Waarom Hamas zoveel houdt van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW)

Hamas, de Palestijnse terreurgroep die zich inzet voor de vernietiging van Israël, is blijkbaar zeer tevreden over Human Rights Watch (HRW), een internationale organisatie met het hoofdkantoor in New York.

Hamas is zo blij dat het deze week een verklaring heeft uitgegeven waarin HRW wordt geprezen om zijn systematische en voortdurende bashing van Israël. Het komt vrij zelden voor dat een radicaal-islamitische terreurgroep lof betoont aan een westerse vermeende mensenrechtenorganisatie, met name een Amerikaanse.

Er zijn echter uitzonderingen op alle gebieden, en HRW, bekend om zijn anti-Israëlische vooringenomenheid en voor het verspreiden van anti-Israëlische haat, staat als een bijzonder vuurspuwende. Wat motiveerde Hamas om zijn bewondering voor HRW te uiten? Een ander anti-Israël-rapport, dit keer waarin wordt beweerd dat Arabische staatsburgers met een ‘woningtekort’ worden geconfronteerd.

Het HRW-rapport richt zich op slechts drie Arabische steden in Israël – Jisr al-Zarqa, Qalansawa en Ein Mahel, met een totale bevolking van 50.000. Het negeert opzettelijk de andere twee miljoen Arabische Israëliërs. Bovendien vermeldt het rapport niet dat de huizencrisis niet alleen Arabieren, maar ook Joden treft.

Raul Srugo, voorzitter van de Israel Builders Association zei:

We staan ​​aan de vooravond van een sociaal-economische afgrond. Zolang de regering niet begint met strategische planning voor de volgende generatie in Israël, bevinden we ons in de grootste crisis sinds de oprichting van de staat. In 2030 zullen er 12 miljoen inwoners zijn in Israël, en in 2050 zullen er hier 17 miljoen mensen zijn. Vergeet niet dat dit een land is waar het 15 jaar duurt om de bouw van een enkele [nieuwe] buurt goed te keuren.

HRW lijkt echter niet geneigd te zijn enkele cruciale feiten toe te staan ​​haar inspanningen om Israël te delegitimeren te bederven door het te beschuldigen van ‘discriminatie’ van Arabische Israëli’s. Het goede nieuws is dat Israël de afgelopen jaren hard heeft gewerkt om de huizencrisis op te lossen – voor zowel Arabieren als joden.

In 2015 besloot de Israëlische regering het economische ontwikkelingsplan uit te voeren, een meerjarenplan van ongeveer 12,3 miljard dollar, gericht op zaken als planning, werkgelegenheid, transport en onderwijs in de Arabische sector. Dit baanbrekende plan is het grootste en meest uitgebreide plan ooit om hiaten voor de Israëlische Arabische samenleving te dichten.

Hamas heeft ondertussen vrijwel niets gedaan om de sluipende huisvestingscrisis van de twee miljoen Palestijnen die onder haar bewind in de Gazastrook leven, op te lossen. Sinds de gewelddadige overname van de Gazastrook in 2007 heeft de terroristische groepering Hamas het leven van de Palestijnen in ellende veranderd, waardoor ze geen inkomen, elektriciteit of drinkwater meer hebben.

Vorig jaar gingen de Palestijnen in de Gazastrook eindelijk de straat op om te protesteren tegen economische ontberingen en Hamas-corruptie. Hamas belast alle soorten goederen, steelt humanitaire hulp en bouwt terreurtunnels onder scholen en internationale hulpinstellingen.

Bovendien heeft Hamas cement gestolen dat de Gazastrook binnenkomt om terreurtunnels te bouwen waarmee ze hopen Israëli’s te ontvoeren of te doden, in plaats van nieuwe huizen te bouwen voor Palestijnen. Dit is dezelfde Hamas die nu het HRW-rapport gebruikt om krokodillentranen te vergieten over de vermeende huizencrisis in de Arabische sector in Israël.

Een terroristische groepering die haar eigen volk op episch niveau heeft gefaald, doet alsof ze zich zorgen maakt over waar de Arabieren in Israël zullen wonen. De Israel Planning Administration (IPA) zei in reactie op het HRW-rapport:

De Planning Administration heeft gedurende een aantal jaren veel moeite gedaan om een ​​brede planningsstrategie te bevorderen om de masterplanning in Arabische gemeenschappen bij te werken. Van de 132 Arabische gemeenschappen, werden er 119 wiens huidige masterplannen goedgekeurd, in het goedkeuringsproces zijn of in voorbereiding zijn. Deze plannen beslaan ongeveer 96% van de totale bevolking van deze gemeenschappen. Deze plannen zijn complex en ingewikkeld, gezien de unieke kenmerken van de Arabische gemeenschappen, die verband houden met de structuur van grondeigendom; het grootste deel van het land in deze gemeenschappen is in particulier bezit, met weinig landeigenaren in het bezit van veel land (ongeveer 20% in bezit van ongeveer 80% van het land).

De waarheid is dat Hamas niets kan schelen voor de Palestijnen in de Gazastrook of de Arabieren die in Israël wonen. Hamas heeft één enkele zorg: het nastreven van zijn doel om Israël te vernietigen en Joden te vermoorden. Hamas en andere totalitaire regimes kunnen gerust zijn, wetende dat westerse mensenrechtenorganisaties zoals HRW voornamelijk geobsedeerd blijven door Israël.

Als Hamas zijn terroristische aanslagen op Israël hervat, zullen de internationaal veronderstelde mensenrechtenorganisaties het opnieuw te druk hebben om Israël te veroordelen om de Palestijnse agressie op te merken. Hamas’s oorlog tegen Israël wordt gevoerd met raketten en zelfmoordaanslagen; Organisaties zoals HRW voeren oorlog tegen Israël met propaganda om de staat te ontmantelen door haar niet in staat te stellen zichzelf te verdedigen.

Welkom bij de onheilige alliantie tussen moslimterroristen en anti-Israëlische mensenrechtenorganisaties in het Westen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Bassam Tawil “Why Hamas Loves Human Rights Watch” van 15 mei 2020 op de site van The Gatestone Institute

♦ naar een artikelHamas verwelkomt een verklaring van Human Rights Watch over het racisme van de bezetting tegen de Palestijnen” (origineel: حماس ترحب ببيان هيومان رايتس ووتش حول عنصرية الاحتلال ضد الفلسطينيين) van 12 mei 2020 op de site van de Al Qassam Brigades (Hamas)

Een gedachte over “Waarom Hamas zoveel houdt van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW)

  1. Hamas, Abbas, HRW, UNHRC, EU, VN, UNESCO, Amnesty International, ICC, KKK, Ultra Links & Ultra Rechts…..en alles er tussen in.

    Allemaal hebben ze hetzelfde doel met aan andere invalshoek maar de boodschap is duidelijk…….”De Jood moet dood”!

    “Allemaal samen gaan we hem verslaan”……en dan word het allemaal beter.

    Like

Reacties zijn gesloten.