Verscheidene synagoges werden tijdens de Pesach beklad met nazi-symbolen

Een synagoge in Huntsville, Alabama werd op de eerste avond van het Pascha vernield met neonazistische graffiti.

Onder de graffiti-spray die ergens op woensdagavond op de Etz Chayim-synagoge werd geschilderd, een conservatieve gemeente van ongeveer 60 gezinnen in South Huntsville, waren ‘F. Kikes’, ‘Gas Em All’, ‘White Power’, ‘Jood Scum’ en ‘Holohoax.’ Verschillende swastika’s en het bliksemschichtsymbool van de nazi-SS werden ook op het gebouw en het terrein gespoten.

Een dag later werd andere synagoge in Huntsville het doelwit van antisemitische graffiti. De Chabad van Huntsville, een Joods huis van aanbidding en privéwoning bij Governors Drive, werd ’s nachts beschilderd met hakenkruizen en racistische opmerkingen. Het is daarmee de tweede Joodse faciliteit die in zoveel dagen in de stad wordt vernield.

Er zijn de afgelopen weken geen diensten gehouden in het gebouw vanwege de coronaviruscrisis, meldde Southern Jewish Life Magazine. Het tijdschrift meldde dat de politie beelden van beveiligingscamera’s bekijkt, maar aangezien het regent ten tijde van het incident is het niet eenvoudig om de daders te identificeren.

De stad Huntsville veroordeelt antisemitisme in de sterkst mogelijke bewoordingen“, zei burgemeester Tommy Battle donderdag in een verklaring. “Als stad en als inclusieve gemeenschap staan ​​we zij aan zij met onze Joodse broeders en zusters en mensen van alle religies. Elke overtreding tegen een is een overtreding tegen iedereen,” zei Battle ook.

Eerder werd de Beth Tikvah synagoge beklad met moslimgraffiti en swastika [bron]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Synagogue in Huntsville, Alabama vandalized on first night of Passover with neo-Nazi graffiti” van 10 april 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelSecond synagogue vandalized with anti-Semitic graffiti in Huntsville” van 10 april 2020 op de site van AL – Alabama

♦ naar een artikelSynagogue vandalized with swastikas, antisemitic slurs” van 9 april 2020 en een artikelSecond synagogue vandalized with antisemitic graffiti in Huntsville” van 11 april 2020 op de site van Monitoring Antisemitism Worldwide

2 gedachtes over “Verscheidene synagoges werden tijdens de Pesach beklad met nazi-symbolen

  1. Deze zieke geesten zijn niet te genezen.

    Discussieren of beleren is dus tijdsverspilling.

    Het énige wat belangrijk is jezelf wapenen tegen dit onkruid.

    Like

Reacties zijn gesloten.