Israëlische politie hield in het hele land een speciale groet voor overlevenden van de Holocaust

Plaatje hierboven: Holocaust-overlevende Miriam Linial, midden links, draagt ​​een masker en houdt een veilige afstand van anderen, terwijl de twee minuten durende sirene klinkt tijdens een jaarlijkse Holocaust-herdenkingsceremonie die dit jaar buiten wordt gehouden vanwege het coronavirus, in de noordelijke Israëlische stad Haifa, Israël, dinsdag 21 april 2020. Linial is een 9-jarige overlevende van de holocaust uit Polen [beeldbron: AP/Ariel Schalit]

De Israëlische politie bracht op dinsdag een speciale groet aan de overlevenden van de Holocaust en aan senioren die in verpleeghuizen en beschutte woningen in de hele staat Israël wonen.

De oudere bevolking staat momenteel centraal in de strijd tegen het coronavirus en is al lang geïsoleerd van hun familieleden en familieleden, en de meesten van hen voelen op dit moment de eenzaamheid en afstand van de gemeenschap.

Rond 10:00 stonden tientallen politievoertuigen, politieagenten en strijders van de grenspolitie voor ongeveer 180 verpleeghuizen en beschutte wooncomplexen in het hele land waar de ‘bejaarde’ bevolking woont, en observeerden de twee minuten durende herdenkingsstilte samen met De huurders.

Voordat de sirene klonk, stuurden de officieren een speciale boodschap aan de bewoners om hulde te brengen aan hun bijdragen aan de staat Israël en om hen aan te moedigen. De ceremonie was buitengewoon spannend en verdiepte het gevoel van respect en wederzijdse kameraadschap tussen ervaren burgers en de veiligheidstroepen die hen beschermden.

Adjunct-commissaris van politie Moti Cohen prees het initiatief dat volgens hem een ​​dramatische weerspiegeling was van het krachtige gemeenschapswerk van de Israëlische politie tijdens deze uitdagende periode. Gisteravond, tijdens de herdenkingsdag van de martelaren en de helden van de Holocaust, schreef Cohen aan de politie:

We zitten nu midden in een wereldwijde crisisgebeurtenis en ook vandaag wordt de Israëlische samenleving onthuld in haar volledige ethische en morele kracht. Politie en burgers van de staat Israël proberen iedereen te helpen. Dit is het geheim van de kracht van de Israëlische samenleving in het algemeen en de Israëlische politie in het bijzonder.


De waarden en erfenis die we als organisatie willen inbrengen, zijn de persoonlijke inzet van elke politieagent tot het voortbestaan ​​van een sterke en democratische staat Israël en het behoud van de menselijke waardigheid, ongeacht wie het is. De herinnering aan de Holocaust en haar lessen verlichten de dienst van de Israëlische politie. We hebben het geluk een van de pijlers van de Joodse en de Democratische Staat Israël te zijn, de visie van de eeuwen te vervullen en ervoor te zorgen dat het Never Again gebeurt.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yoni Kempinski “Israel Police salutes elderly Holocaust survivors” van 21 april 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIsrael Police hold nation-wide special salute for Holocaust survivors” van 22 april 2020 op de site van i24News

2 gedachtes over “Israëlische politie hield in het hele land een speciale groet voor overlevenden van de Holocaust

Reacties zijn gesloten.