Voornaamste doodsoorzaak in Gaza: ‘arbeidsongevallen’

Een Palestijnse terrorist heeft zichzelf opgeblazen bij een krachtig ‘mysterieus’ jihadistisch arbeidsongeval in een huis in de stad Rafah, in het zuiden van Gaza.

Het door Hamas geregeerde “ministerie” van Volksgezondheid van Gaza identificeerde de terrorist als de 34-jarige Sami Mahmoud Barhoum, een lid van de terreurgroep Hamas.

Izz a-Din al-Qassam, de gewapende vleugel van Hamas, die als enige missie heeft om Israëli’s te vermoorden, heeft een verklaring afgelegd waarin wordt aangekondigd dat een van zijn terroristen leed aan voortijdige ontploffing tijdens het verrichten van jihaddiensten voor de terreurgroep.

Eerder op 18 augustus 2019, blies een Palestijnse terrorist zichzelf op tijdens een krachtig ‘mysterieus’ jihadistisch werkongeval in een huis in Khan Younis, in het zuiden van Gaza. Het door Hamas geregeerde ministerie van Volksgezondheid in Gaza identificeerde de terrorist als de 32-jarige Ammar Farid Tawfiq al-Astal:

In september 2018 heeft een Hamas-terrorist per ongeluk zichzelf opgeblazen in een poging om ‘een Israëlische munitie te neutraliseren’, berichtte The Jewish Journal. De terrorist, Abdel Rahim Abbas, was een commandant van de Qassam Brigades, de militaire vleugel van Hamas.

De explosie vond plaats tijdens een inspectie van het hoofdkwartier van Hamas ‘bomverwijderingseenheid, toen Abbas per ongeluk ervoor zorgde dat de munitie vlam vatte en explodeerde. De daaropvolgende brand werd beperkt en geblust, maar Abbas stierf door de explosie. Hillel Neuer van U.N. Watch tweette sardonisch: ‘Een andere mensenrechtenactivist uit Gaza blaast zichzelf per ongeluk op.’

En in maart 2018 kwam een lid van de Al Quds Brigades om het leven, de zogeheten gewapende vleugel van de Islamitische Jihad, tijdens een ‘accidentele explosie’ in de noordelijke Gazastrook meldde The Jeruzalem Post. Volgens het aan Hamas gekoppelde Palestijnse informatiecentrum. Qidra identificeerde het overleden lid van Saraya al-Quds als de 27-jarige Ibrahim Frahat.

Plaatje hierboven: Gaza; 16 november 2016. Palestijnse vrouwelijke zelfmoordterroristen met bommengordels: “Als we worden gevraagd om ons zelves op te blazen dan doen we dat!” [beeldbron: Behrouz Mehri/AP/Getty]

Terroristen lijken een talent te hebben om zichzelf per ongeluk te doden. In februari 2018 stierf een van de oprichters van Hamas, Imad al-Alami, door per ongeluk zichzelf in zijn hoofd te schieten terwijl hij zijn pistool aan het schoonmaken was.

Er zijn ook gevallen geweest van terroristen die zichzelf per ongeluk in brand staken:


Bronnen:

♦ naar een artikelGaza: Muslim terrorist blows himself up in jihadi workplace accident” van 14 april 2020 en een artikelGaza: Muslim terrorist blows himself up in jihadi workplace accident” van 19 augustus 2019 op de site van Behind The News

♦ naar een artikel van Adam Ragson “Islamic Jihad terrorist accidentally blows himself up in Gaza” van 11 maart 2018 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.