Pallywood: ‘Israël’s hebzucht naar geld voorkomt dat ze tegen het coronavirus vechten’

Terwijl Israël op 21 april 2020 de miljoenen slachtoffers van de Holocaust herdacht op de jaarlijkse nationale Holocaustherdenkingsdag (Yom HaShoah), en ondanks wereldwijde inspanningen voor decennia om antisemitisme uit te bannen, is het springlevend in de Palestijnse Autoriteit.

Dezelfde demonisering van Joden die reeds floreerde tijdens de Middeleeuwen en herhaald wordt in Shylock, de hoofdrol in Shakespeare’s toneelstuk ‘De Koopman van Venetië’ (plaatje bovenaan), en opnieuw opgevist werd door Hitler en het nazi-regime, wordt nog steeds beoefend door PA-leiders.

Zelfs vandaag, tijdens de wereldwijde strijd tegen de Coronavirus-epidemie, verspreidt de PA antisemitische stereotypen. De woordvoerder van de PA-regering, Ibrahim Melhem, zei dat Israëli’s ‘van geld houden‘ en daarom geeft Israël er de voorkeur aan de economie draaiende te houden in plaats van het virus aan te pakken:

De officiële woordvoerder van de PA-regering Ibrahim Melhem zei op 14 april 2020 ,op PA-TV:

De [Israëlische] nederzettingen zijn broedplaatsen voor de [Coronavirus] -epidemie, en ook de werkplekken in Israël, hotels, bussen, benzinestations en rechtstreeks onderling contact met Israëliërs. Israël heeft problemen omdat Israëli’s de preventieve maatregelen niet naleven omdat ze van geld houden en de productie willen blijven draaien.

Palestinian Media Watch onthult voortdurend antisemitische verklaringen die vergelijkbaar zijn met deze van Palestijnse leiders. Dit is niet de eerste keer dat de woordvoerder van de PA-regering dit antisemitische uitstrijkje over joden promoot. Een paar weken geleden zei hij dat Israëli’s liever winst maken dan Israëlische levens redden van het virus:

Op 29 maart 2020 zei de officiële woordvoerder van de PA-regering Ibrahim Melhem:

Waarom is het aantal besmette [met Coronavirus] hoog onder de Israëli’s? Omdat ze voorrang geven aan geld. Ze willen de productiewielen niet stoppen, en daarom offeren ze de geïnfecteerden onder hun mensen op om meer geld te verdienen. De hoofden van de kartels en de rijken, en met hen [de Israëlische premier] Netanyahu, willen het financiële leven niet verlammen omdat ze wiskunde bedrijven: geld.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik en Itamar Marcus “As Israel commemorates Holocaust, PA Antisemitism thrives: Israel’s “love of money” prevents them from fighting Coronavirus” van 21 april 2020 en een artikelIsrael prefers profits to saving Israelis from Coronavirus, says PA Government spokesman” van 29 maart 2020 op de site van The Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikel van Deborah Danan “Fatah hate oped: Shakespeares greedy deceitful Shylock accurate portrayal of Jews” van 4 maart 2018 op de site van Breitbart

2 gedachtes over “Pallywood: ‘Israël’s hebzucht naar geld voorkomt dat ze tegen het coronavirus vechten’

  1. Leve Israël en dood aan de palestijnen. Korter kan ik het niet maken. Een langere reactie heeft ook geen zin want ik kom steeds bij die ene korte zin terug. De rest is niet belangrijk

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.