Palestijnse antisemiete verkozen tot vice-president studentenraad aan Universiteit van Newark

De vice-president van de studentenregering van de Rutgers Universiteit werd onlangs aan de kaak gesteld voor het plaatsen van anti-Israëlische en antisemitische inhoud op sociale media.

Een Palestijnse studente die deze maand werd verkozen tot vice-president van de studentenraad op de Newark-campus van de Rutgers Universiteit, heeft een geschiedenis van het plaatsen van anti-Israëlische en antisemitische inhoud op sociale media.

Carolyn Assaf, een student geneeskunde, plaatste ooit een sindsdien verwijderde 15 seconden durende cartoonvideo op Instagram van wat een Israëlische soldaat met een lange neus, als voorbeeld van een Joods stereotype, die wil voorkomen dat een Palestijnse moslima de Al-Aqsa-moskee betreedt in de Oude Stad van Jeruzalem. In de volledige video vervloekt de vrouw de soldaat als ‘zoon van een jodin’.

Zelfs de boycot-Israelgroep BDS zat duidelijk verveeld met ‘het verschijnsel’ Carolyn Assaf in haar rangen en twitterde:

Carolyn Assaf (@Drcarolynassaf) loopt voor VP of SGA aan Rutgers Universiteit van Newark. Ze plaatste een antisemitische video van een Joodse man met een extra grote neus. Dit is een eeuwenoud antisemitisch stereotype.

Assaf heeft een bericht in maart 2015 geretweet met de tekst: “Ik sta voor Gaza, ik sta voor Palestina. Ik sta tegen onderdrukking. Beëindig de media-black-out.

Gaza wordt gecontroleerd door Hamas, een door de VS aangewezen terroristische groepering, en heeft voortdurend problemen gehad met de Palestijnse Autoriteit, die de Palestijnse gebieden in Judea en Samaria beheert. In mei tweette ze: “Onze stenen en rotsen zijn krachtiger en sterker dan hun wapens!

De volgende tweet in augustus plaatste Assaf in het Arabisch: “Ik geef niet op, ik geef niet op, en mijn land is [niet] van jou. Nee, ik onderhandel niet over #Palestine #Jerusalem #Nablus #Het recht op mijn wapen #Palestinian #Caroline_Assaf. ” De woorden vergezelden een post van een kleine jongen met een automatisch vuurwapen met de tekst “Het recht is mijn wapen en ik zal me verzetten. Over mijn wonden zal ik me verzetten.

De volgende tweet in november plaatste ze ook in het Arabisch: “Ik ben een olijf, een verhaal over een natie, een volk en vrijheid – revolutionair als de vrouwelijke revolutie.” De woorden verwezen naar een afbeelding van een Palestijnse vrouw die een automatisch wapen hanteerde en bevatte het opschrift “Opstand (voor een vrouw), jij bent de revolutie“.

Assaf heeft een bericht van februari 2016 geretweet dat, vertaald uit het Arabisch, luidt: “De effecten van de confrontaties die uitbraken tussen de jongeren en de bezetting vanavond in het # Qalandia-kamp, ​​waarbij een martelaar en meer dan tien gewonden achterbleven.” Destijds werden de troepen van het Israëlische leger en de grenspolitie gedwongen een rel neer te slaan nadat de Israëlische soldaten de vorige nacht blijkbaar per ongeluk waren binnengekomen.

In juni 2017 werd Assaf geselecteerd als afgevaardigde om Passaic County Vocational Technology School District en de staat New Jersey te vertegenwoordigen op het jaarlijkse prestigieuze congres van toekomstige medische leiders in Boston. Zowel Rutgers-Newark als de studentenregering reageerden niet op herhaalde verzoeken om commentaar op Assaf’s anti-Israël-activiteit op sociale media.

