‘Journaliste’ van A.I. liet blogger arresteren door Hamas omdat hij pleitte voor normalisatie met Israël

Een werknemer van Amnesty International is aangeklaagd omdat zij een vredesactivist uit Gaza door de autoriteiten van Hamas had laten arresteren omdat hij een virtuele ontmoeting had gehouden met Israëlische tegenhangers.

Journalist Rami Aman van het Jeugdcomité van Gaza hield de conferentie met de Israëli’s via de Zoom-app, die populair is geworden als middel om sociale banden te onderhouden tijdens de pandemie van het coronavirus.

De Facebook-pagina van de bijeenkomst noemde het “een gelegenheid om met Gazanen te spreken die ons niet alleen niet haten, maar zich onvermoeibaar inzetten om het communicatiekanaal tussen Gazanen en Israëli’s te openen.”

Hind Khoudary, die zich ten tijde van het incident op sociale media identificeerde als een internationale onderzoeksadviseur voor Amnesty, hekelde Aman in een nu ontoegankelijke Facebook-post en tagde drie Hamas-functionarissen.

Aman werd donderdag gearresteerd en sindsdien werd er van hem niets meer vernomen. Als reactie daarop vertelde Peter N. Bouckaert, voormalig directeur van Human Rights Watch, aan Khoudary:

Je moet je schamen. Het is walgelijk dat een zogenaamde ‘journalist’ een  activist voor de dialoog door Hamas heeft laten arresteren. Conflicten worden opgelost door dialoog en begrip, niet door haat.

Khoudary antwoordde Bouckaert in een tweet met de vraag: “Moet ik mij schamen over mezelf omdat ik tegen normalisatie met Israël vecht?”

Ook Arsen Ostrovsky reageerde boos over de verklikkingsactie van Hind Khoudary. Ostrovsky, een International Human Rights Lawyer, Middle East Analyst, Leading Voice in Pro-Israel Community, twitterde: “Je zou je moet schamen om je geflirt met een brutale jihadistische terreurgroep zoals Hamas en het leven van #RamiAman, een onschuldige persoon, in gevaar te brengen. Schaam je!

Hillel Neuer van de waakhondgroep UN Watch, die anti-Israëlische vooroordelen in het internationale forum en de NGO-gemeenschap bestrijdt, reageerde op de affaire:

Een mensenrechtengroep kan geen medeplichtige inzetten voor de terreur van Hamas, iemand die ervoor zorgt dat vredesactivisten worden gevangengezet en waarschijnlijk gemarteld, allemaal omdat ze in dialoog gingen. Amnesty zou moeten uitleggen waarom ze haar in de eerste plaats hadden aangenomen en waarom ze haar daarvoor hebben ingehaald als vermeende journalist. Het is duidelijk uit haar berichten op sociale media dat Khoudary al lange tijd een open supporter is van zowel Hamas als Hezbollah terroristische daden tegen Israëli’s. Amnesty moet onafhankelijk onderzoek doen naar wie bij de organisatie op de hoogte was van de steun van Khoudary voor terroristisch geweld.

In een tweet zei Neuer tegen Julie Verhaar, waarnemend secretaris-generaal van Amnesty: “Ik roep uw organisatie op om [Khoudary] onmiddellijk te ontslaan en een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de reden waarom ze in de eerste plaats is aangenomen.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Benjamin Kerstein “Amnesty International Employee Denounced for Getting Gaza Peace Activist Arrested by Hamas for Virtual Meeting With Israelis” van 12 april 2020 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “‘Journaliste’ van A.I. liet blogger arresteren door Hamas omdat hij pleitte voor normalisatie met Israël

 1. De “humanitaire” kanten van Amnesty International.

  Promoten van Joden/Israel haat door:
  Vechten tegen normalisatie & dialoog tussen palestijnen & israeli’s.

  Palestijnse vredesactivisten laten straffen voor zoeken naar vrede met Israel.

  Samenwerken met een van de ergste terreurgroepen om deze mensen hiervoor te laten oppakken, folteren of erger.

  Dit is de aanbevelingslijst om lid te worden van Amnesty International.

  Like

Reacties zijn gesloten.