IDF verwijdert verdachte pakketten die door Hezbollah-terroristen aan de Israëlische grens zijn geplant

Israëlische soldaten vonden een gat in het hek in de stad Metula, vlakbij de Libanese grens. Bewoners kregen de opdracht binnen te blijven terwijl soldaten toestroomden in het gebied overspoelen na een mogelijke terroristische infiltratie uit Libanon.

De IDF vuurt over de Libanese grens in de buurt van de stad Mays al Jabal. Ondanks alles zijn er nog steeds meldingen van fakkels die op verschillende gebieden worden gelanceerd. IDF-troepen herstelden twee van de drie beschadigde locaties aan de grens met Libanon na een ernstig veiligheidsincident gisteravond.

“We kunnen bevestigen dat er geen infiltratie vanuit Libanon in Israël heeft plaatsgevonden”, zei de IDF in een verklaring. “Dit is een ernstige gebeurtenis. We houden de Libanese regering verantwoordelijk voor acties vanuit haar grondgebied”, voegde de IDF toe.

Hezbollah-terroristen hebben het grenshek ’s nachts op drie verschillende locaties langs de Blauwe Lijn beschadigd. Nadat een aantal verdachte objecten waren gevonden, wees de IDF de drie locaties aan als gesloten militaire zones en gebruikte robots en drones om ze te verwijderen. IDF-troepen blijven routinematige patrouilles en activiteiten langs de grens uitvoeren.

Eerder deze week was een Israëlische drone-aanval gericht op een voertuig van de terreurgroep Hezbollah nabij de Libanon-Syrische grens. In een video die wordt gedeeld op sociale media, is te zien hoe de vier terroristen het voertuig verlaten nadat een eerste aanval de grond raakte in de buurt van het voertuig, dat een wapenleverantie uit Syrië vervoerde.

Het is onduidelijk of de eerste aanval opzettelijk het doel miste om de terroristen te waarschuwen en hen de tijd te geven om te ontsnappen. Volgens Arabische rapporten was de aanval gericht op Mustafa Mughniyeh, de zoon van aartterrorist Imad Mughniyeh, een senior Hezbollah-terrorist die in 2008 werd geëlimineerd in een gezamenlijke Israëlisch-Amerikaanse operatie.

Vorige week heeft de IDF beelden vrijgegeven van het hoofd van Assad’s Syrische strijdkrachten Eerste korps, Luau Ali Ahmad Assad. Hij is gevangen genomen tijdens een bezoek aan door Iran gesteunde Hezbollah-terreurgroepposities in Syrië.

“Kijk goed. Zie je de man met wit haar? Dat is het hoofd van het 1st Corps van de Syrische strijdkrachten, Luau Ali Ahmad Assad. Hij bezoekt Hezbollah-posities in Syrië. Onze boodschap: we zien je. Beschouw dit als een waarschuwing.”


Bronnen:

♦ naar een artikel “IDF removes suspicious packages planted by Hezbollah terrorists on the Israeli border” van 18 april 2020 en een artikel “Security incident underway in northern Israel along the Lebanese border” van 17 april 2020 op de site van Behind The News (BTN)