Joodse en pro-Israëlische groepen hadden kritiek op de anti-Israëlische geschiedenis van Assaf. Voorafgaand aan de verkiezingen schoot de noordoostelijke divisie van de Anti-Defamation League de Instagram-video die Assaf deelde, uit. Vice-president van de divisie, Evan Bernstein, vertelde aan JNS:

We zijn diep bezorgd dat een student die zich kandidaat stelt voor een functie in de studentenregering aan de Rutgers University-Newark, deze aanstootgevende video zou plaatsen. Het door haar geposte segment lijkt deel uit te maken van een langere video met extra antisemitische beelden, en Assaf heeft in het verleden ook berichten gepubliceerd waarin fysieke schade, waaronder geweld, tegen Israëliërs werd gevierd. Dit laatste incident past in een patroon van aanstootgevende en opruiende posts op sociale media die niets doen om de vrede en het begrip tussen Israëli’s en Palestijnen te bevorderen, maar eerder meer haat en verdeeldheid aanwakkeren. We hopen dat ze zich zal verontschuldigen en een manier zal vinden om een ​​constructievere stem op de campus te zijn.

Voorafgaand aan de stemming vertelde Ilan Sinelnikov, de oprichter en president van Students Support Israel, aan JNS:

In de afgelopen jaren zien we dat studenten [regeringen] in het hele land worden gecontroleerd door anti-Israëlische stemmen. We kunnen niet beheren wie er voor posities meedraait, maar wat we wel kunnen is om zelf voor dergelijke posities te lopen. De remedie voor het probleem is als pro-Israëlische leiders de races van studentenregeringen in het hele land leiden en winnen.

Hali Haber van CAMERA vertelde aan JNS:

Wat Carolyn Assaf heeft laten zien, is het morele rot in het hoger onderwijs tegenwoordig. Door jarenlange anti-Israëlische propaganda in de academische wereld, kunnen veel ‘vooruitstrevende’ professoren en studenten gewoon niet zien dat ze vaak de lelijkste vormen van antisemitisme verhandelen, net zo lelijk als de haatliteratuur in extreemrechts kringen.

De medeoprichter en CEO van StandWithUs, Roz Rothstein, vertelde JNS dat

[..] het delen van zo’n vicieuze antisemitische video iedereen had moeten diskwalificeren die zich kandidaat stelt, vooral als het gaat om het vertegenwoordigen van Joodse studenten. Deze kandidaat plaatste eerder beelden die wapengeweld verheerlijken, wat even verontrustend is. Er mag op de campus geen plaats zijn voor het promoten van geweld en haat.

De gekozen president van de studentenregering van Rutgers-Newark, Dylan Terpstra, werd al gesteund door het hoofdstuk van Students for Justice in Palestine, dat op Instagram zei:

Afgezien van alle belangrijke kwesties die Dylan van plan is aan te pakken, heeft hij enorm veel laten zien Bezorgdheid voor de Palestijnse zaak, en we denken dat hij zijn platform zal gebruiken om verder te werken aan het BDS-referendum van Rutgers-Newark en om onze lopende missie Justice for Palestine te steunen.

Een dergelijk referendum is afgelopen september aangenomen, waarbij 81 procent van de studenten vóór stemde, aldus Terpstra. De studentenregering heeft in 2016 een BDS-resolutie aangenomen. Terpstra’s Instagram toont een foto van zijn platform, waaronder “voortdurende druk op desinvestering van alle bedrijven die steun verlenen aan of opereren in de nederzettingen van de bezette gebieden van Palestina en Syrië.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jackson Richman “Rutgers University Student Leader Foments Anti-Semitism Online” van 19 april 2020 op de site van United With Israel

♦ naar een artikel van Jackson Richman “Newly elected VP of Rutgers-Newark student government foments anti-Semitism online” van 17 april 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “Palestijnse antisemiete verkozen tot vice-president studentenraad aan Universiteit van Newark

  1. Hoe feller een anti Israel & anti Joodse mening, hoe meer aanbevelingen je krijgt.

    Een joodse student met pro Israel mening is al van te voren gedisqualifiseerd.

    Dit is, net als de 1.5 meter maatschappij……het nieuwe normaal!!

    Like

Reacties zijn gesloten.