Financiële prioriteiten van de PA liggen niet bij de aanpak van de coronacrisis

Het bedrag dat de PA deze maand aan terroristen betaalt, zou hen in plaats daarvan 387.143 Coronavirus-testkits of 465 ventilatoren kunnen kopen. Voor welke leiders is het betalen van financiële beloningen aan terroristen belangrijker dan het steunen van behoeftige of betalende leraren?

Het antwoord is natuurlijk de leiders van de Palestijnse Autoriteit – tijdens de Coronavirus-crisis! Vooruitlopend op een inkomensdaling, kondigde de PA-premier Muhammad Shtayyeh aan dat de betaling van de salarissen van maart gespreid zal zijn en dat er elke dag een andere groep PA-medewerkers zal worden betaald.

De betalingsvolgorde is een duidelijke indicatie van de prioriteiten van de PA. Alleen voorafgegaan door het medische en ondersteunende personeel en de leden van de PA Security Forces, de derde in de rij om hun deel van het beperkte PA-budget te ontvangen, zijn de terroristische gevangenen en de families van de dode terroristen, de zogenaamde ‘martelaren’.

WAFA, Officieel PA-persbureau, schreef op 29 maart 2020:

Aangezien de wielen van productie, import en consumptie zijn gestopt, zal de inkomsten van de PA met meer dan 50% dalen … De internationale hulp zal afnemen omdat de hele wereld in crisis verkeert, en daarom zullen we werken volgens Een noodbezuinigingsbudget door de kosten zoveel mogelijk te verlagen. We zullen de salarissen voor deze maand [maart] echter volledig en in de loop van enkele dagen betalen om bijeenkomsten voor de banken te voorkomen, en dit zal [op] de volgende manier gebeuren:

Op de eerste dag worden de salarissen van het medisch en ondersteunend personeel betaald.
Op de tweede dag aan de leden van de [PA] Security Forces.
Op de derde dag, aan de gevangenen en [de families van] de martelaren.
Op de vierde dag, tot welzijnszaken en de armen.
Op de vijfde dag aan de docenten.
Op de zesde dag, aan de rest van de [PA] openbare werknemers.
De laatste betaling, op de zevende dag, zal aan hoge ambtenaren, aan hooggeplaatste overheidsmedewerkers en aan de ministers zijn.

Zoals Palestinian Media Watch heeft aangetoond, is dit niet de eerste keer dat de PA duidelijk zijn verwrongen prioriteiten heeft aangetoond.

In 2019, toen de PA besloot zich in een zelfgemaakte financiële crisis te storten en gedwongen werd de lonen te verlagen tot werknemers die zich aan de wet hielden, beloofde ze niettemin de lonen van de terroristische gevangenen en de toelagen van de gezinnen van gedode terroristen volledig te betalen.

Evenzo is het geen verrassing dat de PA prioriteit geeft aan de betaling van de terreurbeloningen boven de betaling van voordelen aan de behoeftige Palestijnen. Zoals PMW aantoonde, besteedt de PA zes keer meer van haar budget aan de terroristische gevangenen en de families van de dode terroristen dan aan haar behoeftigen.

Om het PA-beslissingsperspectief te geven, moet er rekening mee worden gehouden dat in 2019 de gemiddelde maandelijkse PA-uitgaven voor de betaling van de terreurprikkels en -beloningen meer dan 50.000.000 shekels bedroegen ($ 13.937.170 / € 12.579.425).

Dat betekent dat de PA, op basis van de prijs van het US Center for Disease Control and Prevention voor Coronavirus-testkits, er gewoon voor heeft gekozen terreur te stimuleren en te belonen in plaats van 387.143 Coronavirus-testkits te kopen of 465 van de goedkope MIT-ventilatoren te kopen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Maurice Hirsch “Coronavirus and PA financial priorities” van 30 maart 2020 en een artikelPMW exclusive: PA gave 517.4 million shekels to terrorists as salaries in 2019” van 30 januari 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW aka PalWatch)

♦ naar een artikel “Defying US and Israel, Palestinian Authority Pays Out $150 Million in Terrorist Salaries in 2019” van 30 januari 2020 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Financiële prioriteiten van de PA liggen niet bij de aanpak van de coronacrisis

Reacties zijn gesloten.