Palestijnse TV: ‘Europa heeft Israël geschapen om de corrupte, doortrapte Joden te verjagen’

“De vijand van de waarheid is niet de leugen, bedacht en opzettelijk, maar de mythe, hardnekkig, overtuigend en onrealistisch.” (John F. Kennedy)

De Palestijnse Autoriteit heeft de Joodse geschiedenis uitgewist en vult de historische leegte door de oude geschiedenissen van Palestijnen, Arabieren en moslims te verzinnen, zeg maar de geschiedenis te herschrijven

Het herschrijven van de geschiedenis van het Land van Israël om het bestaansrecht van Israël te ontkennen, staat centraal in het beleid van de Palestijnse Autoriteit (PA).

Lang voordat de terreurcampagne van de PA (de ‘Intifada’, 2000-2005) begon, vocht de PA tegen een geschiedenisoorlog – waarbij de Joodse geschiedenis werd uitgewist en vervangen door een verzonnen Palestijnse geschiedenis.

Dit herschrijven heeft twee centrale doelen: 1. Wis de 3000-jarige geschiedenis van de Joodse natie in het Land van Israël en 2. Bedenk oude Palestijnse, islamitische en Arabische geschiedenissen in het land.

Minister van Palestijnse Cultuur Atef Abu Saif zei in september 2019:

Onze strijd is met deze staat [van Israël] die uit het niets is gekomen, zonder geschiedenis en zonder geografie, ons land heeft gestolen en een einde wil maken aan ons bestaan ​​… Als Israël de leugen van ‘3000 jaar [van de joodse geschiedenis] in Jeruzalem’ vierde, hebben wij 7000 jaar in Jeruzalem – wat dan nog? Wij Kanaänieten zijn de eersten die meer dan 6000 jaar geleden Jebus hebben gebouwd. En misschien hebben we geen vieringen nodig omdat het logisch is dat we hier zijn. Degenen die vieren zijn buitenlanders.

Een ander voorbeeld: Als onderdeel van de 51ste verjaardag van de Fatah-beweging in januari 2016, zond  PA TV, de Palestijnse nationale openbare omroep, op 31 december 2015 een documentaire uit over de geschiedenis van al-Fatah, de politieke factie van en geleid door PA-president Mahmoud Abbas.

De film die eerder werd uitgezonden op PA TV op 1 januari 2013 en 11 november 2014, en regelmatig en tot op vandaag heruitgezonden wordt, is getiteld ‘Fatah: Revolution until Victory‘. Deze bevat een sectie die een fundamenteel aspect van het antisemitisme van de Palestijnse Autoriteit laat zien.

De Fatah-film begint met klassieke demonisering van de Joden:

[Europa] heeft een tragedie ondergaan door toevlucht te bieden aan de joden … Geconfronteerd met de Joodse plannen kon Europa hun karaktereigenschappen, monopolies, corruptie en hun controle en het bekleden van posities in de regering niet verdragen.

Palestinian Media Watch heeft gedocumenteerd dat een basiscomponent van de historische PA-herziening is te ontkennen dat er enige Joodse geschiedenis in het Land van Israël was.

Om uit te leggen waarom miljoenen joden zonder historische band naar Israël zouden emigreren, beweert de PA dat het zionisme geen joods idee was, maar eerder een Europees idee. En het is gemaakt door Europeanen, niet om Joden naar hun thuisland terug te sturen, maar om zich te ontdoen van de sluwe en corrupte Joden die, volgens de PA-ideologie, Europa zoveel leed bezorgden.

De film legt uit dat Engeland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Tsjechoslowakije, Spanje en Italië allemaal joden verdreven omdat ze leden onder de aanwezigheid van de joden.

Uiteindelijk, toen de Balfour-verklaring de oprichting van ‘een nationaal thuisland’ voor de joden vergemakkelijkte, steunde Europa het idee omdat het “het zag als een ideale oplossing om van hen af ​​te komen”.

Het volgende is het uittreksel van de PA-tv-uitzending op Fatah die joden demoniseerde:

Geconfronteerd met de plannen van de joden kon Europa hun karaktereigenschappen, monopolies, corruptie en hun controle niet verdragen en posities bekleden in de regering. In 1290, Koning Edward I vaardigde een decreet uit dat de Joden verbood [uit Engeland]. Na hem volgden Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Tsjechoslowakije, Spanje en Italië. De Europese naties voelden dat ze een tragedie hadden ondergaan door de Joden een toevlucht te bieden. Later verkregen de Joden de Balfour-verklaring en Europa zag dit als een ideale oplossing om [van de Joden] vanaf te komen.

Video: PA TV: “Jews were corrupt and brought tragedy on the Europeans


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus “PA TV: Europe created Israel to “get rid of” the corrupt, scheming Jews” van 4 januari 2016 en een artikel “PA Minister of Culture denies Jewish history” van 15 september 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikel van Super Nova “The PALESTINIANS – The Invented People of a Fabricated Nation” op de site van Scoop It !

Een gedachte over “Palestijnse TV: ‘Europa heeft Israël geschapen om de corrupte, doortrapte Joden te verjagen’

 1. In Hollywood word de zin ”nieuwe herinneringen maken” gebruikt in suikerzoete romantische films.

  Pallywood heeft deze onzin geïnterpreteerd om ‘hun nieuwe geschiedenis te maken.

  Hoe is het toch mogelijk dat intelligente & doorgestudeerde Europeanen deze verhalen kritiekloos slikken & steunen.

  Zou het dan tóch iets te maken hebben dat Israel een Joodse staat is?

  Dat is bijna niet voor te stellen….LOL!

  Like

Reacties zijn gesloten.