Hoe de virale pandemie van het antisemitisme in de Verenigde Staten stoppen

Plaatje hierboven: “Het coronavirus gezien onder een microscoop”. Een antisemitische cartoon van de Amerikaanse ‘blanke supremacist’ en gelieerd met The Daily Stormer JinjerZilla die over zichzelf zegt: “I am the most censored artist on the alt right” [beeldbron: ADL]

Wetenschappers en artsen werken koortsachtig om de COVID-19-plaag over de hele wereld te bestrijden. Hun tools omvatten quarantaines, intubatie en het zoeken naar een vaccin.

Maar tegelijkertijd bloeien is een ander gevaarlijk virus – een sociaal virus – dat antisemitisme wordt genoemd.

Als de geschiedenis een indicator is, zijn de financiële en economische rampen die de wereld te wachten staan ​​de ideale petrischalen voor de exponentiële groei van dat virus. Amerikaanse politieke en sociale leiders comprommiteren zich in het bestrijden van de antisemitische golf. Het is alarmerend dat wanneer ze de daders niet contesteren, zij de racisten aanmoedigen.

In sommige gevallen zetten ze zelfs in op incidenten van ontkenning van de Holocaust. Gewelddreigingen tegen joden en hun instellingen gingen de afgelopen jaren in New York gepaard met fysieke aanvallen op individuele joden. De aanvallen werden onheilspellend gevolgd door bommen en geweerschoten.

De bedreigingen komen van beide kanten van het sociale oorlogsgebied – van blanke supremacisten (zoals in de mars van Charlottesville, in 2017, gevolgd door schietpartijen in de Pittsburg Tree of Life 2018 en de Poway-synagoge van 2019), tot het antisemitisme dat werd uitgebraakt van de Left by Nation of Islam-leider Louis Farrakhan, de Women’s March-leiders, 1 en twee congresvrouwen (die in 2019 werden gevolgd door dodelijke aanvallen door zwarte radicalen op een koosjere markt in Jersey City en de Chanoeka-aanval op een rabbijnhuis in Monsey, NY).

Ik suggereer geenszins een oorzakelijk verband tussen het aanzetten tot ‘vrije meningsuiting’ en de dodelijke aanvallen, maar ze komen allemaal voor in de virulente, gevaarlijke omgeving. Nu is de antisemitische retoriek een kakofonisch refrein geworden dat Joden en Israël de schuld geeft van het ontstaan ​​en de verspreiding van het Coronavirus.

Het bloed van de middeleeuwen dat joden de bronnen van Europa vergiftigen en de Zwarte Pest veroorzaken, is teruggekeerd en wordt vandaag de dag herhaald door de propagandamachines van China, Rusland, Turkije, de Palestijnse gebieden en Iran. Vergis u niet: de auteurs van deze canards beweren dat hun beschuldigingen niet tegen joden zijn en daarom niet antisemitisch.

Maar veel van de beschuldigingen tegen Israël of het zionisme zijn echt antisemitisch van oorsprong en motieven. De frauduleuze antisemitische dekvloer, Protocols of the Elders of Zion, een eeuw geleden in tsaristisch Rusland geschreven, hielp Hitlers Mein Kampf van brandstof te voorzien.

Concentreer u op het feit dat de ‘Wijzen’ uit Zion kwamen. Hoe ironisch dat de samenwerking van Israëlische wetenschappers en biotechnologie-onderzoekers met hun tegenhangers over de hele wereld kan leiden tot een betere behandeling of inenting tegen de ziekte.

Hoe hypocriet van de stichter van de anti-Israëlische beweging Boycot, Desinvestering en Sanctie, Omar Barghouti, om een ​​Arabisch publiek te vertellen: ‘Als Israël bijvoorbeeld een remedie tegen kanker of een ander virus vindt, dan is er geen probleem in samenwerken met Israël om miljoenen levens te redden.”

Barghouti’s BDS-beweging belichaamt wat Jerusalem Center-fellow Dan Diker’ Israelophobia ‘noemt – de gewelddadige “antisemitische aanvallen op joden in Europa en de Verenigde Staten [onder het mom van antizionisme] En de gelijktijdige en toenemende smaad, delegitimisatie en demonisering van Israël – het joodse collectief.”

Lees hier verder het volledige artikel van Lenny Ben-David


Bronnen:

♦ naar een artikel van Lenny Ben-David “Stopping the Viral Epidemic of Anti-Semitism in the United States” van 27 april 2020 op de site van The Jerusalem Center for Public Affaires (JCPA)

Een gedachte over “Hoe de virale pandemie van het antisemitisme in de Verenigde Staten stoppen

 1. Jodenhaat!

  Het virus dat door de eeuwen heen miljoenen slachtoffers heeft gemaakt.

  I.p.v. een vaccin word het virus gepropageerd.

  Hoe het te stoppen?

  Door van een hyena een schoothond te maken.

  M.a.w………onmogelijk!

  Het is een chronische ziekte, een weef fout in het menselijk DNA van velen en iets waar men mee moet leven.

  Indammen om bloed, schade & schande te beperken is de énige optie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.