Grootmoefti van Libië: ‘Zelfmoordaanslagen zijn toegestaan ​​door de islamitische Sharia-wet’

Plaatje hierboven: Reem Raiyshi poseert met de koran kort voor haar missie waarna ze zichzelf opblies aan de grensovergang van Erez tussen Israël en de Gazastrook op 14 januari 2004. Vier Israëliërs kwamen hierbij om het leven. Raiyshi was de vrouw van een Hamas-commandant en hield er een buitenechtelijke affaire op na met een andere commandant van Hamas. Haar zelfmoord was door de twee gepland en bedoeld om haar naam en eer te zuiveren [beeldbron: ProCon]

Sjeik Sadiq Al-Ghariani, die door de (Egyptische Moslim Broederschap wordt beschouwd als de Grootmoefti van Libië, zei in een video, die op 15 april 2020 werd uitgezonden op Al-Tanasuh TV (Libië), dat de sharia zelfmoordaanslagen toestaat op voorwaarde dat ze de vijand door elkaar rammelt, de vijand grote schade en verliezen berokkent en een verpletterende nederlaag veroorzaken.

Sadiq Al-Ghariani:

Als iemand zichzelf tot ontploffing brengt tijdens het uitvoeren van een fedayin-operatie de vijand slaat en hem een ​​verpletterende nederlaag toebrengt, dan is het toegestaan ​​door de sharia’-wet. Veel metgezellen van de profeet Mohammed wierpen zichzelf van muren. Ze offerden zichzelf op en stierven om de gelederen van de vijand te doorbreken.


Als iemand zeker weet dat deze daad grote schade aan de vijand zal toebrengen, dat hij hem zal verslaan, dat hij er grote invloed op zal hebben, en dat deze aanval zal weerklinken en verpletterende verliezen voor de vijand veroorzaken, dan is het toegestaan ​​door de shari’a-wet, in het licht van wat sommige van de metgezellen van de profeet Mohammed deden. Het is echter niet toegestaan ​​om zichzelf eenvoudigweg te doden.

Video: Muslim Brotherhood’s Grand Mufti of Libya:
‘Suicide Bombings Are Permitted by Shari’a Law’


Bronnen:

♦ naar een artikelMuslim Brotherhood’s Grand Mufti of Libya Sheikh Sadiq Al-Ghariani: Suicide Bombings Are Permitted by Shari’a Law” van 15 april 2020 op de site van op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

♦ een artikel op deze blogPalestijnse vrouwelijke zelfmoordterroristen: Niet goed genoeg om te trouwen, maar wel om te sterven” van 22 december 2012