The New York Times doet het weer: ‘Israël vecht tegen het coronavirus in plaats van mensen te doden’

Plaatje hierboven: New York, 29 april 2019. Demonstranten verzamelden zich buiten de kantoren van The New York Times, nadat een zoveelste antisemitisch schandaal aan het licht kwam bij  de linkse The New York Times [beeldbron: NYP]

The mainstream Left has engaged in self-flattering blindness when it comes to Jew-hatred. And all too often, that blindness veers into outright anti-Semitism” [Ben Shapiro, 30 april 2019 in National Review]

The New York Times berichtte gisteren vrijdag 8 mei ’20: “Israël bestrijdt het coronavirus in plaats van mensen te doden.” Dit leidde tot grote ergernis van zijn lezers en Israëlische functionarissen: “Dit zijn baanbrekende manieren om de Joodse staat te belasteren en te demoniseren.

Een officiële tweet van de New York Times heeft vandaag (vrijdag) voor controverse gezorgd: “De onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van het Israëlische Ministerie van Defensie staat vooral bekend om baanbrekende geavanceerde manieren om mensen te doden en dingen op te blazen. Nu gaat het om het redden van levens“:

Aldus las de tweet en leidde lezers naar een verhaal met de titel: “Israëlisch Leger Idee Lab streeft naar een nieuw doel: levens redden.” Het verhaal laat zien hoe Israël “defensie-aannemers, dokters, ingenieurs, wetenschappers – en de meeste zintuigen – heeft betrokken in de strijd tegen het coronavirus.

De onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van het Israëlische Ministerie van Defensie staat vooral bekend om baanbrekende geavanceerde manieren om mensen te doden en dingen op te blazen“, begint het verhaal, “met stealth-tanks en sluipschutter-drones onder de dodelijkere recente projecten. Maar de nieuwste missie is levensreddend. Sinds maart loopt het voorop met een enorme, snelle inspanning om een ​​aantal van de meest geavanceerde technologieën van het land te ontketenen tegen een andere vijand: Covid-19.

De Israëlische ambassadeur in de VS, Ron Dermer, antwoordde: “De New York Times, die de Holocaust begroef, staat vooral bekend om baanbrekende manieren om de Joodse staat te lasteren en te demoniseren. Nu doet het hetzelfde.” ADL-CEO Jonathan Greenblatt voegde eraan toe: “Deze tweet is sensationeel. Ze zouden het beter moeten doen.”

Een halve dag later zond The New York Times een ietwat gematigder variant uit over hetzelfde onderwerp om de kritiksaters wat te sussen, echter zonder de oorspronkelijke tweet te wissen. Ik vrees dat we het daarmee zullen moeten stellen:


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yoni Kempinski “New York Times: Israel is fighting coronavirus instead of killing people” van 8 mei 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Ben Shapiro: “The New York Times’ Anti-Semitism Is Shocking, but Not Surprising” van 30 april 2019 op de site van The National Review

Een gedachte over “The New York Times doet het weer: ‘Israël vecht tegen het coronavirus in plaats van mensen te doden’

 1. De NYT, de ‘kwaliteits’ krant waar zoveel links zelfhatende Joden werken, wiens belangrijkste job het is te zorgen als échte Amerikaan te worden aangezien.

  De geschiedenis van de NYT staat erom bekend alles wat met Joodse identiteit te maken heeft automatisch als ‘fout’ te identificeren, denigreren of te negeren.

  Alles word gedraaid & verdraaid zodat het in het NYT narratief past.

  Ze zouden een voorbeeld kunnen nemen aan de Hollandse koning en zich verontschuldigen voor hun abominabele gedrag in de Holocaust en ervan leren voor de toekomst.

  Gaat niet gebeuren want veronschuldigen voor gemaakte fouten staat niet in de job omschrijving van linkse journalisten.

  Linkse journalisten in ‘kwaliteits’ kranten & media maken geen fouten!!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.