Vijftien nieuwe beleidslijnen voorgesteld aan kersverse UNRWA-chef Phillipe Lazzarini

De benoeming van de Zwitserse diplomaat Phillipe Lazzarini als het nieuwe hoofd van het VN-agentschap voor Hulp aan Palestijnen (voluit The Relief and Works Agency van de Verenigde Naties (UNRWA) is een kans voor donorlanden, die toezicht houden op het UNRWA-beleid, om een ​​hervorming van de dienst te eisen.

Dit geldt vooral voor de scholen die de afgelopen 20 jaar het curriculum van de Palestijnse Autoriteit hebben gebruikt om Palestijnse Arabische kinderen te indoctrineren om heel Palestina met geweld te veroveren, een doel dat nauwelijks past bij een VN-agentschap.

Hieronder 15 beleidsuitdagingen waar de nieuwe UNRWA-commissaris nu mee te maken zal krijgen:

1. UNRWA-leerboeken die niet stroken met de VN-waarden van vreedzame verzoening. Het bureau heeft een nieuw schoolboek geïntroduceerd met Dalal el Mugrabi – wiens terreurgroep een bus heeft bestuurd en 38 passagiers, waaronder 13 kinderen, heeft vermoord – als rolmodel voor UNRWA-leerlingen. In de nieuwe UNRWA-tekst wordt Dalal in volkomen terreurgewaad afgebeeld, gevolgd door een lesplan dat haar levensverhaal presenteert voor bewondering en navolging. In een andere nieuwe tekst wordt aan UNRWA-leerlingen geleerd om een ​​gedicht te zingen en te zingen dat kinderen aanmoedigt om ‘de usurpanten uit te roeien’ nadat de Arabieren zijn teruggekeerd naar Palestina. De nieuwe commissaris zou dergelijke leerboeken in beslag kunnen nemen.

2. UNRWA-contracten voor exclusief gebruik van schoolboeken van de Palestijnse Autoriteit in Judea, Samaria, Jeruzalem en Gaza. Zoals alle VN-agentschappen zou UNRWA scholen moeten runnen op basis van de VN-slogan ‘Peace Begins Here.‘ PA-onderwijs beheert echter scholen die zijn gebaseerd op de ideologie van de Palestine Liberation Organization: Conquest of Palestine by force of arms. De nieuwe commissaris kan het UNRWA-PA-contract opzeggen.

3. UNRWA-scholen zijn versierd met posters en muurschilderingen van ‘martelaren’ die stierven terwijl ze joden vermoordden. De nieuwe UNRWA-commissaris kan opdracht geven tot verwijdering van alle gewelddadige beelden in haar agentschappen.

4. El Kutla-jeugdclubs op UNRWA-scholen inspireren leerlingen vanaf jonge leeftijd met de mantra van de gewapende strijd. De nieuwe UNRWA-commissaris kan El Kutla-clubs opdragen te stoppen met gewelddadige opruiing.

5. Militaire parades komen regelmatig voor in UNRWA-gebouwen. De nieuwe commissaris kan een einde maken aan militaire parades in elke UNRWA-faciliteit.

6. Terreurgroepen van Hamas stellen kandidaten voor om de leraren en vakbonden van de dienst te leiden. De nieuwe UNRWA-commissaris kan eisen dat elke uitzendkracht die op een ‘Hamas-ticket’ rijdt, van de loonlijst wordt geweerd. Zelfs de VN omschrijft Hamas als een terroristische organisatie.

7. Nakba-evenementen staan ​​weer gepland op 15 mei, de dag waarop de PLO rouwt om de nederlaag van de Arabische legers die Israël in 1948 binnenvielen. Deze bijeenkomsten roepen op tot geweld. De nieuwe UNRWA-commissaris kan een richtlijn uitvaardigen om af te zien van elke oproep tot geweld tijdens de Nakba-ceremonies in UNRWA-faciliteiten.

8. De populaire Gazaanse zanger Mohammad Assaf, die beweert de ‘UNRWA Jeugdambassadeur’ te zijn, hitst de menigte op tot geweld. De nieuwe UNRWA-commissaris kan een beleidsverklaring afgeven dat de dienst zich distantieert van Assaf en zijn boodschap.

