Berlijn: neonazi’s en BDS-activisten bestoken Holocaust videoconferentie met foto’s van Adolf Hitler

Antisemitische onruststokers braken in tijdens een door de Israëlische ambassade in Berlijn georganiseerde Holocaust Remembrance Day Zoom-bijeenkomst en plaatsten foto’s van Hitler voordat ze werden afgesneden.

Pro-nazi-agitators braken in op een videoconferentie georganiseerd door de Israëlische ambassade in Duitsland en slaagden erin antisemitische leuzen te schreeuwen en foto’s van Hitler te posten voordat ze werden afgesneden, zodat het evenement kon doorgaan, zei de Israëlische ambassadeur in Duitsland dinsdag.

Ambassadeur Jeremy Issacharoff zei dat de ambassade in Berlijn de Zoom-conferentie organiseerde ter gelegenheid van de jaarlijkse herdenkingsdag waarop het evenement plotseling werd onderbroken.

Tijdens een Zoom-bijeenkomst aan de vooravond van de Holocaust Memorial Day door de Ambassade van Israël in Berlijn, waar overlevende Zvi Herschel te gast was, verstoorden anti-Israëlische activisten zijn toespraak door foto’s van Hitler te plaatsen en antisemitische leuzen te schreeuwen. Het evenement moest worden opgeschort. Na een korte pauze werd het evenement opnieuw bijeengeroepen zonder de activisten en werd het op een gepaste en respectvolle manier uitgevoerd. De herinnering aan de Holocaust en de waardigheid van de overlevende onteren is niet meer dan schande en toont het flagrante antisemitische karakter van de activisten.

Sinds het begin van de coronaviruscrisis en de sociale afstandsvereisten is Zoom van cruciaal belang geworden om sociale verbindingen levend te houden, waardoor mensen videochats met meerdere deelnemers kunnen hosten.

Vanwege de corona-pandemie heeft de Zikaron BaSalon-organisatie (Hebreeuws voor ‘Memory in the Living Room’) Zoom gebruikt om over de hele wereld salonbijeenkomsten te organiseren met overlevenden van de Holocaust en hun families.

In plaats van overlevenden van de holocaust te huisvesten in hun huiskamers, werd van meer dan een miljoen mensen verwacht dat ze de traditie voortzetten om persoonlijke holocaustverhalen te delen via online videoconferenties.

Een paar weken geleden werd een video conferentie via Zoom van de Yeshiva Universiteit bestookt met Jodenhaat:

Maar online trollen hebben Zoom-bijeenkomsten van Joodse groepen verstoord met aanstootgevende beelden en tekst, een daad die door de Anti-Defamation League ‘Zoombombing’ wordt genoemd. De ADL heeft een handleiding voor Joodse organisaties uitgebracht over hoe Zoombombing te beheren.

Ten eerste raadt de ADL aan preventieve maatregelen te nemen, zoals het uitschakelen van schermdeling, het uitschakelen van bestandsoverdrachten en het dempen van alle deelnemers. Zodra de vergadering aan de gang is en alle deelnemers aanwezig zijn, moet de gastheer de vergadering vergrendelen zodat niemand anders kan deelnemen.

En als een trol er doorheen komt, stelt de ADL voor om de storende gebruiker onmiddellijk te verwijderen en hun mogelijkheid om weer deel te nemen aan de vergadering uit te schakelen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Eichner “BDS activists disrupt Holocaust event with Hitler imagery” van 21 april 2020 op de site van Ynet News

♦ naar een artikel van Ariel Kahana “Neo-Nazis crash Holocaust survivor’s Zoom testimony” van 21 april 2020 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikel van Raphael Ahren “Anti-Semites break into virtual Holocaust memorial at Israeli embassy in Germany” van 21 april 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Yakir Benzion “Neo-Nazis ‘Bomb’ Israeli Holocaust Memorial Event with Pictures of Hitler” van 21 april 2020 op de site van United With Israel

♦ naar een artikelCybersecurity Expert: How To Protect Yourself From ‘Zoombombers’” van 1 april 2020 op de site van StopAntisemitism.org

Een gedachte over “Berlijn: neonazi’s en BDS-activisten bestoken Holocaust videoconferentie met foto’s van Adolf Hitler

 1. Was de BDS niet opgericht om zogenaamde arme palestijnen te helpen?

  Gelukkig dan maar dat ze keer op keer hun eigen leugens bevestigen.

  Name & Shame!

  Alle journalisten, politici, intellectuelen, mensenrecht’ activisten & organisaties in VN, EU & daarbuiten die deze racistische, Antisemitische wanpraktijken steunen!

  Zwijgen is toestemmen!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.