Nieuw rapport beschrijft hoe Europees geld zijn weg vindt naar Palestijnse terroristen

Geld dat door Europese regeringen en particulieren wordt geschonken, komt in de schatkist van terroristische organisaties terecht, waarschuwt een nieuw rapport van Israël’s Ministerie van Strategische Zaken.

Het ministerie bracht het rapport uit nadat de Europese Unie had aangekondigd dat het Palestijnse ‘maatschappelijke organisaties’ zou financieren, ook al zijn er leden die terrorisme steunen.

Volgens de bevindingen van het rapport hebben Palestijnse activisten een manier bedacht om Europese geldschenkingen veilig te stellen waarmee ze naast het maatschappelijk werk ook terroristische activiteiten kunnen uitvoeren. “Door de banden met maatschappelijke organisaties in het Westen kunnen ze financiële steun krijgen die ze op geen enkele andere manier kunnen krijgen”, stelt het rapport.

In de afgelopen twee jaar heeft de Shin Bet-veiligheidsdienst een aantal incidenten aan het licht gebracht waarbij Hamas de controle over het geld van hulporganisaties die actief zijn in de Gazastrook in handen heeft genomen en deze in sommige gevallen heeft gebruikt voor militaire doeleinden tegen Israël.

Een opmerkelijk voorbeeld was een geval van Europese donaties die bestemd waren om terroristen te financieren die betrokken waren bij de moord op Rina Schnerb in de zomer van 2019.

Samar Arbid, hoofd van de cel die de 17-jarige Schnerb verkrachtte en vermoordde en haar broer verwondde bij een aanval aan de Danny Bron in Samaria speelde een sleutelrol in een organisatie genaamd Addameer, die wordt gedefinieerd als ‘actief in mensenrechten’.

Een ander lid van dezelfde cel verdiende de kost met donaties van de Europese regering aan ‘maatschappelijke organisaties’. Afgelopen donderdag berispte Israël Emmanuel Joffre, hoofd van een EU-delegatie naar Israël, voor de aankondiging dat de financiering zou worden voortgezet.

De vader van Rina Schnerb, Eitan, neemt nu deel aan de oproepen om te voorkomen dat EU-financiering terroristen bereikt. Eitan Schnerb schreef in een openbare oproep aan de Europeanen:

Ik was verbaasd te ontdekken dat Arbid lid was van de ‘mensenrechtengroep’ Addameer. Hoe kan het dat mensen die de dood heiligen, actief zijn in mensenrechtengroepen? Hoe kan het zijn dat zij al jaren miljoenen euro’s aan steun van Europese landen ontvangen? Ik twijfel er niet aan dat Europese landen terrorisme en moord op onschuldige mensen niet steunen. Ze begrijpen echter zeker dat de banden tussen Palestijnse burgerlijke groepen en terroristische organisaties een realiteit is die moet worden veroordeeld. Ik dring er bij u op aan: Kijk hier niet van weg. Sta uzelf niet toe om te worden bedrogen. Help deze organisaties niet een handje, platform of financiering.

Minister van Strategische Zaken Gilad Erdan voegde eraan toe: “De EU heeft toegegeven aan de Palestijnse stoomwals onder druk. Miljoenen euro’s die naar Addameer gingen, tonen de reële dreiging van het EU-besluit. Dit is een gevaarlijk precedent.”

♦ Addameer is verbonden met het marxistische Front voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). De PFLP is een terroristische organisatie die als zodanig staat opgelijst door de VS, de Europese Unie, Canada en Israël. Lees voor meer informatie over de PFLP-banden van Addameer het rapport van NGO Monitor ‘Addameer’s Ties to the PFLP Terrorist Group.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ariel Kahana “New report traces how European money makes its way to terrorists; EU funding for Palestinian “civil society organizations” winds up supporting terrorists, Strategic Ministry warns” van 13 mei 2020 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikelAddameer’s Ties to the PFLP Terrorist Group” van 27 januari 2020 en een artikelThe European-Funded NGO PFLP Network” van 14 november 2016 op de site van NGO Monitor

3 gedachtes over “Nieuw rapport beschrijft hoe Europees geld zijn weg vindt naar Palestijnse terroristen

 1. Om te begrijpen hoe het komt dat de EU, Europese regeringen, NGO’s en particulieren geld schenken aan terroristische organisaties moet de volgende video bekijken. De ex KGB-agent, Yuri Bezmerov, vertelt over Sovjet hersenspoelingprogramma bedoeld om het westen te verzwakken zonder een schoot af te lossen https://www.youtube.com/watch?v=KmWP7ONVEAI De programma is gebaseerd op de filosofie van de Frankfürter Schüle. https://www.groene.nl/artikel/bedolven-onder-het-verleden
  De regeringsleiders, EU-parlementariërs en de top van alle mogelijke organisaties anno nu, zijn de ex Maoïsten van de jaren ’60 en culturele Marxisten van nu. Mensen voor wie terroristen zijn verzetsstrijders en dappere revolutionairen; al plegen ze aanslagen op Europese bodem. In hun pathologische denkwijze is het verschil tussen goed en kwaad niet echt zichtbaar. Daarom mogen Palestijnse terroristen zoals Arbid gerust verkrachten en vermoorden. De terreurorganisatie Addameer, van wie deze mijnheer is lid, wordt verder beschouwd als ‘mensenrechtenorganisatie’. Verkrachtingen en moorden horen nu eenmaal bij de Derde Wereld. Zolang hun slachtoffers blank zijn, zijn misdaden tegen hen getolereerd. De verkrachting en moord op de 17-jarige Rina Schnarb zijn heldendaden in de ogen van de culturele Marxisten. Zo beschouwen ze ook de brute aanvallen op blanken in Zuid-Afrika. Hier komen wij bij een pijnlijk punt. De ondersteuning van terroristen aka verkrachtende en moordende ‘onderdrukte verzetsstrijders uit de Derde Wereld’ worden gefinancierd door belastinggeld van hardwerkende Europeanen. Het geld die noodzakelijk is voor de infrastructuur, medische zorg, hulpbehoevenden enz. wordt schaamteloos gesmeten en de afvalberg genaamd Gaza, PA en de rest van de Derde Wereld.
  Niemand zal aan deze praktijken een einde maken; BEHALVE DE CORONA. Straks zullen miljoenen Europeanen zonder werk en geld komen te zitten, en de hongersnood groot worden. Er zouden bitter weinig Europeanen zijn die geduld overhouden voor Culturele Marxistische hobby’s, multiculturalisme en de geïmporteerd bagger uit de Derde Wereld.

  Geliked door 1 persoon

 2. Linksom of rechtsom……..Europa & EU blijven palestijnse terreur steunen & financieren…..alle mooie woorden ten spijt.

  Europa kan zijn Joden verdrijven…….maar niet zijn Jodenhaat.

  Dit komt op een ‘innovatieve’ manier tot uiting in haar anti Israel politiek.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.