Israël voert vandaag nog steeds landenlijst aan als veiligste land m.b.t. de coronacrisis

Twee weken geleden werd op de website van de Deep Knowledge Group Israël wereldwijd als eerste geplaatst in het bevorderen van gezondheid en veiligheid tijdens de Covid-19-crisis.

Op zondag 12 april plaatste de Deep Knowledge-groep Israël andermaal op de eerste plaats tussen landen over de hele wereld. Opmerkelijk! Op deze woensdagochtend 15 april telt Israël 12.200 besmette personen waarvan er inmiddels 2.309 weer zijn hersteld. Helaas zijn er ook 126 doden te betreuren.

Elke dag wordt er een enorme hoeveelheid gegevens over de pandemie gegenereerd. Hoewel organisaties zoals WHO, CDC, Johns Hopkins University en Worldometers dagelijks belangrijke statistieken verspreiden, worden de gegevens niet op een efficiënte manier geanalyseerd om inzichten te verschaffen.

De COVID-19-pandemie is een complex systeem waarbij biologie, menselijk gedrag, bedrijven en overheden betrokken zijn, en wordt beïnvloed door gezondheidszorg, economie, bestuur en geopolitiek. Geavanceerde analytische methoden kunnen de economische, maatschappelijke en geopolitieke stabiliteit helpen verbeteren.

Deep Knowledge Group heeft geavanceerde analytische kaders ontwikkeld om deze gegevens te analyseren. De resultaten worden gepresenteerd in de vorm van open source landenrangschikkingen om mensen en regeringen te helpen weloverwogen beslissingen te nemen die de gunstige resultaten voor de mensheid maximaliseren.

Toen de ernst van de pandemie duidelijk werd, paste Deep Knowledge Group haar bestaande analytische kaders, die eerder werden toegepast op complexe domeinen zoals AI voor Drug Discovery en NeuroTech, aan het wereldwijde pandemische landschap van COVID-19 aan. Een team van experts verzamelde en analyseerde gegevens die zijn gegenereerd voor 200 landen over de hele wereld. De resultaten, gebaseerd op diepgaande analyse van 60 landen, zijn vandaag vrijgegeven.

Om de inzichten op een praktische manier te communiceren, ontwikkelden de analisten een classificatiesysteem. De ranglijst kan worden gebruikt als een instrument voor bedrijven en regeringen om te helpen bij effectieve besluitvorming en kan helpen bij responsinspanningen om de gezondheid te maximaliseren, economieën te stabiliseren en gemeenschappen te helpen heropenen voor bedrijven.

De analytische methodologie zal de komende maanden worden aangepast voor geavanceerde en kwalitatieve beoordeling en AI kan worden gebruikt om deze gegevens op de meest efficiënte manier te analyseren. De analytische kaders van COVID-19 zijn ontworpen om snel de veranderende situatie in landen te beoordelen in hun streven om de gezondheids- en economische gevolgen van het virus te verzachten.

Big Data-analyse wordt toegepast op gekwantificeerde en relevante parameters. Door ze op een tastbare manier te vergelijken, kunnen ze dienen als praktische instrumenten voor besluitvormers. De analyses zijn op feiten gebaseerd en onbevooroordeeld en zijn gratis toegankelijk. Bedrijfseigen statistieken en analytische technieken kunnen worden bekendgemaakt aan relevante organisaties en verantwoordelijke overheidsinstanties.

Uit de analyse bleek dat sommige landen in het begin zeer doeltreffend waren in het bestrijden van COVID-19. Deze landen richtten zich op vroege preventie door quarantainemaatregelen te nemen voordat het aantal bevestigde gevallen de 50.000 overschreed, en door efficiënte methoden te gebruiken voor de behandeling van ziekenhuispatiënten.

Zo mobiliseerden China en Duitsland in een vroeg stadium snel noodhulp om het virus in te dammen en de ziekenhuiscapaciteit te vergroten. Ze maakten gebruik van technologieën zoals AI, robotica en big data-analyse, in combinatie met medische behandeling en managementtechnieken voor de gezondheidszorg die op een verfijnde manier waren gestructureerd.

De recente COVID-19-landenranglijst voor de gezondheid van Deep Knowledge Group trok veel publieke belangstelling. De ranglijst werd erkend door het Israëlische premierbureau, het ministerie van Buitenlandse Zaken van Israël en persoonlijk door de Israëlische premier, Benjamin Netanyahu.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Margaretta Colangel “Deep Analysis Of Global Pandemic Data Reveals Important Insights” van 13 april 2020 op de site van Forbes

♦ naar een artikelIsrael’s coronavirus death toll rises to 123, with 12,046 infected” van 14 april 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Christophe Goossens “Covid-19: the seven deadly sins of the Belgian government” van 12 april 2020 op de site van EN24

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.