Israël moet zich verenigen met de ‘Schild van Europa’ -staten

Hoe verbazingwekkend het ook is, dit feit bleef onopgemerkt. De pandemie heeft het Europese continent in twee delen verdeeld: het ene – rijke Eurabië (inclusief België en Nederland) dat in chaos is gestort en het tweede – relatief arme Oost-Europa en de Balkan die de aanval hebben doorstaan.

Is het toeval of, integendeel, de metafysica van de geschiedenis? De eerste is even vijandig tegenover Israël, net zoals de laatste er vriendelijk voor is. Een onbegrijpelijk patroon: de Jodenhaters sterven in doodsangst terwijl God de bondgenoten en voorbidders beschermt tegen tegenspoed?

Het Westen verlaat de arena van de geschiedenis
De huidige pandemie heeft het voor de hand liggende benadrukt. De gloeiende schil van de moderne westerse beschaving verbergt een angstige leegte – dit is een samenleving van substantiële leegte volgens Ulrich Beck.

Infantilisme, ondenkbare lichtzinnigheid, ineffectieve bureaucratie, matig leiderschap, belachelijke clichés en de gewoonte van lege demagogie hebben tot een totale mislukking geleid in de strijd tegen een niet zo vreselijke ziekte.

België wordt geleid door infantiele politici

De trieste waarheid is dat het coronavirus besmette maatschappijen heeft besmet die al etteren met een virus van zelfvernietiging. Het is de ‘tirannie van zelf-marteling’ – volgens de exacte definitie van Pascal Bruckner: pacifisme, linkse ideologieën van alle soorten en kleuren, slapte, verlies van nationale en religieuze identiteit, een pathologisch verlangen naar pacificatie – dit alles werd westers Europa en Canada tot een slachtoffer waar de roofdieren zich aan het smullen zijn.

Amerika probeert deze dodelijke trends te weerstaan, maar linkse paranoia dreigt het land in chaos en de onrust van burgerconflicten te storten. Ongeacht hoe vriendelijk Trump is voor de Joden en Israël, Amerika verlaat zowel het Grote Spel als het Midden-Oosten.

De Iraakse en vervolgens Syrische Koerden, aan hun lot overgelaten, zijn hiervan een treurig bewijs. Israël zal amper kunnen vertrouwen op zijn bondgenoot, en in het ergste geval zullen de volgende regeringen van Amerika zich uiteindelijk aansluiten bij het refrein van zijn haters.

Het coronavirus heeft ook aangetoond dat de totalitaire en autoritaire regimes (behalve Iran) – China, Rusland, Turkije, Saoedi-Arabië, de VAE en Qatar – veel succesvoller waren in het aanpakken van de pandemie. En ook dit is symptomatisch. De kolossale Euraziatische wereld herleeft het duistere verleden. Oud-nieuwe rijken die opnieuw de arena betreden, zijn hebzuchtig, gemeen en genadeloos.

De Russische tsaar, de Chinese keizer en de Turkse sultan zijn een levendige, onheilspellende realiteit. Door extreem nationalisme aan te wakkeren, bloemen op de sokkels van hun tirannen te strooien, de roofzuchtige oorlogen uit het verleden te verheerlijken, creëren ze een sfeer van patriottische psychose en kwellende naburige staten en naties.

Hun eetlust komt met eten … Wie is het volgende slachtoffer van de Russische tsaar? De Baltische landen? Weer Georgië of Oekraïne? Polen? Tegenwoordig is Poetin voorstander van joden, maar zijn sympathieën fluctueren zoals het lot van de Russische tsaren.

We zijn getuige van de toenemende eetlust van de Turkse sultan. Een Grieks gezegde luidt: “Als een Turk over vrede spreekt, zal er oorlog zijn“. Erdogan praat meedogenloos over vrede. Fanatiek Iran wil het zegevierende Perzische rijk onder de sjiitische halve maan herstellen. Arabieren hunkeren naar de wedergeboorte van het kalifaat en we zullen zeker nieuwe pogingen zien om ernaar te handelen.

De Chinese communistische leider veranderde zichzelf in de levenslange keizer van ‘Celestial Empire’. Met geduld en sluwheid wikkelt, verstikt en slikt China de wereld als een gigantische python. Machtige Aziatische tirannie, gewapend met geavanceerde technologische vooruitgang, zweeft de wereld over.

‘Schild van Europa’
Dit is allemaal slecht nieuws voor Israël, maar er is ook goed nieuws. Het coronavirus heeft aangetoond dat Oost-Europa en de Balkan veel beter bestand waren tegen de uitdagingen van de moderne tijd. Er zijn landen voorzichtiger en redelijker en ze zijn de vriendelijkste van Israël in Europa.

De redenen voor deze sympathie liggen direct aan de oppervlakte. Oostenrijk, de Visegrad-groep, Griekenland en Cyprus, Roemenië en Bulgarije, Servië en Kroatië, waarbij eerdere verdeeldheid en vooroordelen, zoals Israël, terzijde worden geschoven, worden geconfronteerd met roofzuchtige moslimhordes, Turkse en Russische tsaren in het oosten en een cultuur van zelfvernietiging in het Westen.

Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië, Polen hebben geweigerd het suïcidale VN-migratieplan te ondertekenen. Het hightech hekwerk dat Orban bouwde werd een symbool van de redding van Europa – de Europese versie van de Israëlische veiligheidsmuur. Volgens Orban kunnen open grenzen in Europa alleen werken als er een strak gesloten buitengrens is. Het hightech hekwerk dat hij bouwde werd een symbool van de redding van Europa – de Europese versie van de Israëlische veiligheidsmuur.

Het wereldbeeld van deze landen is gebaseerd op hun trots op de Europese cultuur; De “joods-christelijke” traditie, die Victor Orban en Milos Zeman vaak benadrukken. Het is ook gebaseerd op de afwijzing van destructief globalisme; Over de levende historische herinnering die hun westerse buren verloren. Ze vergaten niet de Turkse legers die ooit Europa overspoelden en aan de poorten van Wenen stonden, noch over wrede Russische tsaren; gewelddadige islamisering op de Balkan; over de nazi’s en de communisten, die de politieke kaart van Oder tot Vistula verdeelden.

Ze hebben een sterke immuniteit tegen de totalitaire ideologieën van de vorige eeuw die de kortstondige rest van Europa en Noord-Amerika op een perverse manier hebben onderworpen. Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië en Roemenië zijn de landen die weigerden de dreigementen van Josep Borrell voor Israël te steunen. Er was geen enkel land (!) Van Oost- en Centraal-Europa (behalve natuurlijk Duitsland) onder de 11 EU-landen die de plannen voor de annexatie van de Jordaanvallei en Gush Katif veroordeelden.

Volgens Reuters: “Frankrijk (met steun van België, Ierland en Luxemburg) dringt er bij zijn EU-partners op aan om te overwegen Israël met een harde reactie te bedreigen als het doorgaat met een de facto annexatie van delen van de bezette Westelijke Jordaanoever, … maar Israëls naaste bondgenoten zoals Hongarije en Tsjechië zouden zelfs de voorbereidende werkzaamheden nog kunnen blokkeren.

Al die landen zijn bijzonder geïnteresseerd in een alliantie met Israël – in zijn energiebronnen die een einde kunnen maken aan de afhankelijkheid van onvoorspelbaar Rusland en het Midden-Oosten, in zijn hightech en in militaire technologieën. Ze zijn bij uitstek vriendelijk voor joden en hebben een oprechte sympathie voor Israël, zijn tegen de BDS-beweging, zijn trots op hun onverbiddelijkheid tegenover antisemitisme en steunen Israël in internationale fora.

Oostenrijk treedt in deze unie op als de natuurlijke leider – vanwege economische kracht, politieke autoriteit en historische traditie. Sebastian Kurtz is een charismatische en energieke heerser en hij is buitengewoon vriendelijk voor de Joodse staat. Kurtz werd het eerste regeringshoofd dat Netanyahu feliciteerde met zijn overwinning. Hij bedankte Netanyahu voor ‘hem wakker te maken’ en waarschuwde hem voor de dreiging van een pandemie. Hij stelde een ‘toeristenunie’ voor, vrij van de pandemie, die Israël, Tsjechië, Griekenland en Cyprus omvat.

Het Habsburgse Rijk opgericht in 1526 [bron]

We kunnen vandaag praten (het was ooit de droom van Ben-Gurion, nietwaar?) over de vereniging van oude en oude grote beschavingen: de Joodse staat, Griekenland, Cyprus, Bulgarije en het herleefde Habsburgse rijk met zijn centrum in Wenen, inclusief centra van middeleeuws leren en tolerantie zoals Praag en Krakau.

Andere landen, zoals de Baltische staten en Oekraïne, en enkele invloedrijke partijen, voornamelijk de Italiaanse Northern League, sluiten zich aan bij deze unie.

Het Habsburgse rijk, dat zich ooit uitstrekte van Krakau tot Dalmatië en van Noord-Italië tot Galicië, werd ooit het ‘schild van Europa’ genoemd. Het wordt herboren in een nieuwe, moderne vorm en kan onze betrouwbare partner worden in het licht van toekomstige rampen.

Gijzelaars van mythen
Nu komen we bij een bittere waarheid: het onvermogen van onze elite om politieke realiteiten en vooruitzichten te zien, en de invloed van oude en misleidende mythen. Aan de ene kant zien we een soort belachelijke bewondering voor de West-Europese machten (vooral Duitsland trouwens) met hun extreem cynische en hypocriete positie.

Formeel hun steun betuigend aan Israël en de Holocaust veroordelend, doen de Duitsers er alles aan om de Holocaust voor zichzelf te herhalen. Aan de andere kant behandelt Israël de landen van Midden- en Oost-Europa op zijn best minachtend en arrogant; of constant zout wrijven in de wonden van het verleden, in het slechtste geval, zoals Katz deed met betrekking tot Polen. (En helaas steunde vrijwel het hele Israëlische establishment hem unaniem).

