Het Meer van Galilea is weer vol water gelopen; het hoogste waterpeil in 16 jaren +video

Plaatje hierboven: Deze langharige Joodse schrijnwerker uit Nazareth kon zelfs over het water stappen van het Meer van Galilea en met een vingerknip een storm op zee tot bedaren brengen. Hij zal zich later Jezus Christus laten noemen en een nieuwe religie stichten die achteraf gezien toch niet helemaal kosjer bleek [beeldbron: Fine Art]

Terwijl Israël doorgaat met het verhogen van de beperkingen die zijn ingesteld om de COVID-19-pandemie te bestrijden, is er goed nieuws in het land.

De Zee van Galilea, ook wel bekend als de Kinneret, is vol. Door jaren van droogte bereikte het meer gevaarlijk lage niveaus. Na een zeer regenachtige winter is het volgelopen en zijn de waterstanden de hoogste sinds 1992.

Lange tijd was watertekort een van de grootste uitdagingen van Israël. Maar toen het derde decennium van de 21e eeuw opende, is dit niet langer het geval, dankzij een snelle vooruitgang in watergerelateerde technologieën die voorheen onbruikbare hulpbronnen – zee en afvalwater – in grote voorraden konden veranderen.

Toch hebben maar weinigen in het land zich niet verheugd over het feit dat de Kinneret (Zee van Galilea) de afgelopen twee winters is gestegen. Gelegen in het noorden van Israël, is de Kinneret het laagste zoetwatermeer ter wereld, ongeveer 210 meter onder de zeespiegel.

Nadat afgelopen weekend een overvloedige regen Israël had getroffen, kondigde het waterschap aan dat het waterpeil slechts 21 centimeter te laag was om zijn volledige capaciteit te bereiken, wat een record sinds 2004 betekent.

Kijk voor meer informatie over dit ongelooflijke nieuws!

Video: The Sea of Galilee Fills For The First Time In Years


Bronnen:

♦ naar een artikelKinneret Water Level Hits 16-Year High Point” van 14 april 2020 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Rossella Tercatin “Why a full Kinneret means more than just hydrology” van 14 april 2020 en een artikel van Tzvi Joffre “Kinneret water level rises by 6 cm over weekend” van 12 april 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelWATCH: Sea of Galilee Nearly Full for the 1st Time in Decades” van 13 april 2020 op de site van United With Israel

5 gedachtes over “Het Meer van Galilea is weer vol water gelopen; het hoogste waterpeil in 16 jaren +video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.