ervaren journalist, heeft een nieuw boek, From Al-Aqsa Terrorism: From Libel to Blood, waarin wordt beschreven hoe de ‘al-Aqsa-laster’ een integraal onderdeel is geworden van het Palestijnse verhaal en de brandstof voor de meeste eenzame Palestijnse terroristische aanslagen in dit decennium.

Eerder publiceerde JCPA in 2012 een ander boek van Shragai ‘The “Al-Aksa Is in Danger” Libel: The History of a Lie‘. In zijn nieuwste boek  onthult Shragai dat de kwestie van de Tempelberg een rol speelde bij 93 procent van de terreuraanslagen in Jeruzalem van augustus 2014 tot mei 2016, en bij vele andere aanslagen sindsdien – als enig motief of als een van de motieven die de terrorist om toe te slaan.

Veel van de ‘eenzame wolven‘ die de afgelopen jaren de straat zijn opgegaan om Israëli’s neer te schieten, van de weg te rijden of neer te steken, deden dit nadat ze waren aangespoord te geloven dat Israël bezig is de moskeeën op de Tempelberg te vernietigen.

Shragai, een expert op het gebied van aangelegenheden in Jeruzalem, beschrijft hoe de ‘shahids van al-Aqsa’ onder de zelfmoord shahids (martelaren) in ‘beroemdheden’ zijn veranderd. Bij de golven van terreuraanslagen die erop gericht waren ‘al-Aqsa te redden’ en ‘uit zijn gevangenschap te bevrijden’, kwamen veel ‘noodlijdende’ jonge daders met persoonlijke problemen.

Door de terreuraanslagen die ze hebben gepleegd, kregen ze sociale erkenning en rehabilitatie. “In sommige gevallen dwong de Palestijnse samenleving inderdaad openbaringen en uitingen van vreugde af door moeders van de ‘sjahiden’ (martelaren) die om hun zonen wilden rouwen, en gebruikte ze zelfs kalmerende middelen om deze moeders’ in staat te stellen ‘publiekelijk te ululeren en uitspraken van vreugde over de dood te reciteren van hun zonen en dochters”, schrijft Shragai.

Allemaal Palestijnse ‘lone wolves’ (eenzame wolven)

Kasim Hafeez, een jonge moslim uit Birmingham in het VK, dacht ook voor zichzelf. Hafeez, de zoon van een immigrant uit Pakistan (zijn vader bewonderde Hitler), werd blootgesteld aan zware opruiing van Hamas en Hezbollah. Hafeez: “Het conflict is politiek over een stuk land, maar sjeik Muhammad Amin al-Husseini, de grootmoefti van Jeruzalem tijdens het Britse mandaat, bracht er religie in.”

“Hij was een nazi die jarenlang haat cultiveerde, die Adolf Hitler ontmoette. Hij was degene die de vluchtige mix van religie en politiek creëerde. Zijn radicalisering won helaas. Tegenwoordig is de situatie dat niet alle moslims terroristen zijn, maar velen van hen omarmen ijverige en gewelddadige haat …”

Het boek onthult veel feiten die niet bekend zijn bij het publiek:

♦ 1) Details over plannen voor ernstige terreuraanslagen op de Tempelberg en zijn omgeving, gericht op het voorkomen en stoppen van alle bezoeken van Joden aan de berg. Het boek onthult onder meer het plan van één terroristische cel ‘om de berg en de oude stad uit de handen van de joden te wringen’ met een klein islamitisch leger van 300 man.

♦ 2) De geheime plannen die zijn opgesteld door de noordelijke afdeling van de islamitische beweging in Israël en die hebben geleid tot het besluit om het te verbieden.

♦ 3) Het geldspoor en de methoden voor het financieren van de agenten en verspreiders van de terreur genererende laster, met behulp van bedrijven en ngo’s uit Turkije, Jemen, de Golfstaten en andere bronnen, samen met details over de betrokkenheid van Turkije, Hamas en de Northern Branch in de libels en de terreur.

Het boek brengt vergeten verklaringen aan het licht van de Grootmoefti, vader van de ‘in gevaar’ laster, die uitleggen waarom het hem was toegestaan ​​te liegen over de kwestie, samen met documentatie over hoe de Tempelberg een wapenopslagplaats werd tijdens de Grote Arabische opstand (1936-39) en de Onafhankelijkheidsoorlog.

De boeken bevatten een speciale appendix die rijk is aan oude moslimbronnen, joodse en christelijke historische getuigenissen en details over een archeologische vondst die een van de belangrijkste grondslagen van de al-Aqsa-smaad en de terreur weerlegt: de bewering dat de joden geen historische verbinding hebben met Jeruzalem en de Tempelberg, en dat de Joodse Tempel nooit op de berg stond.

De vele moslims die er al jaren van overtuigd zijn dat ‘al-Aqsa in gevaar is’, zijn er nu verder van overtuigd dat het zich op een plek bevindt waar nooit een Joodse Tempel is geweest, wat niets anders is dan bedrog en een uitvinding. Een deel van de legitimiteit die de terreur ontleent aan de smaad is gebaseerd op dit nieuwe verhaal.

Vanuit het oogpunt van terreur is het zelfs nog legitiemer om Joden te lasteren en te vermoorden om ‘de gevangene al-Aqsa te beschermen’ en ‘te bevrijden van de Joden die het proberen te vernietigen’, wanneer ‘Israël en de Joden beramen om de site aan te vallen, ook al is hun verbinding ermee een leugen en een verzinsel.

“Al-Aqsa Terror” tracht dus niet alleen ‘de berg uit de handen van de joden te wringen’, maar ook om deze in psychologische zin te bevrijden en het nieuwe moslimhistorische en religieuze verhaal over de berg te laten zegevieren. Zoals opgemerkt, weerlegt de appendix van het boek deze populaire canards.


Bronnen:

♦ naar een artikelNew book: Al-Aqsa Terror – From Libel to Blood” van 19 mei 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Nadav Shragai “From libel to bloodshed; What role does radical Islamist ideology and lies about Israeli schemes for the Temple Mount play in Palestinian terrorism? A new book delves into that very question” van 19 mei 2020 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “‘Al Aqsa terreur: van laster en leugens tot bloedvergieten’ onthult de Palestijnse mythes

Reacties zijn gesloten.