Braziliaanse TV wil concentratiekampen oprichten voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus

Een Braziliaans televisieanker werd ontslagen nadat deze in een rechtstreeks uitgezonden programma had voorgesteld om concentratiekampen (campos de concentração) op te richten voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus.

Marcao do Povo maakte de opmerking tijdens de woensdag editie van Primeiro Impacto nieuwsuitzending, het op een na meest bekeken programma op de Braziliaanse televisie in de ochtenduren, meldde het tijdschrift Veja:

Mijnheer President, zou het niet interessant zijn om met zorg, met de meest geavanceerde apparatuur, met de beste professionals een concentratiekamp op te zetten en deze mensen met problemen en symptomen daar te plaatsen? Heeft u een symptoom? Neem de persoon mee en behandel hem met zorg.

De polemiek trok media-aandacht en de naam van het anker werd een populair onderwerp op Twitter. In 2017 werd Do Povo ontslagen bij RecordTV nadat hij de zwarte Braziliaanse zanger Ludmilla een ‘aap’ had genoemd.

Het SBT TV-netwerk gaf op woensdag de volgende verklaring vrij:

We betreuren het oprecht dat het anker ons platform zo heeft gebruikt dat het zo diep in strijd is met onze principes. Iedereen die op de een of andere manier beledigd of zelfs verontwaardigd is geweest over de persoonlijke mening van de presentator, onze oprechte excuses. Hij werd uit zijn functie gezet.

Een reactie op Twitter van Quarentona (@priskika) verwees naar de Joodse eigenaar van het kanaal:

Marcao do Povo noemde Ludmilla een aap en leidde een programma bij SBT. Nu stelt hij voor om concentratiekampen op te zetten voor degenen die besmet zijn met het coronavirus. Silvio Santos is joods en vandaag is Pesach, het joodse Pasen. 


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcus M. Gilban “Brazilian TV anchor ousted for proposal to house COVID-19 patients in a ‘concentration camp’” van 10 april 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelMarcão do Povo é suspenso do SBT após propôr campo de concentração para doentes de coronavírus” van 9 april 2020 op de site van Blasting News

Een gedachte over “Braziliaanse TV wil concentratiekampen oprichten voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus

 1. Het verwonderd me niks dat het Corona virus bij sommigen (helaas veel te veel) de laagste instincten oproept, velen hebben het onder normale omstandigheden al moeilijk om hun perfide gedachten niet te kunnen uitschreeuwen.
  Brazilië is toch het land waar die knettergekke (gevaarlijke) kerel Bolsanora (of zoiets) president is en die uitgemaakt heeft dat het virus “niks voorstelt”…
  Hoewel dat laatste maakt ook in de Lage Landen nog steeds opmars, getuige de ontelbare berichten op het www, Gill Gates is blijkbaar (momenteel) de grootste schurk want “hij wil de mensheid uitroeien” (op een paar honderd miljoen na dat worden dan de “slaven” voor de “elite”).
  Het kan verkeren, paar maand terug stond het www bol van de commentaren op Greta Thunberg en “haar vriendje” Soros die een bedreiging voor de mensheid waren…
  Veel idioten hebben het ook in ons land nog niet begrepen dat ze met het gevaar te onderschatten dat van de besmetting uitgaat zeer gevaarlijk bezig zijn want als de overheid de besmettingsgraad niet naar beneden krijgt gaat de lockdown nog strenger worden.
  Persoonlijke noot, met dat laatste heb ik helemaal geen probleem, ben de afgelopen maand nog maar drie keer buiten geweest voor iets te halen.
  Zou iedereen wat discipline hanteren zou het vlugger opgelost geraken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.