Joe Biden’s seksueel wangedrag uit het verleden doet sommige Joodse Democratische vrouwen gruwelen

Maandag zou een goede nieuwsdag zijn geweest voor de beruchte vrouwengek en presidentskandidaat voor de Democratische Partij Joe Biden: het eerbiedwaardige congreslid Nita Lowey uit New York riep honderden vrouwen bijeen om een ​​nieuwe groep op te richten, Jewish Women for Joe.

De timing was echter niet gunstig. Op dezelfde dag publiceerde Business Insider de eerste on-the-record bevestiging van een claim over aanranding in maart ingediend door Tara Reade, een assistente van Biden in 1992-1993. Dat kwam als een bom voor de feministen en anderen die president Donald Trump in november willen verdrijven.

“Dit is het meest overtuigende ondersteunende bewijs dat tot nu toe naar voren is gekomen”, zei Michelle Goldberg, columnist van de liberale opinie van The New York Times, op Twitter. “Wat een nachtmerrie”:

Twee weken geleden sloot Goldberg een column over Reade af door te zeggen dat ze “twijfelde aan Biden en twijfel aan de beschuldigingen tegen hem”. Joodse feministen, ook degenen die jarenlang actief zijn geweest in het blootleggen van seksuele ongepastheid in de Joodse organisatorische context, waren ook onder de indruk van de openbaring.

In een privé-Facebook-chat die werd gelanceerd om een ​​aankomend boek over Joods denken te bespreken dat geschriften van bekende vrouwenjagers bevat, verdrongen de beweringen van Biden alles op maandag. Avigayil Halpern, een rabbijnse student in New York, stelde de vraag op Twitter: ‘Ik hoop dat de pas gelanceerde @ JewishWomen4Joe snel zal reageren op deze steeds dwingender beschuldigingen van aanranding.’

Julie Schonfeld, de conservatieve rabbijn die een van de oprichters was van de basis Joodse vrouwen voor Joe, zei dat ze wachtte op de laatste Biden-beschuldigingen om te zien of ze ergens op steunden. “We zijn absoluut van mening dat vrouwen serieus genomen moeten worden en naar hen geluisterd moeten worden”, zei Schonfeld, voormalig CEO van de overkoepelende Rabbijnse Vergadering van haar beweging, in een interview.

Maar ze voegde eraan toe dat beschuldigingen ‘moeten worden onderzocht’ en ‘op dit moment gebeurt het onderzoek via de media’. “We volgen het geloofwaardige mediaonderzoek en de analyses van mensen die onderzoeksjournalisten zijn. Het verhaal van [Reade] zoals we het nu begrijpen, heeft veel problemen,” zei ze.

Schonfeld noemde een column van Ruth Marcus, een opinieschrijver van de Jewish Washington Post die in 2018 een boek schreef over de beschuldigingen van aanranding tegen de toenmalige hooggerechtshof-kandidaat Brett Kavanaugh. “Mijn gevoel zegt dat wat Reade beweert niet is gebeurd”, schreef Marcus twee weken geleden.

“Mijn hoofd zegt dat het binnen het bereik van de mogelijkheden ligt, en eerlijkheid vereist dat we dat erkennen.” Marcus noemde inconsistenties in het verhaal van Reade zoals ze het door de jaren heen heeft verteld en, op het moment dat haar artikel werd gepubliceerd, het gebrek aan ondersteunend bewijs. Sinds het laatste bewijs heeft Marcus geen advies uitgebracht.

In het Business Insider-verhaal dat maandag werd gepost, herinnerde Lynda LaCasse, een buurvrouw van Reade halverwege de jaren negentig, zich dat ze de aanval destijds beschreef met dezelfde details die Reade voor het eerst beschreef in maart. Voordat LaCasse zich uitsprak, hadden andere medewerkers van Reade minder specifieke herinneringen aan Reade die een incident beschreven of spraken ze anoniem.

Biden’s campagne blijft de bewering van Reade categorisch ontkennen, eraan toevoegend dat ‘vrouwen het recht hebben om gehoord te worden – en respectvol gehoord te worden’, maar ook dat de beschuldigingen ‘ook ijverig moeten worden beoordeeld door een onafhankelijke pers.’

Halpern, 23, zei in een interview dat ze op Biden zou stemmen om Trump te verdrijven ‘als dat nodig is’, maar ze wilde een eerlijkere boekhouding van Biden en zijn supporters. ‘Het probleem voor de Biden-campagne is niet dat vrouwen deze beschuldigingen die steeds beter doordringen, opbeuren, het probleem is dat Biden mogelijk seksueel misbruik heeft gepleegd’, zei ze.

‘Er is een verschil tussen bereid zijn om Biden te steunen bij een algemene verkiezing tegen Trump, en zelfs om voor hem campagne te voeren – wat ik bereid ben indien nodig te doen) – en gloeiende artikelen over zijn karakter te schrijven en hem specifiek te steunen vanuit zijn positie als een joodse vrouw en feministe.”

“Als iemand die zich enthousiast heeft aangemeld voor zowel Obama als Clinton, ben ik nog niet op het punt dat ik me comfortabel voel om actief campagne te voeren voor Biden”, zegt Michaela Brown, 25, een rabbijnse studente aan het Hebrew College in Boston. ‘Als het erop lijkt dat de Biden-campagne stappen begint te ondernemen om op gepaste en eerlijke wijze zijn vermeende geschiedenis van seksueel geweld en intimidatie aan te pakken, zal ik dat heroverwegen.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ron Kampeas “As the sexual assault claim against Joe Biden builds, some Jewish women wonder whether he deserves their support” van 29 april 2020 op de site van The Jewish Telegrahic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Hayley Miller “TV Hosts Fail To Ask Joe Biden Questions About Sexual Assault Allegation” van 29 maart 2020 op de soite van Huffpost

2 gedachtes over “Joe Biden’s seksueel wangedrag uit het verleden doet sommige Joodse Democratische vrouwen gruwelen

 1. Uncle Joe Botox……beroeps brokkenpiloot & intense knuffelaar.

  De Democraten hebben inderdaad een prachtexemplaar gevonden om hen te vertegenwoordigen.

  Like

  1. Van Joe Biden wordt verwacht dat hij die andere vrouwengek Dnald Trump zal verslaan eind dit jaar. De ene womanizer tegen de andere.

   Ik zie Hillary Clinton nog terugkeren, aka de bedrogen echtgenote van Bill Clinton en Monica Lewinsky ‘met haar kleed vol verdacht vlekken.’

   Dat zou wat zijn: Hillary for President ! 🙂

   This is from a Lewinsky Limerick contest on Long Island. The requirements were to use the words “Lewinsky” and “Kaczynski” in a limerick. Here are the 3 winners:

   Entry #1:
   There once was a gal named Lewinsky
   Who played on a flute like Stravinsky
   ‘Twas “Hail to the Chief”
   On this flute made of beef
   That stole the front page from Kaczynski.

   Entry #2:

   Said Bill Clinton to young Ms. Lewinsky
   We don’t want to leave clues like Kaczynski,
   Since you look such a mess,
   Use the hem of your dress
   And wipe that stuff off of your chinsky.

   Entry #3:

   Lewinsky and Clinton have shown
   What Kaczynski must surely have known:
   That an intern is better
   Than a bomb in a letter
   Given the choice of how to be blown.

   Like

Reacties zijn gesloten.