Israël brengt binnen enkele weken vaccin tegen coronavirus COVID-19 op de markt

Zes ernstig zieke coronaviruspatiënten in Israël die als een hoog risico op sterfte worden beschouwd, zijn behandeld met Pluristem’s op placenta gebaseerde celtherapieproduct en hebben het overleefd, volgens voorlopige gegevens van het in Haifa gevestigde bedrijf.

De patiënten werden gedurende een week behandeld in drie verschillende Israëlische medische centra in het kader van het programma voor compassionate use van het land en leden aan acute respiratoire insufficiëntie en ontstekingscomplicaties geassocieerd met COVID-19.

Vier van de patiënten vertoonden ook falen van andere orgaansystemen, waaronder cardiovasculair en nierfalen. Niet alleen hebben alle patiënten het overleefd, volgens Pluristem, maar vier van hen vertoonden verbetering van de ademhalingsparameters en drie van hen bevinden zich in de gevorderde stadia van het spenen van ventilatoren.

Bovendien vertonen twee van de patiënten met reeds bestaande medische aandoeningen, naast de verbetering van de ademhaling, klinisch herstel. President Yaky Yanayal, de CEO van Pluristem zei:

We zijn blij met deze eerste uitkomst van het programma voor compassionate use en zetten ons in voor het benutten van PLX-cellen ten behoeve van patiënten en gezondheidszorgsystemen. Pluristem is toegewijd aan het gebruik van zijn concurrentievoordelen bij grootschalige productie om mogelijk PLX-cellen te leveren aan een groot aantal patiënten met een grote behoefte.

Vaccin onderweg
Volgens de minister van Wetenschap en Technologie, Ofir Akunis, staan ​​Israëlische wetenschappers op het punt het eerste vaccin tegen het nieuwe coronavirus te ontwikkelen. Als alles volgens plan verloopt, kan het vaccin binnen een paar weken klaar zijn en binnen 90 dagen beschikbaar zijn, volgens een release.

‘Proficiat aan MIGAL [The Galilee Research Institute] met deze opwindende doorbraak’, zei Akunis. ‘Ik ben ervan overtuigd dat er verdere snelle vooruitgang zal zijn, die ons in staat zal stellen een noodzakelijk antwoord te geven op de ernstige wereldwijde COVID-19-dreiging’, zei Akunis, verwijzend naar de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus.

De afgelopen vier jaar heeft een team van MIGAL-wetenschappers een vaccin ontwikkeld tegen het infectieuze bronchitisvirus (IBV), dat een bronchiale ziekte veroorzaakt bij pluimvee. De effectiviteit van het vaccin is bewezen in preklinische onderzoeken die zijn uitgevoerd bij het Veterinair Instituut.

MIGAL bevindt zich in Galilea. ‘Ons basisconcept was om de technologie te ontwikkelen en niet specifiek een vaccin voor dit soort of dat soort virus,’ zei Dr. Chen Katz, MIGAL’s groepsleider biotechnologie.

Het wetenschappelijke kader voor het vaccin is gebaseerd op een nieuwe eiwitexpressievector, die een chimeer oplosbaar eiwit vormt en uitscheidt dat het virale antigeen in slijmvliesweefsel afgeeft door zelf-geactiveerde endocytose, waardoor het lichaam antilichamen tegen het virus vormt. Gezien de dringende wereldwijde behoefte aan een humaan coronavirusvaccin, doen we er alles aan om de ontwikkeling te versnellen’, aldus MIGAL-CEO David Zigdon.

Het vaccin zou ‘binnen 90 dagen veiligheidsgoedkeuring kunnen krijgen’, zei hij. Het zal een oraal vaccin zijn, waardoor het bijzonder toegankelijk is voor het grote publiek, zei Zigdon. ‘We voeren momenteel intensieve gesprekken met potentiële partners die kunnen helpen de fase van in-humane proeven te versnellen en de voltooiing van de ontwikkeling van eindproducten en regelgevingsactiviteiten te versnellen’, zei hij.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Maayan Jaffe-Hoffman “Israeli scientists: ‘In a few weeks, we will have coronavirus vaccine'” van 13 april 2020 en een artikel “Israeli COVID-19 treatment shows 100% survival rate – preliminary data” van 12 april 2020 en “Israeli COVID-19 treatment shows 100% survival rate – preliminary data” van 8 april 2020 en een artikel “Israeli company uses placenta cells to treat critical COVID-19 patients” van 30 maart 2020 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Israël brengt binnen enkele weken vaccin tegen coronavirus COVID-19 op de markt

  1. Dit nieuws hoorde ik 1,5 maand geleden ook al (BEGIN VAN DE CORONACRISIS IN EUROPA). Heeft Isreal nu medio juli een vaccin of medicijn klaar waarmee mensen (oraal) gevaccineerd kunnen worden?

    Like

  2. Laten we het hopen!!!!!!

    En laten we dán zien wat de ”principes” van onze grote BDS vrienden & andere Israel haters waard zijn!!!!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.