Nederlands islamitisch gemeenteraadslid twittert antisemitische ‘corona app’ in Davidster

Aan de vooravond van de Holocaustherdenkingsdag (die vandaag plaatsvindt) heeft een Nederlands-moslimpoliticus een foto getweet van een Joodse gele ster uit protest tegen plannen om coronavirusdragers te volgen.

Yom Hashoah, Israëls rouwdag voor Holocaustslachtoffers die ook door veel Joden over de hele wereld wordt waargenomen, begint ’s avonds en strekt zich uit tot dinsdagavond.

Arnoud van Doorn, gemeenteraadslid Den Haag, plaatste maandag deze ‘corona app’ -foto, niet toevallig op de verjaardag van Adolf Hitler. Hiermee was van Doorn niet aan zijn proefstuk toe. In 2018 tweette van Doorn een gebed tot Allah om ‘de zionisten uit te roeien’ en zei dat het vasten op Yom Kippur de joden niet zal helpen boeten voor de zonden van Israël.

Zijn Partij van de Eenheid zegt op haar website dat ze ernaar streeft ‘de belangen van de islamitische gemeenschap te behartigen’. Zijn tweet toont een gele ster van het soort dat nazi’s Joden tijdens de Holocaust hebben laten dragen met de woorden ‘corona app’.

Tegelijk flirt de voorstelling met de verspreiding van de antisemitische kwakkel die veelvuldig circuleert op de sociale media, met name dat de Joden (en of Israël) achter de corona pandemie zouden zitten. Arnoud van Doorn beschuldigde vorige maand Israël ervan dat het coronavirus in Israëlische labo’s werd geproduceerd en verspreidde over de wereld.

Het onderschrift luidt: ‘Geen verplichte corona-app’, een verwijzing naar een test die door de Nederlandse overheid wordt uitgevoerd voor een smartphone-app waarmee autoriteiten de verblijfplaats en interacties van mensen, inclusief degenen waarvan ze weten of vermoeden dat ze drager zijn, kunnen volgen om de verspreiding van het virus tegengaan.

Tom de Nooijer, gemeenteraadslid van Oldebroek, zo’n 65 kilometer ten oosten van Amsterdam, was een van de velen die kritiek op de tweet leverden. “Verwijder die ster, Arnoud. Je hebt niet het recht om ernaar te verwijzen“, schreef de Nooijer, die de pro-Israëlische christelijke SGP-partij vertegenwoordigt.

En uit zijn veelvuldige tirades via Twitter lijkt Arnoud van Doorn behalve een notorie antisemiet een hardleerse Israëlhater te zijn:Bronnen:

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “Dutch-Muslim politician tweets Jewish yellow star to protest coronavirus surveillance plan” van 20 april 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelDutch-Muslim politician tweets Jewish yellow star to protest virus surveillance” van 20 april 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelArnoud van Doorn beschuldigt Israël van maken coronavirus” van 12 maart 2020 op de site van Het Nieuw Israëlitisch Weekblad (NIW)

♦ naar een artikelDaar gaat ‘ie weer! Antisemiet Arnoud van Doorn komt met nieuw joods complot: ‘Israël, daar waar het virus is ontwikkeld?’” van op de site van De Dagelijkse Standaard

4 gedachtes over “Nederlands islamitisch gemeenteraadslid twittert antisemitische ‘corona app’ in Davidster

  1. Van Doorn is de flipflop Moslim van Nederland.

    Een paar van zijn hersencellen is hij op zijn weg van PVV lidmaatschap naar Islam verloren.

    De man kent niets van de Islam, Jodendom, Israel en kwaakt na wat andere propagandisten hem voorkauwen.

    Een schertsfiguur met een probleem.

    Like

Reacties zijn gesloten.