Israël ’s aanpak van de coronaviruscrisis ‘redde veel levens’, zegt VN-gezant

De Israëlische ambassadeur bij de VN Danny Danon en de directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid, Moshe Bar Siman-Tov, organiseerden maandag een webinar met internationale diplomaten over hoe de Joodse staat de coronaviruspandemie heeft aangepakt.

Danon en Siman-Tov gebruikten de bijeenkomst, die op Zoom werden gehouden vanwege coronavirusbeperkingen, om te schetsen welke stappen Israël heeft genomen om het virus in te perken en hoe Israëlische methoden in andere landen kunnen worden toegepast.

Danon zei, volgens een persbericht van de Israëlische VN-missie:

Als reactie op de uitbraak van het coronavirus heeft Israël drastische maatregelen genomen om de verspreiding van het virus in ons land te beperken. We hebben maatregelen genomen waarvan veel van onze collega’s dachten dat ze te extreem of onnodig waren. Veel experts hebben sindsdien echter erkend dat de beslissingen van Israël veel levens hebben gered.

De conferentie werd ook uitgezonden op YouTube en Facebook en bevatte een uitgebreid vraag-en-antwoordgedeelte. In antwoord op een vraag van de Nigeriaanse VN-ambassadeur Samson Itegboje over het Israëlische beleid om de ziekte in te perken, zei Siman-Tov:

We hopen dat mensen hun gedrag in de openbare arena voldoende veranderen. We vertellen mensen ook dat ze met gezichtsmaskers de straat moeten opgaan om het besmettingsniveau van het virus tot een minimum te beperken. Wat betreft hulp aan andere landen: we proberen onze buren wel te helpen, maar het gebeurt onder de radar.

Israël telt op deze woensdagochtend van 22 april 13.942 besmette gevallen waarvan inmiddels 4.507 zijn hersteld, 139 personen bevinden zich in kritieke toestand en de dodentol is gestegen tot 184 overlijdens.

De Palestijnse semi-autonome gebieden in Gaza en in Judea & Samaria, die de epidemie bestrijden onder de paraplu van Israël, doen het erg goed vergeleken met Europa (en vooral vergeleken met de knoeiboel in België!) en tellen momenteel 466 besmette gevallen, waarvan 12 in Gaza en slechts 4 overlijdens en dat op een bevolking van ca. 5 miljoen ‘Palestijnen’!

Toch haalde op maandag Danon andermaal scherp uit naar de Palestijnse Autoriteit (PA) voor de herhaalde beweringen dat Israël zijn inspanningen om het coronavirus te bestrijden, dwarsboomde. Danny Danon zei:

Aangezien Israël open blijft en in staat is om de Palestijnen die onder de PA-heerschappij leven te helpen de verspreiding van het coronavirus te bestrijden, blijft de PA alleen geïnteresseerd in het voortzetten van haar diplomatieke oorlog tegen Israël. De Palestijnse leiders zullen moeten kiezen tussen laster of steun krijgen van Israël. Het kan niet beide hebben. Het is retoriek tegen Israël, de IDF en het Joodse volk die opruiend en ongegrond is en dreigt elke vooruitgang die we hebben gemaakt in de strijd tegen het virus ongedaan te maken.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael’s Handling of Coronavirus Crisis ‘Saved Many Lives,’ UN Envoy Says” van 20 april 2020 op de site van The Algemeiner

2 gedachtes over “Israël ’s aanpak van de coronaviruscrisis ‘redde veel levens’, zegt VN-gezant

  1. vraag (retorische) wat zou antisemiet Roger Waters doen als hij de keuze had tussen sterven aan het corona virus of een Israëlisch medicijn gebruiken.
    Het is op deze blog al voorbij geweest voor hun veile leven te redden zouden ze hun “principes” eventjes opzijzetten.
    Op school leerden we dat mensen die hun gedrag aanpassen naargelang de noodzaak een kontdraaier is in fatsoenlijk Vlaams een hypocriet voila.

    Like

Reacties zijn gesloten.