IDF vangt Palestijnse terrorist die Golani-soldaat Amit Ben Ygal heeft vermoord

Plaatje hierboven: Yabad, 14 mei 2020. Israëlische soldaten verhoren een Palestijnse man als onderdeel van een klopjacht op de persoon die afgelopen dinsdag een zware steen wierp naar sergeant Amit Ben-Ygal in het dorp Yabed nabij Jenin in het noorden van Samaria. De soldaat overleefde de aanslag niet [beeldbron: Israel Defense Forces]

Verschillende verdachten werden ’s nachts gearresteerd in het Arabische dorp Yabad in het noorden van Samaria, als onderdeel van de jacht op drie moslimterroristen die een grote steen van het dak van een drie-verdiepen tellend gebouw gooiden en sergeant Amit Ben Ygal van de Golani Brigade vermoordden.

Volgens functionarissen is een van de gearresteerden de terrorist die de steen naar Ben Yigal gooide. Ambtenaren schatten dat de terrorist die de soldaat heeft vermoord in handen is van de Shin Bet, de binnenlandse veiligheidsdienst.

Veiligheidsfunctionarissen merkten echter op dat het moeilijk is om de terrorist te identificeren, aangezien de meeste gearresteerden lid zijn van dezelfde familie. Op dit moment ontkennen ze elke connectie met de terreuraanslag.

Kort na de aanval werd het gebied afgesloten en voerde de IDF in samenwerking met de Shin Bet de arrestatie uit van verdachten van dezelfde familie. Een derde golf van arrestaties werd ’s nachts uitgevoerd, waarbij meer dan 13 verdachten werden gearresteerd en voor ondervraging overgebracht naar de Shin Bet.

Op dinsdag 12 mei 2020 rond 4 uur arriveerde een eenheid van het Golani Reconnaissance Battalion in het Arabische dorp Ya’bad bij Jenin om vier gezochte moslimterroristen te arresteren. Ongeveer een half uur later viel er een grote steen van een dak op hen, waarbij de 21-jarige staf Seargent Amit Ben Ygal ernstig gewond raakte.

De IDF zegt dat hij een helm droeg. Hij werd per helikopter geëvacueerd naar het Rambam-ziekenhuis in Haifa, waar hij dood werd verklaard. Honderden kwamen dinsdagmiddag bijeen op het militaire gedeelte van de begraafplaats in Beer Yaakov voor de begrafenis van Amit.


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF captures Muslim terrorist who murdered Golani soldier Amit Ben Ygal” van 14 mei 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “IDF believes it may have caught soldier’s killer, but case remains open” van 14 mei 2020 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “IDF vangt Palestijnse terrorist die Golani-soldaat Amit Ben Ygal heeft vermoord

  1. Wat maakt het uit wie van de terroristen de steen gooide? Met een beetje fysieke druk komt de waarheid naar boven. Het alle beste is: a) de terrorist voor levenslang de gevangenis sturen en b) de hele terroristische nest over de grens met Syrië smijten. Bashar Assad zal heel blij met ze zijn.

    Like

Reacties zijn gesloten.