Hamas eist van Israël dringend medisch materiaal om corona te bestrijden in ruil voor niks

Khalil al-Hayya, een lid van het politieke bureau van Hamas en een van de seniorleden van de groep in de Gazastrook, zei zondag dat Hamas de rol van contactpersoon met bemiddelaars op zich heeft genomen om Israël onder druk te zetten bij het aanpakken van de coronaviruscrisis in Gaza Strip, en met internationale functionarissen en bondgenoten om de middelen te verwerven die nodig zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Al-Hayya benadrukte dat Hamas het de dood van een Palestijnse Arabier als gevolg van het virus niet zou accepteren, en voegde eraan toe dat “de bezetting de volledige verantwoordelijkheid draagt ​​voor de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook in overeenstemming met het internationaal recht“.

De bezetting moet de Palestijnen de middelen verschaffen om een ​​waardig leven te leiden‘, zei al-Hayya. Hij voegde eraan toe dat Hamas alle opties ter tafel had om Israël te dwingen alle middelen te verstrekken die nodig zijn om het coronavirus te bestrijden.

Medische hulp in ruil voor de 4 gegijzelde Israëli’s
Goldin, vader van IDF-soldaat Hadar Goldin, eist dat Israël aandringt op de vrijlating van gevangenen en lichamen voordat Hamas corona-hulp wordt verleend.

Simcha Goldin, wiens zoon Hadar werd gedood en zijn lichaam door Hamas werd meegegrist tijdens Operatie Protective Edge van 2014, drong er bij de Israëlische premier Binyamin Netanyahu op aan de kans niet te missen om het lichaam van zijn zoon mee naar huis te nemen voor begrafenis.

In reactie op de verklaring van Hamas dat hun ‘aanbod’ nog steeds open is en op berichten dat Israël onderhandelingen voert met de terreurgroep, zei Goldin: “We eisen dat premier Netanyahu de kans die nu bestaat om mijn zoon en Oron Shaul te brengen, niet mist. Terug van het slagveld en om de burgers, Avera en Hisham, terug te brengen.

Ik eis dat de bevelhebber van Hadar vandaag – IDF-stafchef Kochavi – zo handelt dat de operatie tegen Memorial Day is voltooid. Ik eis dat de commandant van mijn zoon in Protective Edge, voormalig stafchef van de IDF Benny Gantz, de soldaten naar huis brengt Zijn achtergelaten in Gaza. Zo zijn we opgeleid, zo heb ik opgeleid, en dit is de enige manier waarop de IDF het ‘volksleger’ zal blijven. Alleen op deze manier zal de Israëlische samenleving een plaats zijn … van wederzijdse verantwoordelijkheid. De premier en de stafchef moeten handelen op basis van hun verantwoordelijkheid en autoriteit en de soldaten en burgers die in handen zijn van Hamas terug naar huis brengen.

Goldin legde ook uit dat de huidige pandemie van het coronavirus de perfecte gelegenheid biedt om met Hamas te onderhandelen en “een nieuwe situatie heeft gecreëerd waarin Hamas ons nodig heeft om hen te helpen de pest te beheersen.” “De soldaten en burgers niet terugsturen is een flagrante anti-humanitaire daad van Hamas. Het is ondenkbaar dat Israël humanitair zal optreden [jegens Hamas] terwijl Hamas onze soldaten en burgers gevangen blijft vasthouden,” zei hij.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Hamas: Israel is responsible for Gaza” van 20 april 2020 en een artikelHamas demands ventilators in prisoner exchange” van 18 april 20290 een artikelFather of missing soldier: ‘Don’t miss this opportunity to bring Israelis home from Gaza’” en een artikelHamas: Our offer still stands” van 17 april 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Hamas eist van Israël dringend medisch materiaal om corona te bestrijden in ruil voor niks

  1. Ik begrijp die vaders wel die hun kinderen terug willen. Zou ik zelf ook doen. Maar……… dat heeft verregaande gevolgen als aan de eisen van Hamas wordt voldaan. Politiek gezien zou ik ze bombarderen met fosforbommen, zodat ze levend verbranden. Geen mededogen met dit soort misdadigers. roei ze uit.

    Like

Reacties zijn gesloten.