Amerikaanse inlichtingendienst verwittigden Israël al in november ’19 voor virusuitbraak

Amerikaanse inlichtingendiensten waarschuwden Israël al in november voor de uitbraak van het coronavirus in China, meldde de Israëlische televisie donderdag. Volgens nieuws van Channel 12 werd de Amerikaanse inlichtingengemeenschap in de tweede week van die maand op de hoogte van de opkomende ziekte in Wuhan en stelde ze een geheim document op.

Informatie over de ziekte-uitbraak was op dat moment niet in het publieke domein – en was alleen blijkbaar bekend bij de Chinese regering. De Amerikaanse inlichtingendienst informeerde de regering-Trump, “die het niet interessant achtte“, maar het rapport zei dat de Amerikanen ook besloten om twee bondgenoten in te lichten omtrent het geheime document : NAVO en Israël, in het bijzonder de IDF.

Het netwerk zei dat Israëlische militaire functionarissen later in november bespraken De mogelijkheid van verspreiding van het virus naar de regio en de gevolgen voor Israël en de buurlanden. De inlichtingendienst bereikte ook de besluitvormers van Israël en het ministerie van Volksgezondheid, waarmee volgens het rapport ‘niets werd gedaan‘.

Vorige week meldde ABC News dat Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen waarschuwden voor het coronavirus in een rapport dat in december werd opgesteld door het National Center for Medical Intelligence van het Amerikaanse leger. Het was onduidelijk of dat hetzelfde rapport was waarvan werd gezegd dat het met Israël was gedeeld.

In zijn eerste grote stap om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, kondigde Israël op 30 januari aan dat het alle vluchten vanuit China zou uitsluiten, tien dagen nadat de Chinese leider Xi Jinping zijn eerste openbare opmerkingen over het virus had uitgebracht en de top-epidemioloog van het Aziatische land voor het eerst zei dat het zou kunnen verspreid worden van persoon tot persoon.

Een Associated Press-rapport op woensdag zei dat Xi’s waarschuwing kwam zeven dagen nadat Chinese functionarissen in het geheim hadden vastgesteld dat ze waarschijnlijk een pandemie zouden krijgen, wat China en andere landen mogelijk kostbare tijd zou kosten om zich voor te bereiden op de uitbraak.

Artsen in Wuhan, de stad in het centrum van de uitbraak in China, zouden in december voor het eerst geprobeerd hebben te waarschuwen voor het virus, maar werden gecensureerd. De Chinese regering heeft in de begintijd herhaaldelijk ontkend hebben dat informatie werd onderdrukt, en zei dat ze de uitbraak onmiddellijk aan de Wereldgezondheidsorganisatie meldde.

Er is gezaghebbend en overtuigend bewijs – waaronder een onderzoek van de Universiteit van Southampton – dat als interventies in China drie weken eerder waren uitgevoerd, de overdracht van COVID-19 met 95 procent had kunnen worden verminderd.

Veertig dagen lang verborg, vernietigde, vervalste en verzonnen informatie over de ongebreidelde verspreiding van COVID-19 door de door de staat gesanctioneerde massale bewaking en onderdrukking van gegevens de CPC van president Xi Jinping; De verkeerde voorstelling van informatie; het tot zwijgen brengen en criminaliseren van haar afwijkende mening; en het verdwijnen van de klokkenluiders.

Eind december 2019 verspreidde Dr. Ai Fen, directeur van de Spoedeisende Hulp van het Centrale Ziekenhuis van Wuhan – ‘The Whistle-Giver’ – informatie over COVID-19 aan verschillende artsen, waaronder Dr. Li Wenliang, en acht van hen wie later werden gearresteerd. Dr. Ai is onlangs verdwenen.


Bronnen:

♦ naar een artikelUS alerted Israel, NATO to disease outbreak in China in November — report” van 16 april 2020 en een artikelChina’s failure to warn of likely pandemic for 6 key days may have been critical” van 15 april 2020 en een artikel van Irwin Cotler en Judith Abitan “Xi Jinping’s China did this” van 12 april 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Lahav Harkov “Coronavirus: This is China’s Chernobyl moment, says Irwin Cotler” van 15 april 2020 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.