Bestuurslid van Amnesty Int. Finland zegt dat Israël erger is dan Hezbollah

Syksy Räsänen is bestuurslid van Amnesty Finland en een ervaren anti-Israëlische activist die een boek heeft geschreven over ‘Israëlische apartheid’. Duitsland kondigde afgelopen donderdag aan dat het heel Hezbollah tot terroristische organisatie verklaarde.

Zondag ging Räsänen hierover flink tekeer:

Het Duitse verbod op Hezbollah is een perfecte illustratie van hoe terroristische lijsten instrumenten zijn van machtspolitiek. Hezbollah is verboden omdat het ‘oproept tot de gewelddadige eliminatie van de staat Israël en vraagtekens zet bij het bestaan ​​van de staat Israël’. Vervang Israël door Palestina, en dit beschrijft de meeste Israëlische partijen. Toegegeven, er is het verschil dat de meeste Israëlische partijen de eliminatie van Palestina hebben geïmplementeerd en er niet alleen om hebben gevraagd. Toch zijn Likud, Yesh Atid, Shas, Labour etc. gewaardeerde partners voor Duitsland en de EU, in plaats van als terroristen te worden bestempeld. Ook Syrische islamitische rebellengroepen, die niet alleen opriepen maar vochten om de Syrische regering ten val te brengen, werden door de EU niet bestempeld als terroristen. In plaats daarvan werden ze ondersteund door Europese staten, in overeenstemming met het officiële EU-beleid.

Räsänen gebruikte als bronmateriaal een CNN-rapport dat de reden voor het verbod de anti-Israël-houding van Hezbollah was. Maar de terroristische activiteiten van Hezbollah zijn algemeen gedocumenteerd: Hezbollah zat achter een bomaanslag in Istanbul in mei 2011, waarbij acht Turkse burgers gewond raakten bij een moordaanslag op de Israëlische consul in Turkije, Moshe Kimchi.

In juli 2012 werd een Libanese man die toegaf dat hij voor Hezbollah werkte, door de Cypriotische politie aangehouden wegens het plannen van aanslagen op Israëlische toeristen. De 2012 Burgas-bus die de terroristische aanslag op Israëlische burgers in Bulgarije bombardeerde, waarbij zes mensen omkwamen, werd uitgevoerd door Hezbollah.

Dit zijn pas de Europese aanslagen sinds 2010. Hezbollah is betrokken geweest bij aanslagen en pogingen in Singapore, Argentinië en elders. Ontkennen dat ze terroristen zijn, is de ergste vorm van toegeven. Oh, en Duitsland lijkt te hebben gehandeld nadat de Mossad de Duitse autoriteiten behulpzaam had geïnformeerd over de locaties van magazijnen in Duitsland waar Hezbollah explosieven opsloeg.

Maar dat is een klein detail voor iemand met zo’n groot brein als Syksy Räsänen. Maar Räsänen, de mensenrechtenactivist, heeft niets slechts te zeggen over deze aanvallen – omdat het beoogde doelwit Israëlische burgers waren, en voor hem zijn Israëli’s geen mensen. In feite heb je geen doctoraat nodig. In de psychologie te begrijpen dat de enige reden waarom Syksy Räsänen een islamitische terreurgroep steunt die anti-vrouw, anti-homo en antisemitisch is, is omdat Hezbollah ook anti-Israël is en daarom een ​​partner.

En dan verdedigt hij het Assad-regime, van vatbommen en gifgas – een werkelijk vreemde positie voor een vermeende mensenrechtenactivist. Maar Assad is ook anti-Israël, dus het is allemaal logisch. Schaamt Amnesty zich niet in het minst door het feit dat hun prominente leden terreur goedkeuren en groepen steunen die tegen alles zijn waar Amnesty beweert voor te staan?

De Leninist Syksy Räsänen kan misschien beter protesteren tegen de vandalen die enkele dagen geleden een herdenkingsmonument in het Finse Kotka, besmeurden van zijn idool de bolsjevistisch partij-ideoloog Vladimir Lenin met antisemitische leuzen, inclusief ‘Joodse massamoordenaar’ ( Juutalainen Massamurhaaja). De schoelies kladden ook een Davidster op het voorhoofd van Lenin:


Bronnen:

♦ naar een artikel van Aaron Reich “Finnish Amnesty Int’l board member says Israel worse than Hezbollah” van 6 mei 2020 en een artikel van Eytan Halon “Finland rejects 104,000 kilos of Israeli oranges with banned pesticide” van 29 april 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelFinland: Lenin’s Statue vandalized with Anti-Jewish Graffiti in Kotka” van 4 mei 2020 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

♦ naar een artikel van EoZ “Amnesty Finland board member defends Hezbollah and Assad, says Israel is the real terrorist” van 4 mei 2020 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Bestuurslid van Amnesty Int. Finland zegt dat Israël erger is dan Hezbollah

  1. Dit Finse genie mag blij zijn dat domheid geen pijn doet.

    Het laat zien tot welk dieptepunt een organisatie als Amnesty Internationaal is gezakt als het zich moet voeden met de inzichten van dit soort sociopaten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.