Na moord op IDF soldaat vraagt Almagor dat het vuur mag geopend worden op stenengooiers

De organisatie van slachtoffers van terreur, Almagor, eist vandaag dat het ministerie van Justitie en de officier van justitie toestaan ​​dat het vuur mag worden geopend op stenengooiers conform de verordeningen in de Verenigde Staten waar stenen tot dodelijke wapens zijn verklaard.

De vraag werd gesteld door Almagor na de moord op Golani Patrouille soldaat sergeant Amit Ben Yigal, die overleed nadat een grote stuk steen op zijn hoofd werd gegooid door Arabische moslims in het dorp Ya’bed in het noorden van Samaria.

De voorzitter van de organisatie, luitenant-kolonel (op rust) Meir Indor, die eerder gewond was geraakt door stenen op de Olijfberg, zei:

De VS begrepen het verwoestende potentieel van het gooien van stenen en definieerden het gooien van stenen als het gebruik van dodelijke wapens onder een sectie van de Amerikaanse wet, ‘Use of Lethal Weapons‘, die dienovereenkomstig tot zware beschuldigingen en sancties leidt.

Yossi Tzur, wiens zoon Assaf in 2003 eveneens werd gedood door stenengooiers, voegde eraan toe: “De Amerikanen zijnhierin erg konsekwent en kennen geen gunsten. Het gooien van een steen of het afvuren van een raket brengt dezelfde straf met zich mee. Maar Joden zijn barmhartig en degenen die medeleven tonen aan de wreden zullen op een dag hun soldaten vermoord terugvinden.

Soldaat Amit Ben-Yigal
Op dinsdag werd de 21-jarige stafsergeant Amit Ben-Yigal gedood tijdens een nachtelijke inval in het Arabische dorp Yabed ten westen van Jenin tijdens een routineuze arrestatie. Hij werd gedood door een groot stuk steen dat vanaf een gebouw op zijn hoofd werd gegooid.

Ben-Ygal werd ter plaatse behandeld door medici voordat hij per helikopter naar het Rambam Medical Center in Haifa werd gebracht, waar hij dood werd verklaard. Amit was een soldaat in de elite Golani-commando-eenheid en was slechts een maand verwijderd van het einde van zijn IDF-dienst.

De dood van Ben-Ygal kwam twee jaar nadat IDF-soldaat Ronen Lubarsky op 24 mei 2018 werd gedood toen ook hij op zijn hoofd een marmeren plaat op zijn hoofd kreeg die vanaf de derde verdieping van een gebouw in het al-Amari Palestijnse vluchtelingenkamp bij Ramallah naar hem werd gegooid.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Mordechai Sones “Demand: Approve opening fire on rock-throwers” en een artikel van Uzi Baruch “The terrorist spotted a soldier lifting up his head – and threw a brick at his face” van 12 mei 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Anna Ahronheim “Father of fallen IDF soldier: I have nothing, he was my whole world” van 12 mei 2020 en een artikel van Tzvi Joffre “Palestinian teenager killed near Hebron amid clashes throughout West Bank” van 13 mei 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “IDF soldier killed by rock thrown at his head during West Bank arrest raid” van 12 mei 2020 op de site van The Times of Israel