Gaza: Dialoog met Israeli’s buiten het kader van ‘het verzet’ is samenwerking met de vijand +video

De Gazaanse journaliste Alaa Al-Asi zei in een video die op 18 april 2020 door het Shehab News Agency (Hamas) naar Facebook werd geüpload dat Rami Aman, een Palestijnse activist die deelnam aan een twee uur durende videoconferentie met Israëli’s, is gearresteerd door de Gazaanse politie voor het normaliseren van de betrekkingen met Israël en om te worden ondervraagd over het ontvangen van fondsen van Israël.

Eerder werd een werknemer van Amnesty International aangeklaagd omdat zij een vredesactivist uit Gaza door de autoriteiten van Hamas had laten arresteren omdat hij een virtuele ontmoeting had gehouden met Israëlische tegenhangers. Hind Khoudary, van Amnesty International hekelde Rami Aman in een nu ontoegankelijke Facebook-post. Aman werd op donderdag 9 april 2020 gearresteerd en sindsdien werd er van hem niets meer vernomen.

Journalist Rami Aman van het Jeugdcomité van Gaza hield de conferentie met de Israëli’s via de Zoom-app, die populair is geworden als middel om sociale banden te onderhouden tijdens de pandemie van het coronavirus. De Facebook-pagina van de bijeenkomst noemde het “een gelegenheid om met Gazanen te spreken die ons niet alleen niet haten, maar zich onvermoeibaar inzetten om het communicatiekanaal tussen Gazanen en Israëli’s te openen.”

Journaliste Alaa Al-Asi zei in haar videoboodschap op Facebook dat elke dialoog met Israëli’s die plaatsvindt buiten het kader van het Palestijnse verzet een vorm van normalisatie is die de strijd om onrecht te beëindigen belemmert, en ze benadrukte dat alle ondernemingen, zoals gezamenlijke activiteiten, samenwerking of dialoog met Israëliërs, inclusief Israëlische vredesactivisten, moet worden gezien als samenwerking met de vijand.

Alaa Al-Asi:

Rami Aman, een Palestijnse advocaat, nam deel aan een twee uur durend Skype-gesprek met Israëli’s. Deze normalisatievergadering via Skype maakte de Palestijnen, vooral in Gaza, kwaad. De volgende dag arresteerde de politie in Gaza Rami Aman voor ondervraging over gevallen van externe financiering van Israël en andere kwesties, waaronder normalisatie met Israël. Dialoog – als deze buiten het verzetskader plaatsvindt – wordt dialoog omwille van de dialoog, die een vorm van normalisatie is, die de strijd belemmert om onrecht te beëindigen. Volgens de anti-normalisatoren is geen enkele vorm van gezamenlijke activiteit, samenwerking of dialoog met Israëli’s aanvaardbaar – zelfs niet met Israëlische vredesactivisten, die de beste bedoelingen jegens hen hebben. Al dergelijke ondernemingen moeten beschouwd als samenwerking met de vijand.

Video: Gazan Journalist: “Dialogue with Israelis Outside Resistance Framework Is Collaboration with Enemy


Bronnen:

♦ naar een artikel en een videoGazan Journalist Alaa Al-Asi: Any Form of Dialogue with Israelis – Even Peace Activists – That Takes Place Outside of the Framework of the Resistance Is Collaboration with the Enemy” van 18 april 2020 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

♦ naar een artikelGazan journalist: All dialogue with Israel is collaboration” van 30 april 2020 op de site van The Jewish News Sydicate (JNS)

♦ een artikel op deze blogJournaliste’ van A.I. liet blogger arresteren door Hamas omdat hij pleitte voor normalisatie met Israël” van 14 april 2020 en een artikelPalestijnen bekampen nog steeds het Virus van Normalisatie met Israël” van 28 april 2020