Ondanks coronacrisis gaat Al Quds Dag, het jaarlijks haatfestival, toch door in Teheran

Plaatje hierboven: Ook op de Dag van Al-Quds in 2019 kon de pret niet op voor de honderdduiznden demonstranten. Ook dat jaar was de Dag van de Jodenhaat een groot succes in Teheran [beeldbron: Reuters/Meghdad Madali]

Ondanks de coronaviruspandemie zal de jaarlijkse dag van demonstraties en demonstraties van het Iraanse regime, waarin wordt opgeroepen tot vernietiging van de staat Israël, doorgaan.

Volgens Press TV – de Engelstalige propaganda-arm van het Iraanse regime “zijn pro-Palestijnse groepen in Londen en elders in Groot-Brittannië van plan straatbijeenkomsten te vervangen door online evenementen ter herdenking van de Internationale Quds-dag, aangezien een dodelijke coronaviruspandemie de massabijeenkomsten verhindert over de hele Wereldbol.

In Iran zelf hebben ambtenaren ondertussen aangegeven dat fysieke demonstraties en bijeenkomsten zullen worden aangemoedigd om waar mogelijk door te gaan. De ‘Quds’-dag (Jeruzalem) werd in 1979 door de islamitische leider van Iran, Ayatollah Ruhollah Khomeini, als jaarlijks evenement in 1979 gelanceerd op de laatste vrijdag van de islamitische heilige maand Ramadan – die dit jaar op 22 mei valt.

Massale bijeenkomsten die aandringen op Israëls gewelddadige vernietiging worden doorgaans gehouden in Teheran en andere Iraanse steden, met pro-Iraanse groepen in Londen, Berlijn, Wenen en andere internationale steden die demonstraties houden met de vlag van de door Iran gesteunde Libanese terroristische groepering, Hezbollah – thans het voorwerp van een algeheel verbod door de Britse, Duitse en andere Europese regeringen.

In Iran zelf hebben regeringsfunctionarissen de plannen voor fysieke demonstraties dit jaar niet helemaal opgegeven, ondanks de verwoestende gevolgen van het coronavirus in het hele land. Officiële statistieken hebben bijna 6.500 doden geregistreerd uit meer dan 100.000 gevallen van Covid-19.

Echter het werkelijke cijfer zou veel hoger zijn dan de Iraanse leiders bereid zijn toe te geven. In slechts een van de 30 provincies van Iran, Khuzestan, vertelden dokters donderdag aan een Iraanse nieuwsuitzending van de oppositie dat het totale aantal zaken de 4.000 naderde en nog steeds toenam.

Ondanks de volksgezondheidscrisis in Iran sprak Nosratollah Lotfi – plaatsvervangend hoofd van de Coördinerende Raad van de Islamitische Propagatieorganisatie van Iran – de hoop uit dat de fysieke Quds-dagbijeenkomsten op 22 mei zouden doorgaan en “anders gemarkeerd zouden worden in de gebieden die als wit zijn aangewezen, geel en rood op basis van het aantal Covid-19-infecties en dodelijke slachtoffers.

Lotfi beloofde dat als de regels voor sociale afstand niet in acht konden worden genomen, de demonstranten van Quds Day in staat zouden zijn om een ​​”virtuele bijeenkomst” bij te wonen om getuige te zijn van de traditionele verbranding van de Amerikaanse en Israëlische vlaggen.

Een teken van het belang dat de krachtige Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) van Iran hecht aan Quds Day, de woordvoerder, Brig. Generaal Ramezan Sharif maakte donderdag afzonderlijk bekend dat de ‘opperste leider’ van het Teheran-regime, ayatollah Ali Khamenei, een toespraak zou houden ter gelegenheid van het jaarlijks weerkerende Festival van de Jodenhaat.

Al-Quds dag 2019 in Teheran, Iran: “Joden aan de galg!
Veeg Israël van de kaart!


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben Cohen “Iran Regime Pledges Annual ‘Quds Day’ Urging Israel’s Destruction Will Go Ahead, Despite Coronavirus” van 7 mei 2020 en een artikel van Benjamin Kerstein “Iran Cancels Annual Anti-Israel ‘Quds Day’ Rallies Due to Coronavirus Pandemic” van 3 mei 2020 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Ondanks coronacrisis gaat Al Quds Dag, het jaarlijks haatfestival, toch door in Teheran

  1. Geef het volk ‘brood & spelen om ze te paaien..

    Het Iraanse brood word steeds onbetaalbaarder en dus blijven de gratis haatspelletjes over

    Like

Reacties zijn gesloten.