EU-parlement neemt resolutie aan waarin haatzaaien in Palestijnse leerboeken wordt veroordeeld

De Europese Unie heeft donderdag een krachtige veroordeling uitgesproken van de Palestijnse opruiing tegen Israël in schoolboeken.

Het Europees Parlement, dat over het algemeen pro-Palestijns (lees: anti-Israël) is in zijn resoluties, publiceerde de resultaten van zijn stemming over het al dan niet veroordelen van de Palestijnen op donderdag, met verrassende cijfers: 402 waren voor, vergeleken met 263 die tegen de maatregel stemden, en 13 die zich onthielden.

De maatregel zou kunnen suggereren dat de leden van het Europees Parlement werden getroffen door het Instituut voor Monitoring van Vrede en Culturele Tolerantie in Schoolonderwijs (IMPACT-SE) en andere organisaties, die de afgelopen jaren veel moeite hebben gedaan om te laten zien hoe gemeenschappelijke verspreiding is de opruiing tegen Israël in scholen van de Palestijnse Autoriteit.

De EU-parementsleden uitten ook hun bezorgdheid over het gebruik van het geld van de Europese belastingbetaler om programma’s op Palestijnse scholen te financieren vanwege het mogelijke misbruik ervan om terrorisme te bevorderen.

Het voegde eraan toe dat “salarissen van leraren en ambtenaren uit de onderwijssector die worden gefinancierd uit fondsen van de [Europese] Unie … worden gebruikt voor het opstellen en onderwijzen van leerplannen die de UNESCO-normen inzake vrede, tolerantie, samenleven en geweldloosheid weerspiegelen.

In een afzonderlijke clausule, die de Palestijnen niet onderscheidde, benadrukte de resolutie de noodzaak om “te garanderen dat geen geld van de Unie … wordt gebruikt om schoolboeken en educatief materiaal te financieren dat aanzet tot religieuze radicalisering, intolerantie, etnisch geweld en martelaarschap onder kinderen.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een onderzoekscommissie aangesteld om deze kwestie te onderzoeken, maar heeft haar bevindingen nog niet ingediend. IMPACT-SE CEO Marcus Sheff zei tegen Israel Hayom:

De EU heeft sinds september 2016 ongeveer 1 miljard euro ($ 1,08 miljard) overgedragen aan de Palestijnse onderwijssector. Er moet nu een moment van waarheid zijn voor de Europese Unie. Zal zij het parlement blijven negeren dat toezicht houdt op haar uitgaven? Zal de Europese Commissie nu openlijk het vers geslagen rapport publiceren omtrent de leerboeken van de Palestijnse Autoriteit  publiceren? Regeringen, parlementslden en meer dan een miljoen Palestijnse kinderen weten wat er in de leerboeken staat. Het classificeren van het rapport is zinloos en eerlijk gezegd lijkt het zeer verdacht.

 


Bronnen:

♦ naar een artikelEU parliament passes resolution condemning hate speech in Palestinian textbooks” van 15 mei 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Ariel Kahana “European Parliament slams PA over its anti-Israel incitement in schools” van 14 mei 2020 op de site van Israel Hayom

2 gedachtes over “EU-parlement neemt resolutie aan waarin haatzaaien in Palestijnse leerboeken wordt veroordeeld

  1. Een zware bevalling van jaren en dan nog.
    263 stemden tegen…….en dat zegt genoeg!

    Maar ja, 402 stemden voor…….en dit vooral omdat Europa nu financieel op z’n bek gaat en ongecontroleerde 1 miljard (ons belasting geld) nu echt wel beter voor andere dingen gebruikt kan worden dan onderwijs in haat principes van palestijnse fanatici.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.