We vergeten dat al deze staten, hoewel toen antisemitisch, bezet waren, zoals Polen, of, dankzij de domheid en lafheid van het Westen, door de nazi’s in satellieten werden veranderd. We vergeten dat ze moesten overleven, ingeklemd tussen twee monsters. We vergeten dat de Tweede Wereldoorlog en de tijd daarvoor een tragedie was, niet alleen voor Joden, maar voor veel landen in Oost-Europa.

Sovjetbezetters en nazi’s slachtten Polen af; Stalin organiseerde de Holodomor in Oekraïne en etnische zuivering in de Baltische landen en Moldavië (historisch deel van Roemenië); Sudeten-Duitsers maakten Tsjechen belachelijk. De geschiedenis van deze naties is ondraaglijk, vol bitterheid en lijden.

We moeten er allemaal rekening mee houden, zodat we niet degenen verliezen die bereid zijn aan onze kant te staan. Dat is politieke wijsheid. Een van mijn overgrootmoeders werd in 1941 vermoord in de Oekraïense stad Sumy, en de tweede wist op het nippertje met de familie uit Letland te ontsnappen – de nazi’s en het westen, die het monster hebben grootgebracht, hebben aanvankelijk de schuld Voor deze.

De Polen, Oekraïners en Litouwers werden ook vermoord, maar dit was onvermijdelijk omdat het criminele regime de handen loslaat van bandieten, sadisten en fanatici. We zouden mensen als Jan Karski moeten herinneren, denk aan de Żegota-organisatie, die tussen de 8,5 en 28 duizend Joden redde; denk aan de Poolse regering in ballingschap, die het stille Westen aanmoedigde om Joden te beschermen; dat er ongeveer 6700 Poolse ‘rechtvaardige mensen’ waren (bijna tweemaal zoveel als in Frankrijk).

We moeten degenen die bij ons staan ​​niet vragen om voortdurende rechtvaardiging: Salvini – omdat hij naar verluidt sympathiseert met Mussolini, Kurtz – omdat hij nationalisten ondersteunt, Orban – omdat hij de installatie van een monument voor Horthy ergens in de Baltische landen heeft toegestaan ​​- vanwege de schuld van de misdaden van de nazi’s, Roemenen – omdat ze Antonescu niet genoeg veroordelen en tot slot Oekraïners – vanwege aanhoudende nationalistische gevoelens.

Door deel te nemen aan de oorlogen van het verleden, zonder het heden en de toekomst te zien, lopen we het risico alleen gelaten te worden met een stel roofdieren en met ‘vrienden’ die veel erger zijn dan onze voor de hand liggende vijanden.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Alexander Maistrovoy “Israel must ally with the “Shield of Europe” states; The pandemic divided Europe into two: rich Eurabia which plunged into chaos and relatively poor Eastern Europe which did not” van 14 mei 2020 op de site van Arutz Sheva

4 gedachtes over “Israël moet zich verenigen met de ‘Schild van Europa’ -staten

 1. Het orkest heeft opgehouden te spelen maar de infantiele rijke Europeanen en hun incapabele leiders blijven doordansen…..en ons onzin voor te spiegelen.

  De verzorgingsstaat Europa.

  Arrogantie, ignorantie, verwendheid & incapabiliteit om slagen/veranderingen te incasseren gaan ervoor zorgen dat Europa zal nivelleren tot een armere versie van zichzelf waar de Zuid & Oost Europeese landen veel meer veerkracht zullen tonen.

  Rijkdom & succes uit het verleden zijn namelijk geen waarborg voor de toekomst.

  En Israel?

  Die zal doen wat het altijd heeft gedaan. Haar vijanden ver houden en haar ‘vrienden’ met de nodige scepties evalueren…….en verder alléén op zichzelf vertrouwen.

  Israel & Joden kunnen (wijs geworden door de geschiedenis) namelijk een pak beter omgaan met verlies!

  Geliked door 1 persoon

 2. De huidige Oost-Europese landen verschillen wel van de politieke lijn, die Frankrijk en Duitsland uitstippelen. Zij voeren in de Midden-Oosten problematiek duidelijk een jegens Israël vriendelijk(e(r) beleid. Maar vergis u niet: in landen als Polen en Hongarije is het klassieke antisemitisme nog springlevend.

  Like

  1. Laat mij een land ter wereld zien waar het Antisemisme (klassiek of niet) niet bestaat, al kennen de meesten geen enkele Jood en weten niet eens waarom ze Joden haten.

   De absurditeit van Antisemitisme komt vooral tot uiting doordat de grootste Antisemieten meestal fanatiek in de Jood Jezus & zijn Joodse apostelen geloven.

   Hoe debiel moet je dan zijn!!

   Like

Reacties zijn gesloten.