Corona dodentol: België voert de wereldtop aan, Israël doet het prima en de Palestijnen nog beter

Plaatje hierboven: De Belgische regering in ballingschap. Een groepje Vlaamse laatstejaars studenten van de Sint-Paulusschool in Waregem, gehuld in traditionele Chinese kleding poseren met een bord met de tekst ‘Corona Time’ [beeldbron: Brussels Time]

België komt internationaal steeds meer onder vuur te liggen omwille van zijn aanpak van de coronacrisis. Met 38.496 besmette gevallen en 5.683 doden voert België de wereldtop aan met 490 doden per miljoen inwoners.

Met die cijfers heeft ons land al lang Spanje, Italië en Frankrijk achter zich gelaten. België voert haar ‘complexe’ telmethode aan als excuus voor dit hoge dodental. Onzin natuurlijk. De doden zijn wat ze zijn: dood. Internationaal kijkt men enkel naar de nuchtere cijfers en niet hoe die berekend of geregistreerd worden en dan komt België er erg bekaaid vanaf.

Het werd zelfs zo erg dat Jan Jambon, de minister-president van Vlaanderen zich op vrijdag 17 april ’20 verplicht achtte om zijn excuses aan te bieden voor het wanbeleid van België inzake de coronacrisis:

Ik geef het eerlijk toe. Ook wij, de autoriteiten, maken fouten. Deskundigen en politici zijn ook mensen die hun best doen om deze nooit eerder geziene crisis het hoofd te bieden. Elke dag proberen we oplossingen te vinden om op een menswaardige manier uit deze crisis te komen, en op een dag zullen we leren van onze fouten.

Maar daar wek je natuurlijk niet die bijna 3000 bejaarden terug tot leven die zijn gestorven in de woonzorgcentra. Hoe dat zover is kunnen komen? Een opeenstapeling van een reeks blunders die niet meer hersteld kunnen worden.

Al van in het begin was men meer dan drie weken lang ‘vergeten’ om de meest kwetsbare groep, de bejaarden in de woonzorgcentra, te beschermen waardoor het coronavirus er zich kon nestelen en gestaag uitbreiden. Met alle noodlottige gevolgen vandien: van de 5.683 doden vielen er tot nu toe 2.655 in de ziekenhuizen en 2.926 in de woonzorgcentra.

Reactie van Brabosh op de Facebookpagina van VRT NWS op vrijdag 17 april:

En ook:

Vergelijk dat bv. met Israël dat dezelfde telmethode gebruikt als België  waar tot nog toe 172 doden vielen dat daarmee ergens onderaan bengelt met 20 doden per miljoen inwoners. De Palestijnen doen – onder de paraplu van Israël – zelfs nog beter: 3 doden waardoor het uitkomt op 0,6 doden per miljoen.

Hoewel de laatsten het meest kabaal maken dat “door de schuld van Israël er een katastrofe dreigt voor Palestina“. Welja, 3 doden. Ik veronderstel dat Israël best met dat resultaat kan leven want als de Joodse staat niks had gedaan in de Palestijnse gebieden dan waren er wellicht honderden of duizenden doden geweest.

Hoedanook in België is het wél een katastrofe geworden en een resultaat van wanbeleid. Met een reputatie als het land met de beste gezondheidszorg ter wereld (ja ja!) heeft het land behoorlijk wat imagoschade opgelopen. Toegegeven, met vijf regeringen, acht ministers en één staatssecretaris die samen het gezondheidsbeleid moeten uitvoeren is dat geen eenvoudige zaak.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Michelle Clifford “Coronavirus: Why is Belgium a Europe hotspot for COVID-19 deaths?” van 18 april 2020 op de site van Sky News

♦ naar een artikel van Claus Hecking en Peter Müller “Das belgische Corona-Rätsel” van 18 april 2020 op de site van Der Spiegel

♦ naar een artikelSteeds meer internationale aandacht voor Belgische cijfers: krijgen we onze telmethode nog uitgelegd?” van 19 april 2020 op de site van Het Laatste Nieuws (HLN)

♦ naar een artikelCrise du coronavirus : “Nous aussi, les autorités, faisons des erreurs” admet Jan Jambon” van 17 april 2020 op de site van RTBF

2 gedachtes over “Corona dodentol: België voert de wereldtop aan, Israël doet het prima en de Palestijnen nog beter

 1. In een crisis komt de waarheid aan het licht.

  Belgie, EU, VN en alles ertussen in, zijn flink door de mand gevallen.

  We moeten alleen niet toelaten dat ze na deze crisis hun oude leventje weer kunnen oppakken zonder consequenties!

  De excuus molen word namelijk al warm gedraaid en de bekende conflicten weer boven op de ‘to do stapel gelegd……

  * Het klimaat.
  * Palestijnse “rechten”.
  * Israelische “nederzettingen”.

  Let maar op!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Van Ranst Marc en De Block Maggie, twee lieden die naast vele anderen (neem een Beke) (en Jambon al helemaal) hebben bewezen (net als de eu) dat ze niet in staat zijn om feiten van geruchten te scheiden én (op misdadig wijze bijna) de burgers in gevaar gebracht hebben.
  Dat laatste gaat zeker op voor de door de openbare omroep “gevierde” PVDA communist “viroloog” Van Ranst.
  Laat ons niet vergeten dat, terwijl en Italië al doden vielen, dit heerschap doodleuk verkondigde “ga maar naar Italië op reis is geen gevaar aan verbonden”.
  Verder zijn bochtenwerk voor wat betreft de mondmaskers, boden dixit deze communist “geen enkeel bescherming” waar hij later op terugkwam en zelfs toegaf dat hij dit gezegd had –>omdat er in belgie zo goed als gene waren<– maw een loepzuivere leugen ingegeven door het politieke belang van de knoeiers die deel uitmaken van de "nationale veiligheidsraad".
  Wat een kwakkel wat een bende amateurs die bovendien één zaak prioritair houden en dat is : hoe red ik mijn (politieke) vel en hoe komt mijn partij er zonder kleerscheuren uit.
  Al de rest is zever in pakskes.

  Like

Reacties zijn gesloten.