Hoe Israël- en Jodenhaters doorlopend de wereldopinie misleiden en ‘feiten’ verdraaien, aflevering 2956

Hieronder staat een enorm misleidende tweet van de altijd betrouwbaar oneerlijke Ben White, een notoire antisemiet en Israëlhater. De implicatie is natuurlijk dat Israëli’s niet zouden voorzien in de Palestijnse gezondheidsbehoeften.

Daarmee reageerde White op een tweet van zijn kompaan Dror Etkes die tweette: “Nog een glimp van Israëlisch verval: Langs de Route 60 tussen Ramallah en Nablus, bij de kruising Za’atra (Tapuah Junction), werd een nationaal controlepost opgericht voor het station ‘Heibedek en Sa’a’, alleen voor Israëli’s.

Zoals White ongetwijfeld weet, is elke natie, inclusief de Palestijnse Autoriteit, verantwoordelijk voor haar eigen COVID-19-strijd. Dit is nodig om de statistieken bij te houden en de zaken binnen elk land consistent te houden. Dus, ja, hoewel Israël de Palestijnse medische functionarissen kan en wil testen, zullen ze de Palestijnen niet testen op het virus.

Maar Israëli’s – en ‘kolonisten’ – verlenen de hele tijd medische diensten aan de Palestijnen. De kliniek in Efrat staat hier bekend om, en Ariel levert ook diensten aan de Arabieren die er gebruik van willen maken. Ik weet zeker dat er nog anderen zijn.

Dit artikel over een rechtse orthodoxe Israëlische arts die de hele tijd Arabische patiënten behandelt, zelfs naar Arabische gemeenschappen reist om patiënten te ontmoeten, is iets dat White nooit zou noemen – omdat hij alleen zijn agenda van halve waarheden en hele leugens wil pushen.

Deze paragraaf uit het bewuste artikel zegt het allemaal:

Maar met Glick en zijn Palestijnse patiënten is er een menselijke connectie die verder gaat dan de gebruikelijke marktrelatie, zij het nog onder specifieke omstandigheden. ‘Mwa! De dokter is een zegen ‘, zegt een 72-jarige vrouw die een hijab draagt, die lijdt aan chronische pijn als gevolg van haar diabetes. (Om vergelding van de Palestijnse Autoriteit [PA] te voorkomen, spraken de patiënten en medewerkers van Glick in Palestina alleen op voorwaarde van anonimiteit.) De grootmoeder, die meer dan 25 jaar in een keuken in Efrat heeft gewerkt, spreekt geen antipathie uit tegenover de nederzettingen. ‘Efrat heeft ons alleen maar goed gedaan’, zegt ze.

Het is niet zo dat Joodse medische experts weigeren om voor Palestijnse patiënten te zorgen, zoals White walgelijk suggereert. Het is de Palestijnse Autoriteit die niet wil dat hun mensen de Joodse dokters bezoeken! Palestijnen zijn bang om Joodse artsen in het openbaar te bezoeken omdat de Palestijnse Autoriteit hen zou kunnen straffen.

Dat spreekt boekdelen.

De waarheid is, zoals altijd, precies het tegenovergestelde van wat de haters zeggen.

Video: Dr. Yitzhak Glick


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “How Israel haters lie with facts, part 2956” van 7 mei 2020 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikel van Steven Davidson “The Trump-loving Israeli doctor offering aid to Palestinians” van 3 juni 2019 op de site van OZY

2 gedachtes over “Hoe Israël- en Jodenhaters doorlopend de wereldopinie misleiden en ‘feiten’ verdraaien, aflevering 2956

  1. Israel & Jodenhaters die feiten verdraaien? En het nieuws is?

    Met de waarheid is hun rol uitgespeeld en dat moeten we niet willen want dan moeten we ons met de échte problemen gaan bezighouden!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.