Voor het eerst wordt in Israëlische ziekenhuizen systeem gebruikt om COVID-19 te vernietigen

Voor het eerst wordt een systeem in Israëlische ziekenhuiskamers gebruikt om COVID-19 bacillen te vernietigen. Het systeem is gebaseerd op ultraviolet licht dat een specifieke golflengte afgeeft die dodelijk is gebleken voor het coronavirus, niet kwaadaardig is en veilig voor gebruik in de nabijheid van patiënten.

Mayanei Hayeshua Medical Center installeerde een nieuw systeem om het COVID-19-virus te vernietigen in ziekenhuisafdelingen waar met het virus geïnfecteerde patiënten worden behandeld. Dit omvat de intensive care-afdeling en de polikliniek van het ziekenhuis.

Het systeem is gebouwd op ultraviolet licht dat een specifieke golflengte afgeeft waarvan is vastgesteld dat het dodelijk is voor het coronavirus, niet kwaadaardig en veilig voor gebruik in de directe nabijheid van patiënten, inclusief patiënten met longproblemen.

Dit systeem is het resultaat van onderzoek en ontwikkeling door de Israëlische zakenman Eldad Peri, de CEO van Peri Real Estate en van de Eldad Peri Group, samen met een medisch team onder leiding van Dr. Boris Orkin.

Een team van natuurkundigen assisteerde en schreef ook het algoritme dat het systeem wetenschappelijk afstemt op de ruimte die bedoeld is voor zuivering door de golflengte en output te berekenen die nodig zijn om het gebied op een veilige en uitgebreide manier te zuiveren.

Volgens de uitvinders vernietigt het systeem het coronavirus in een kamer in maximaal een half uur en zonder de patiënten te schaden. UV-lampen worden al jaren gebruikt om operatiekamers in Israël en de rest van de wereld te zuiveren en te desinfecteren.

In 2009 gaven de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten een waarschuwing dat sommige van de lampen die werden gebruikt ozonmoleculen creëerden die extreem gevaarlijk kunnen zijn, vooral voor longpatiënten,” zei Orkin. “Daarom werden ze niet gebruikt in de strijd tegen de Coronavirus, uit angst de patiënt te schaden.

Orkin zei dat uit het onderzoek van de groep bleek dat

[..] er ultraviolette lichten zijn, met een specifieke golflengte die geen ozon creëren, maar efficiënt zijn in het zuiveren van gebouwen en kamers en daarom uitermate geschikt zijn om het virus te behandelen. Bovendien, deze zelfde specifieke lichten geen schadelijke straling voor de huid en ogen veroorzaken. Met behulp van het fysieke algoritme is het mogelijk om het lichtsysteem en de producten met de golflengte en verschillende uitgangen te installeren om te voldoen aan elke kamer of gebouw van elk formaat. Dit type systeem kan het Corona-virus vernietigen in een tijdsbestek van maximaal 30 minuten zonder individuen te schaden.

Prof. Moti Ravid, hoofd van Mayanei Hayashua Medical Center, zei dat het systeem specifieke lampen gebruikt die licht uitstralen op een frequentie die geen ozon in de lucht veroorzaakt en daardoor veilig zijn voor gebruik in longkamers.

Eldad Peri heeft een rol gespeeld door verschillende individuele fabrikanten te identificeren die deze zeldzame gespecificeerde golflengte-lampen produceren en heeft een team van fysici en medische professionals gerekruteerd om het ‘Ultra Violet Israel’ -systeem te ontwikkelen en te installeren.

Het systeem moest op maat worden gemaakt voor het ziekenhuis en afgestemd op het fysieke algoritme dat overeenkomt met het type structuur, golflengte, output en optimale positie dat nodig is om maximale efficiëntie te garanderen.


Bronnen:

♦ naar een artikelIn first, system to destroy COVID-19 used in Israeli hospital rooms” van 24 april 2020 op de site van The Jerusalem Post

4 gedachtes over “Voor het eerst wordt in Israëlische ziekenhuizen systeem gebruikt om COVID-19 te vernietigen

  1. In the rest of the world they say, this is impossible ( because it was’nt there idea) !! Good work !!!

    Like

Reacties zijn gesloten.