Terroristen vuren vanuit Gaza raket af naar Israël; IDF reageert met bestoken van Hamas doelen

De IDF bombardeerde Hamas-terreurdoelen in Gaza als reactie op een raket die door moslimterroristen was afgevuurd op Zuid-Israël. Arabieren melden meerdere aanvallen op een Hamas-terreurinfrastructuur in Beit Hanoun in het noorden van Gaza. Geen verwondingen gemeld bij de aanvallen.

“Als reactie op de raket die vanavond vanuit Gaza op Israël is afgevuurd, hebben we ons net gericht op drie militaire Hamas-posten in Gaza”, twitterde de IDF-woordvoerder.

Eerder op de avond werd in volle coronaviruscrisis voor de tweede keer een raket afgevuurd door moslimterroristen in Gaza richting Zuid-Israël. De raket explodeerde in de regionale raad van Sdot Negev. Geen gewonden of schade gemeld.

De Al-Qassam Brigades, de moordesctie van Hamas, kondigde woensdagochtend aan dat een van haar leden uit Gaza-stad was overleden nadat een terreurtunnel waarin hij werkte instortte. Het is onduidelijk of zijn dood verband hield met het raketvuur of de reactie van de IDF op dinsdagavond.

Het raketvuur was de eerste in ongeveer 40 dagen. Eind maart werd het laatste raketvuur vanuit de Gazastrook gemeld, toen één raket vanuit Gaza werd afgevuurd en in een open gebied in het zuiden van Israël viel. De IDF reageerde op de raketbrand in maart door ‘militaire posities en infrastructuur aan te vallen die door Hamas in de noordelijke Gazastrook wordt gebruikt voor ondergrondse activiteiten’, aldus de IDF-woordvoerder.

Eerder op dinsdagavond kondigden de Al-Quds-brigades, de militaire vleugel van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), in een video nieuwe details aan omtrent de Badr 3-raket, volgens het Palestijnse Sawa-nieuws, inclusief informatie over het gebruik ervan in eerdere schermutselingen.

De Brigades beweren dat zij de Badr-3 raket van Iraanse makelij verder ontwikkeld en destructiever hebben gemaakt en een groter bereik hebben gegeven:

PIJ introduceert Badr-3 raket [beeldbron]


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF hits targets in Gaza Strip after rocket fired into Israeli territory” van 6 mei 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelIDF tanks shell Hamas terror targets in Gaza in response to rocket fired at Israeli civilians” van 5 mei 2020 en een artikelRocket fired by Muslim terrorists from Gaza at civilians in southern Israel” op de site van Behind The News (BTN)