9. Herdenkingsevenementen voor Arabieren die bij moord zijn omgekomen, vinden plaats op UNRWA-scholen. De nieuwe UNRWA-commissaris kan dergelijke ceremonies annuleren.

10. Fiscale transparantie. Met een stroom van 1,2 miljard dollar aan donaties van 67 landen en 32 ngo’s, waarvan een groot deel contant binnenkomt, moet de nieuwe UNRWA-commissaris ervoor zorgen dat alle fondsen en uitrusting worden gebruikt voor humanitaire behoeften – en niet worden gestolen, overgedragen aan de handen van terreurgroepen of verkocht worden op de open markt. Het is tijd voor de nieuwe UNRWA-commissaris om een ​​einde te maken aan contante betalingen, waardoor transparantie voor donoren bijna onmogelijk wordt.

11. Export van UNRWA-schoolteksten. Met behulp van de diplomatieke buidel van donorlanden exporteert de dienst schoolboeken ter bevordering van het ‘recht op terugkeer’ en de vervanging van Israël door ‘Palestina’. De nieuwe UNRWA-commissaris kan hieraan een einde maken.

12. Verduistering van de financiële situatie van UNRWA. Na de verlaging van de Amerikaanse financiering met $ 365 miljoen in augustus 2018, kondigde het agentschap aan dat alle Amerikaanse financiering was vervangen door een verhoging van de middelen uit Duitsland, het VK, Saoedi-Arabië, Qatar en Noorwegen. Sinds de Amerikaanse bezuiniging brengt UNRWA echter verklaringen uit die haar financiële moeilijkheden toeschrijven aan de Amerikaanse bezuiniging. UNRWA heeft nooit gespecificeerd hoe het zijn budget besteedt. De nieuwe commissaris zou onmiddellijk een boekhouding van de uitgaven kunnen publiceren.

13. Niet-erkenning van Israël op de kaart. UNRWA verspreidt wereld- en regionale kaarten die Israël uitwissen en alle Israëlische locaties vervangen door Arabische namen. Moet Israël, een VN-lid met een goede reputatie, niet voorkomen op een kaart die is uitgegeven door een VN-agentschap? De nieuwe UNRWA-commissaris kan er nu zijn taak van maken om ervoor te zorgen dat alle kaarten Israël weergeven.

14. Fake News: Joden veroorzaken COVID-19. De afgelopen maanden hebben officiële PA-bronnen het publieke domein overspoeld met verklaringen dat Israël COVID-19 verspreidt. De nieuwe UNRWA-commissaris kan ervoor zorgen dat het PA-personeel dat de loonadministratie van de dienst domineert, nooit een dergelijke verklaring aflegt.

15. Wapen training zomerkampen. De afgelopen twintig jaar hebben duizenden UNRWA-studenten van 9-16 jaar deelgenomen aan zomerkampen met wapentraining met levende wapens. Nu de zomer nadert, kan de nieuwe UNRWA-commissaris actie ondernemen om de wapentraining van ‘kindsoldaten’ te beteugelen, wat in strijd is met VN-resoluties die de gezondheid en het welzijn van kinderen beschermen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Bedein “15 policy challenges for the new head of UNRWA; The appointment of Swiss diplomat Phillipe Lazzarini as the new head of the United Nations Relief and Works Agency is a window of opportunity for donor nations, which oversee UNRWA policy” van 8 mei 2020 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Vijftien nieuwe beleidslijnen voorgesteld aan kersverse UNRWA-chef Phillipe Lazzarini

  1. Nieuwe beleidslijnen voor een nieuwe UNWRA chef, de nieuwe hoofd gast aan de UNWRA financiele feesttafel.

    Of hij deze “nieuwe” beleidslijnen zal uitvoeren is zijn persoonlijke keus……….zonder énige persoonlijke consequetie..

    Dat er nieuwe beleidslijnen moeten worden opgesteld zegt genoeg over de hele organisatie.

    Like

Reacties zijn gesloten.