Yom HaZikaron 2020: Tot op vandaag zijn 23.816 Israëlische soldaten gevallen door oorlog en terreur

Het aantal Israëlische oorlogsslachtoffers van 1860 tot vandaag bedraagt ​​23.816, volgens cijfers die vrijdagochtend door het Ministerie van Defensie zijn gepubliceerd.

Sinds de laatste Herinnerings Dag (Yom HaZikaron) werden 42 mensen toegevoegd aan de lijst van gevallen soldaten, evenals nog eens 33 gehandicapten die stierven als gevolg van hun handicap en die gedurende het jaar werden erkend als Israëlische slachtoffers.

De afdeling Familie, Herdenking en Erfgoed van het Ministerie van Defensie, die verantwoordelijk is voor herdenkingsceremonies, dringt er bij het grote publiek op aan de gevallenen in hun huizen te herinneren en met digitale middelen een herdenkingskaars aan te steken en de richtlijnen van het Ministerie van Gezondheid strikt te gehoorzamen.

Aanstaande maandag, om 20.00 uur, klinkt in het hele land een minutenlange herdenkingssirene, ter gelegenheid van de opening van Yom HaZikaron. Op dinsdag om 11:00 uur klinkt ook een herdenkingssirene van twee minuten.

Het ministerie van Defensie heeft de voorbereiding voltooid van de 52 militaire begraafplaatsen, de herdenkingsplaats voor bedoeïenensoldaten op HaMovil Junction, honderden militaire begraafplaatsen en duizenden graven verspreid over verschillende gemeenschappen, van Kiryat Shmona tot Eilat. De werken omvatten renovatie, onderhoud, schoonmaak en landschapsarchitectuur, evenals polijsten en vervangen van beschadigde of oude grafstenen.

IDF-soldaten, veiligheidstroepen en personeel van de afdeling Familie, Herdenking en Erfgoed zullen tot aan Memorial Day het graf van elk slachtoffer bezoeken, waarbij de vlag van de staat halfstok wordt gehangen samen met een ‘Yizkor’ -lint en een boeket bloemen.

De officiële ceremonie op de Westelijke Muur, die Yom HaZikaron opent, vindt plaats op maandagavond om 20.00 uur. Zonder publiek. De ceremonie wordt live uitgezonden op de website van Arutz Sheva. Aan het einde van de ceremonie zal het Israëlische publiek worden gevraagd naar hun balkons te komen voor een massaal gezang van het Israëlische volkslied, Hatikva.

Het ‘Songs in their Memory’ -evenement, een gezamenlijk initiatief van het Ministerie van Defensie, de Knesset en het National Insurance Institute, werd vooraf zonder publiek gefilmd en wordt om 21.00 uur uitgezonden. Op kanaal 11 en om 22.10 uur op Channel 12.

Op Yom HaZikaron:

De belangrijkste herdenkingsdienst in de Memorial Hall of Israel’s Fallen at Mount Herzl wordt op dinsdagochtend om 11.00 uur gehouden zonder publiek. De ceremonie wordt live uitgezonden op de website van Arutz Sheva.

Dit jaar, omdat de nabestaanden de graven van hun dierbaren niet mogen bezoeken, zullen de namen van de 23.816 gevallen Israëlische soldaten worden voorgelezen door IDF-soldaten in de Memorial Hall van 07.30 uur tot 10.00 uur.

Ter nagedachtenis van de gesneuvelden zullen, zoals elk jaar, kaarsen in de hal worden aangestoken. De namen van alle gevallen soldaten worden uitgezonden op kanaal 26 in de volgorde waarin ze zijn gevallen, te beginnen aan de vooravond van Memorial Day om 20:45 uur, tot het einde van Yom HaZikaron.

Herzl Berg (Mount Herzl)

Mount Herzl is de begraafplaats voor sommige van Israël’s en Joodse belangrijkste beïnvloeders van het Joodse volk – Zionisten, politici en andere mensen die hebben geholpen bij de ontwikkeling en de strijd voor de staat Israël. Het is genoemd naar Binyamin Ze’ev (Theodor) Herzl, de visionair van de Joodse staat.

Mount Herzl dient ook als de officiële militaire begraafplaats van de Israëlische Defensie; soldaten die stierven tijdens het vervullen van hun opdracht en begraven werden op de Herzl Berg. Op de begraafplaats bevindt zich tevens het “Slachtoffers van Daden van Terreur Memoriaal“, het belangrijkste monument voor alle slachtoffers van terrorisme in Israël van 1851 tot heden. Dit monument werd in 1997 opgericht.

Plaatje hierboven: Op de begraafplaats Mount Herzl in Jeruzalem herdenken de Israëliërs jaarlijks Yom HaZikaron, de dodelijke slachtoffers van de IDF. Hoewel Yom HaZikaron van oudsher gewijd is aan gesneuvelde soldaten, is de herdenking ook uitgebreid naar burgerslachtoffers van terrorisme


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ido Ben Porat “3,816 IDF casualties from 1860 and until today; Since last Memorial Day, 42 people have been added to the list of fallen soldiers” van 24/25 april 2020 op de site van Arutz Sheva