IDF geeft videobeelden vrij: ‘Syrisch regime helpt Hezbollah zich te installeren op de Golan’

Satellietbeelden onthulden schade aan een belangrijke luchtmachtbasis van het Syrische regime op 8 april. De site werd op 31 maart getroffen.

ImageSat International (ISI), dat de beelden publiceerde, merkte op dat het “bewijsmateriaal had onthuld van een massieve aanval op de vliegbasis Shayrat, gelegen in Homs, Syrië.” Geen enkel land heeft de verantwoordelijkheid opgeëist.

De staatsmedia SANA in Syrië gaven Israël de schuld en beweerden dat de Syrische luchtverdediging tijdens de nacht van de aanval talloze inkomende raketten had neergehaald. ImageSat zegt dat hun rapport “6 à 7 voltreffers registreerde op de landingsbaan en toegangsroutes en [nog] twee op navigatiesystemen.”

De Syriërs of hun bondgenoten die de wegloper kunnen gebruiken, repareren het al. De beelden zijn op 8 april geproduceerd en de volgende dag gepubliceerd. De luchtaanvallen waren waarschijnlijk bedoeld om Shayran-vliegbasisoperaties te blokkeren, merkt ISI op. Dit zou wapenoverdrachten van Iran naar Syrië in de weg staan. Teheran levert aan het Syrische regime en de geallieerde troepen in Syrië, evenals aan Hezbollah.

De IDF heeft tevens beelden vrijgegeven van de commandant van Assad’s Syrian Armed Forces First Corps, Luau Ali Ahmad Assad. Hij werd in beeld genomen tijdens een bezoek aan door Iran gesteunde Hezbollah-terreurgroepposities in Syrië.

“Zelfs tijdens de coronavirusperiode blijft de nieuwe commandant van de 1e divisie van het Syrische leger, Lua’a Ali Ahmad Asa’ad, de Hezbollah-terreurgroep helpen en toestaan ​​een front op de Golanhoogte op te richten”, zei de IDF in een verklaring .

Kijk goed. Zie je de man met wit haar? Dat is de commandant van het 1st Corps van de Syrische strijdkrachten, Luau Ali Ahmad Assad. Hij bezoekt Hezbollah-posities in Syrië. Onze boodschap: Wij zien u. Beschouw dit als een waarschuwing. We staan ​​niet toe dat Hezbollah zich militair in Syrië verschanst“, twitterde de IDF-woordvoerder:

Intussen hebben de Verenigde Staten een beloning van 10 miljoen dollar uitgeloofd aan al wie informatie doorgeeft over een commandant van de Libanese terreurgroep sjeik Mohammad al-Kawtharani, die kan leiden tot zijn aanhouding of eliminatie.

Al-Kawtharani was een nauwe medewerker van aartterrorist Qassem Soleimani, commandant van de Iraanse Revolutionaire Gardes die begin januari van dit jaar werd geëlimineerd door de VS in een drone aanval..

Kawtharani werd in 2013 door de VS opgelijst als een ‘wereldwijde terrorist’ voor het financieren van islamitische terreurgroepen in Irak en het helpen vervoeren van Iraakse terroristen naar Syrië om zich aan te sluiten bij de poging van dictator Bashar al-Assad om een ​​opstand tegen zijn bewind neer te zetten.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken kondigde de beloning aan en zei dat Kawtharani ‘een deel van de politieke coördinatie had overgenomen van op Iran gerichte paramilitaire groepen’ die voorheen door Soleimani waren georganiseerd.

“In deze hoedanigheid faciliteert hij de acties van groepen die buiten de controle van de Iraakse regering opereren, die protesten gewelddadig hebben onderdrukt, buitenlandse diplomatieke missies hebben aangevallen en zich bezighouden met wijdverbreide georganiseerde criminele activiteiten”, aldus een verklaring.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Seth J. Frantzman”Attack on Syrian regime’s Shayrat airbase, pictures reveal massive damage” van 11 april 2020 en een artikelSyrian air force behind chemical attacks, investigation team finds” van 8 april 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelUS offers $10 million for information on Hezbollah terrorist in Iraq” van 11 april 2020 en een artikelSyria allows Iran-backed Hezbollah terrorists in the Golan – IDF: We see you. Consider this a warning” van 10 april 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “Releasing video footage, IDF accuses Syria of helping Hezbollah set up on Golan” van 10 april 2020 op de site van The Times of Israel