Palestijnen bekampen nog steeds het Virus van Normalisatie met Israël

Rami Aman, een Palestijnse journalist en ‘vredesactivist’, wordt sinds 9 april door Hamas vastgehouden op beschuldiging van het houden van een videoconferentiechat met Israëliërs om de situatie in de Gazastrook en de uitbraak van de coronaviruspandemie te bespreken.

Eyad al-Bozom, een woordvoerder van het door Hamas gecontroleerde ministerie van Binnenlandse Zaken, zei dat Aman en andere Palestijnen die aan de videoconferentie met de Israëli’s hebben deelgenomen, ervan worden verdacht ‘via het internet een normalisatieactiviteit te hebben met de Israëlische bezetting’.

Volgens al-Bozom ‘is het onderhouden van elk contact met de Israëlische bezetting een misdaad die strafbaar is bij wet en verraad aan ons volk en hun offers.’ De arrestatie van Aman en zijn vrienden verraste niemand van degenen die bekend waren met de repressieve maatregelen van Hamas tegen de twee miljoen Palestijnen die onder haar bewind in de Gazastrook leven. Bovendien is de arrestatie van de ‘vredesactivisten’ in overeenstemming met de Palestijnse en Arabische anti-normalisatiecampagne die elke vorm van contact tussen Palestijnen en Israëli’s verbiedt.

Hoewel Hamas zegt een videoconferentie-chat tussen jonge Palestijnen en Israëli’s te beschouwen als een ‘verraad aan Palestijnen en hun offers’, heeft de organisatie ook duidelijk gemaakt dat ze nog steeds de hulp van Israël zoekt om de verspreiding van de coronaviruspandemie te beteugelen.

In de ogen van Hamas en andere Palestijnen is een chat met videoconferenties over vrede en co-existentie een ‘vorm van normalisatie met de zionistische entiteit’. Als dat waar is, waarom blijft Hamas dan medische hulp van Israël zoeken om de pandemie van het coronavirus te bestrijden?

Dagen nadat Aman en zijn vrienden waren gearresteerd, gaf Hamas toe dat tientallen artsen uit de Gazastrook de afgelopen weken door Israëlische artsen zijn opgeleid om de coronavirusepidemie het hoofd te bieden. Kamal Musa, een woordvoerder van het door Hamas gecontroleerde ministerie van Volksgezondheid, schreef op zijn Facebook-pagina dat de ontmoeting met de Palestijnse artsen plaatsvond op een Israëlische militaire basis nabij de grensovergang Erez tussen Israël en de Gazastrook.

‘Waarom de media in verlegenheid en drukte na de bijeenkomst van de doktoren bij de Erez Crossing?’ vroeg Musa zich af in de post, die hij kort nadat deze op Facebook was gepubliceerd, heeft verwijderd. In zijn geschrapte bericht gaf Musa ook toe dat Israëlische medische teams Palestijnse artsen hebben opgeleid aan de Jericho Militaire Academie op de Westelijke Jordaanoever.

Musa heeft geen verklaring gegeven waarom hij de post heeft verwijderd over Israëliërs die Palestijnse medische teams opleiden. De meest waarschijnlijke reden is dat hij vreest dat de Palestijnen de post zullen gebruiken om Hamas te beschuldigen van normalisatie-activiteiten met Israël, doordat Palestijnse artsen door Israël kunnen worden opgeleid.

Musa was duidelijk bang dat zijn post de hypocrisie van Hamas in de omgang met Israël aan het licht zou brengen. Hoe kan Hamas een dergelijke medische samenwerking met Israël rechtvaardigen terwijl de veiligheidstroepen van Hamas Palestijnse ‘vredesactivisten’ arresteren voor de ‘misdaad’ van online chatten met jonge Israëliërs? Als Hamas tegen elke vorm van samenwerking met Israël is, waarom blijft het dan toestaan ​​dat medische voorraden bijna wekelijks van Israël naar de Gazastrook worden overgebracht?

Vorige week werd 96 ton medische voorraden overgebracht van Israël via de Kerem Shalom-oversteek naar de Gazastrook. Bovendien kwamen ongeveer 1368 vrachtwagenladingen goederen uit Israël via dezelfde grensovergang de Gazastrook binnen. De week ervoor werd nog eens 88 ton medische voorraden overgebracht van Israël naar de Gazastrook, samen met 1116 vrachtwagenladingen goederen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Palestinians and the Virus of Normalization” van 27 april 2020 op de site van The Gatestoe Institute

Een gedachte over “Palestijnen bekampen nog steeds het Virus van Normalisatie met Israël

  1. “Normalisatie”……stel je voor!

    Deze obsessieve domheid, hypocresie & fanatisme hebben al een pak meer slachtoffers gekost dan het Corona virus.

    Deze mensen zijn écht niet meer te helpen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.