Palestijnse terrorist steekt Joodse vrouw neer en wordt prompt neergekogeld door een omstander

Plaatje hierboven: Kfar Saba 28 april 2020. Een vrouw wordt verzorgd door paramedici van Magen David Adom (MDA), die zonet met een mes werd neergestoken door een 19-jarige Palestijn. Op de voorgrond houden twee politieagenten de gewonde terrorist onder schot [beeldbron: News 1]

Een Palestijnse tiener heeft dinsdag een Israëlische vrouw neergestoken voordat hijzelf werd neergeschoten en gewond werd door een omstander, zei de Israëlische politie. Het incident vond plaats vlakbij de G Mall in Kfar Saba, centraal Israël.

De aanval vond plaats op de herdenkingsdag van Israël, toen het land rouwde om de doden die waren gevallen in oorlogen en terroristische aanslagen.

Israëli’s markeren de gelegenheid meestal door de graven van geliefden te bezoeken, maar militaire begraafplaatsen zijn dit jaar gesloten en er worden kleine ceremonies gehouden zonder aanwezigen als onderdeel van pogingen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

Volgens de eerste berichten was de terrorist, een 19-jarige grensarbeider afkomtig uit Tulkarem en een supermarktmedewerker met een geldige vergunning om in Israël te werken. Hij droeg een coronavirus gezichtsmasker toen hij de Israëlische vrouw neerstak.

De politie zei dat de 62-jarige vrouw, die matig tot ernstig gewond was geraakt en de 19-jarige licht gewonde terrorist naar het ziekenhuis werden gebracht voor behandeling. De aanvaller werd geïdentificeerd maar zijn naam werd not niet vrijgegeven. De aanval vond plaats in Kfar Saba, een stad nabij Tel Aviv.

“De 19-jarige terrorist van de Westelijke Jordaanoever pakte een mes en achtervolgde haar. Een burger die in de buurt woont, zag wat er gebeurde. Hij stopte zijn auto en opende het vuur op de terrorist”, zei de politie.

“Ik hoorde schoten in de lucht en reed door tot ik een terroristische aanslag zag, ik zag een vrouw in haar bloed op de grond liggen en de terrorist, ik denk dat hij door de afgevuurde schoten werd gedood, en ik zag net de gewonden vrouw op de vloer liggen en paramedici die haar behandelden … het was moeilijk om ernaar te kijken,” zei Rivka Machluf, die getuige was van de aanval.

Israël heeft de afgelopen jaren een reeks schietpartijen, steekpartijen en auto-rammingen gezien, meestal uitgevoerd door eenzame aanvallers zonder duidelijke banden met gewapende groepen. Hamas en andere Palestijnse militante groepen hebben de aanslagen geprezen, maar niet opgeëist.

Israël heeft het dezer dagen niet onder de markt. Terwijl haar burgers in eigen land haast dagelijks worden aangevallen met stiletto’s, dolken, bijlen en hakmessen, wordt het in de rug door de internationale gemeenschap bestookt met allerlei verordeningen, resoluties en oproepen tot boycot.  [beeldbron: cartoon van Dean Gah voor Ynet News]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yaron Doron “Police: Palestinian stabs Israeli woman, is shot by witness” van 28 april 2020 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikelTerror attack in Kfar Saba: Israeli woman stabbed, Muslim terrorist neutralized” van 28 april 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelThe attack in Kfar Saba: “A shout ‘Save’, ran to the road” van 28 april 2020 op de site van News 1

Een gedachte over “Palestijnse terrorist steekt Joodse vrouw neer en wordt prompt neergekogeld door een omstander

  1. ik ben een onvoorwaardelijk suporter van het Second Amendment in de USA, in de eu willen ze geen gewapende burgers die kunnen gevaarlijk zijn/worden voor de/een overheid
    Hoe zou het geweest zijn als bewapende burgers een islamitische slachter zien en hem gewoon omleggen.
    POTUS Trump heeft indertijd de wind van voren gekregen door de watjes/leftist en de zombies die tegen wapens (en gebruik) zijn, toen hij zie dat de dodentol in de Bataclan veel minder hoog geweest zou zijn waren er gewapende toeschouwers geweest.

    Like

Reacties zijn gesloten.