Israëlisch parlementslid bewijst nepgeschiedenis van ‘Palestijnen’ met simpele vragen

Op woensdag 6 mei 2020 stapte minister van Transport Bezalel Smotrich (Yamina partij) naar het podium van de Knesset en leerde de parlementsleden van de Joint Arab List een verkorte geschiedenis van de verzonnen ‘Palestijnse natie’. Het was zowel vermakelijk als leerzaam. Met dank aan Boomerang en Yori Yanover voor het plaatsen van de korte video met Engelse ondertitels.

Bezalel Smotrich uitte enkele van zijn politieke frustraties tegenover de Arabische leden die in de Knesset het ‘uitgevonden volk’ (aka de ‘Palestijnen’) vertegenwoordigen, weg met een paar knock-outvragen. Hij is van mening dat de beste verdediging een goede aanval is.

Dus stond hij trots op en zei tegen de Arabische leden van Knesset dat ze niet eens de simpele woorden ‘Joodse staat’ kunnen uitspreken. Dus, als dat het geval is, kan de Joodse staat dan echt van plan zijn om nog een andere Arabische staat te creëren voor een fictief volk dat het ‘Palestijnse’ volk wordt genoemd?

Het ‘Palestijnse’ volk is een schitterende creatie van de 20ste eeuw. Om precies te zijn, het is een creatie die pas echt begon na de Zesdaagse Oorlog, toen de Arabieren zich begonnen te concentreren op een salami-aanpak voor de vernietiging van de staat Israël. Ze beseften dat ze geen verrassende overwinning konden plannen die tot de vernietiging van Israël zou leiden. Het Israëlische leger was gewoon te sterk.

Maar de pogingen om de staat te vernietigen, hielden niet op – ze veranderden alleen de strategie. De meest effectieve strategie tot nu toe was de poging om de morele hoge positie in te nemen en te beweren dat Israël het land van een oud volk, het zogenaamde ‘Palestijnse’ volk, heeft gestolen.

Dankzij mensen zoals Bezalel Smotrich is het woord effectief verspreid dat het hele idee van een oude Arabische natie, de ‘Palestijnen’, eigenlijk gewoon een briljante advertentiecampagne is. Maar er is geen verband met de geschiedenis.

Gold Meir zei dit duidelijk toen ze zei dat ze decennia lang geen enkele Arabische leider had horen zeggen dat ze ‘Palestijnen’ waren. Het was een nieuwe tactiek die zeer effectief bleek om de linkse anti-Israëlische posities te rechtvaardigen. Ze konden nu beweren dat hun anti-Israëlische standpunten gebaseerd waren op moraal en niets anders.

Bezalel Smotrich sprak hierover in zijn toespraak in de Knesset op 6 mei j.l.:

Video: Bezalel Smotrich Teaching Arab MKs
About the ‘Palestinian Invention’


Bronnen:

♦ naar een artikel van Phil Schneider “Israeli MK proves “Palestinians” fake history with simple questions” van 11 mei 2020 op de site van Israel Unwired

3 gedachtes over “Israëlisch parlementslid bewijst nepgeschiedenis van ‘Palestijnen’ met simpele vragen

  1. En daar is geen woord Spaans bij!

    Hoe jammer is het dat de ‘intelligente’ Europeanen zich ook laten meevoeren met het palestijnse narratief wat alleen berust op fantasie & leugens en gevoed word door jaloezie & Jodenhaat.

    Met feiten & geschiedenis heeft het allemaal niets te maken!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.