Europese Unie waarschuwt formateur Gantz tegen annexatie van Judea & Samaria

Plaatje hierboven: Europese Unie en Hamas: hand in hand tegen de Joodse staat

Ambtenaren van de Europese Unie (EU) hebben de afgelopen weken waarschuwingen gestuurd naar Benny Gantz, de voorzitter van de Blauw & Witte Partij, die midden in de onderhandelingen met premier Binyamin Netanyahu over een eenheidsregering zit, over een mogelijke annexatie die de toekomstige regering zou kunnen uitvoeren, berichte Channel 13 News op zaterdagavond.

Zoals bekend beschouwt de Europese Unie het hele grondgebied van Judea & Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever, de facto reeds als zijnde Palestijns gebied en steunt en financiert met dat doel ook Palestijnse illegale bouwprojecten in Area C.

Dat gebied werd met de Oslo Akkoorden toegewezen aan Israël in afwachting van een alomvattend vredesakkoord dat er nog altijd niet is omwille van het Palestijnse rejectionisme.

Echter, de EU wil zolang niet wachten en beschouwt die kwestie reeds als afgerond zonder instemming van Israël en zonder vredesakkoord en opteert i.p.v. om Israël gewoon te dwingen op straffe van sancties om de eis van annexatie van Area C door de Palestijnse Autoriteit te accepteren.

Volgens het rapport hadden de EU-ambtenaren met de adviseur voor buitenlandse zaken van Gantz, Melody Sucharewicz, gesproken en duidelijk gemaakt dat de EU sterk gekant is tegen eenzijdige annexatiebeweging.

De functionarissen maakten ook duidelijk dat Gantz er rekening mee moet houden dat annexatie intenties in Judea en Samaria een negatieve impact zouden hebben op de relatie van de EU met Israël en een terugslag zouden veroorzaken.

De Europese diplomaten merkten ook op dat Sucharewicz antwoordde dat Gantz zijn standpunt over de annexatie moest compromitteren en moest toegeven aan Netanyahu omdat hij besloot op andere kwesties in het regeerakkoord aan te dringen.

De adviseur merkte ook op dat de Blauw & Witte voorzitter zou proberen de annexatieproblematiek vanuit de regering te beïnvloeden als deze zou worden vastgesteld.


Bronnen:

♦ naar een artikelEU warns Gantz against annexation” van 19 april 2020 op de site van Arutz Sheva

4 gedachtes over “Europese Unie waarschuwt formateur Gantz tegen annexatie van Judea & Samaria

 1. De EU beschouwd……….!
  De EU waarschuwt………!
  De EU dreigt………………..!
  De EU bemoeit…………….!

  Zoals we allemaal kunnen aanschouwen kan de EU het schoonmaken van de beerput in hun achtertuin niet organiseren…….en zal niemand in Israel (ook Bennie Ganz niet) wakker liggen van hun ‘beschouwingen, waarschuwingen, dreigingen & bemoeienissen.

  EU
  *Ruim je eigen rotzooi op!
  *Zorg voor je eigen onderdanen!
  *Bemoei je met je eigen zaken!
  *Hou je dreigingen voor je!

  Israel was & is niet gediend van jullie bemoeienissen in binnenlandse aangelegenheden!

  De idioten in Brussel hebben écht helemaal niets geleerd van de catastrophe om ons heen waarbij tienduizenden EU burgers sterven en waarbij hun ‘leiderschap’ enkel blijkt uit machteloos toekijken, anti solidair gedrag, overbodige excuses & domme opmerkingen.

  Het toont opnieuw het totale gebrek aan politiek kennen & kunnen van deze gevoelsarme EU leiders die precies op dit moment besluiten hun neus te steken in andermans binnenlandse politiek die hen geen donder aangaat!

  Palestijnen zijn geen EU burger en dus niet de verantwoordelijkheid van de EU.

  Israel is géén lid van de EU en valt dus ook buiten hun dictatuur.

  Israels grondgebied & politieke besluitvorming gaat de EU geen donder aan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Europa vervloekt wederom Israël!

  IK zal zegenen wie u zegenen ,en wie u vervloekt zal IK vervloeken, en
  met u zullen alle geslachten des aardbodems gezegend worden! (Genesis 12 : 3) Deze waarschuwing geldt voor Europa en ook voor het slangeninstituut :” Het Vaticaan en haar baäl priesters !

  Like

 3. Vol walging lees ik wat de EU aan Israel denkt voor te schrijven. Woorden schieten mij te kort om mijn diepe minachting voor de europese commissie en de eu.commissarissen en de leden van het europese parlement uit te spreken. de europese commissie is antisemitisch in hart en nieren. Leve Israel en dood aan de palestijnen. Israël dient geen palestijnen van de coronasdood te redden.

  Like

Reacties zijn gesloten.