PA en Fatah eren terroristen van het bloedbad in München in jubileumberichten

Tragisch genoeg heeft de coronacrisis in de Palestijnse Autoriteit en Fatah er niet van weerhouden terroristen voor te stellen als helden en rolmodellen.

Deze maand hebben beide instellingen van Abbas ervoor gezorgd dat de ‘sterfgevallen als martelaren’ werden gevierd van drie terroristen van Fatah’s terreurorganisatie Black September die betrokken waren bij het plannen van de ontvoering en de daaropvolgende moord op 11 Israëlische atleten op de Olympische Spelen van München in 1972.

Mahmoud Yusuf Al-Najjar, Kamal Nasser en Kamal Adwan waren allemaal hooggeplaatste leden van de PLO en Black September in de jaren zeventig en werden in april 1973 in Beiroet allemaal gedood door de Israëlische strijdkrachten. Deze terroristische leiders werden geëerd door de presidentiële garde van Abbas.

Tawfiq Tirawi, een lid van het Centraal Comité van Fatah, herdacht ook Najjar, Nasser en Adwan als ‘leiders’ die ‘Palestina met hun ziel verlosten’ en ‘de waarde van zelfopofferende activiteiten’ begrepen.

Plaatje hierboven: Ramallah 10 april 2020: “Op de verjaardag … brengt de tijd de herinnering terug aan leider Martyrs Kamal Adwan, Kamal Nasser en Abu Yusuf Al-Najjar die al vroeg de waarde van de [Palestijnse] revolutie en zelfopofferende activiteit opmerkten en Palestina op deze dag met hun ziel verlosten.

Andere terroristen die bij het bloedbad in München betrokken waren, zijn de afgelopen maanden ook geëerd door de PA en Fatah, waaronder in februari, toen Fatah hen salueerde door een video te delen met een beruchte foto van een terrorist die gemaskerd op het balkon van de kamer van de Israëlische atleten staat in het Olympisch dorp München (plaatje bovenaan).

Evenzo markeerden zowel de PA als Fatah de 41ste verjaardag van de dood van Hassan Ali Salameh, de operationele commandant van Black September in Europa in de jaren zeventig. De officiële PA zei ter ere van hem dat hij ‘… verbonden is met vele kwaliteitsoperaties, zoals het verzenden van explosieve pakketten van Amsterdam naar vele Mossad-agenten in Europa’, naast het bloedbad in München.:


Bronnen:

♦ naar een artikelPA and Fatah honor Munich Massacre terrorists in anniversary posts” van 25 april 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik “Terrorists who planned Olympics Massacre of 11 Israeli athletes glorified by PA and Fatah” van 24 april 2020 op de site van The Palestinian Media Watch (PMW)