Brits-Palestijnse journalist: ‘COVID-19 begint met aftellen tot het einde van Amerika’

De COVID-19-pandemie ‘begint het aftellen naar het einde van het Amerikaanse rijk’, zei een Brits-Palestijnse journalist, die opriep tot opkomst van China in plaats van Amerika.

Abdel Bari Atwan maakte de opmerkingen in het Arabisch in een video die op 27 maart 2020 werd geüpload naar zijn YouTube-kanaal, waar ze werden gezien en vertaald door het Middle East Media Research Institute (MEMRI).

Daarin vertelde de voormalige hoofdredacteur van Al-Quds Al-Arabi (van 1989 tot juli 2013) aan zijn kijkers dat hij gelooft dat Amerika de bron van het virus is en daardoor zal worden vernietigd.

Abdel Bari Atwan:

Ik neig naar het geloven van de samenzweringstheorie die stelt dat Amerika de bron is van dit virus en dat het het naar de Chinese stad Wuhan heeft gebracht, dat een bevolking heeft van 55 miljoen mensen [in werkelijkheid 11 miljoen; Brabosh].

De Grote verspreiding [van de ziekte in de VS] bewijst dat dit een lokaal virus is in plaats van een geïmporteerd virus. Amerika is niet langer de supermacht die de wereld leidt. Het is niet langer de wereldleider. Het is verslagen door een klein virus dat je nauwelijks met een microscoop kunt zien, dus hoe kan het de wereld leiden?

Bovendien, hoe kan het de wereld leiden als het gaat om zijn criminele erfgoed? Wat is Amerika’s erfgoed in de wereld? Zijn erfgoed bestaat uit het belegeren, het verhongeren en verstikken van volkeren en het steunen van fascistische regimes, in de eerste plaats het Israëlische regime. Dat is het verhaal. Wie steunt het racistische Israëlische regime? Amerika en Trump.

Wie de wereld wil leiden, moet een moreel, humaan voorbeeld geven. Hoe kan Amerika de wereld leiden als het oorlogen voert, ziektekiemen, plagen en virussen verspreidt, en belegeringen en verhongerende naties? Hoe verwacht het de wereld te leiden? Nee! Zo’n leiderschap willen we niet. Laat China opstaan. Welkom.

Het zal niet erger zijn dan Amerika. We hekelen alle schendingen tegen onze broeders, de Oeigoerse moslims, maar [China] redt nu de wereld. Het heeft een vloot vliegtuigen naar Italië gestuurd om de Italianen te redden. Het heeft ook [hulp] gestuurd naar de Fransen, Algerijnen, Marokkanen en Libanezen. Het heeft niemand’s verzoek om hulp afgewezen. Ook in Afrika.

De Chinezen hebben hun menselijke gezicht getoond. Moeten we tegen hen zeggen: ‘Ga naar de hel. Jullie zijn communisten’ ‘Communisten’ Shanghai is de grootste kapitalistische stad ter wereld.

In ieder geval is het Amerikaanse leiderschap van de wereld voorbij. Het is volledig verminderd. Laat het naar de hel gaan. We willen het niet. Ik zeg u, het coronavirus begint het aftellen van het einde van het Amerikaanse rijk. Moge Allah het nooit laten terugkeren. We willen het niet. We willen zijn leiderschap niet. [Amerika] is het land dat ons heeft vernietigd.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Donna Rachel Edmunds “Palestinian journalist: COVID starts the countdown to the end of America” van 17 april 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelVisions of the Post-Coronavirus World – Abdel Bari Atwan: Coronavirus Will Bring the End of the U.S. Empire; Let China Rise – It Won’t Be Worse than America” van 27 maart 2020 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Een gedachte over “Brits-Palestijnse journalist: ‘COVID-19 begint met aftellen tot het einde van Amerika’

  1. Abdel Bari Atwan, de BBC lieveling & knuffel palestijn uit Gaza en die daarom deze obsessieve Israelhater altijd een prominente plaats gunt om zijn haat te spuien, is de gekroonde koning van de fantasie & complottheorieën……al jaren.

    Deze voltijds idioot is hét voorbeeld van Arabisch intellect & journalistiek onvermogen door in beeld bijna te exploderen van persoonlijk haat tegen Israel & de grote Satan Amerika, altijd mooi verpakt in journalistiek gewouwel.

    Like

Reacties zijn gesloten.